Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
220 syf.
·
Puan vermedi
Gravyer Peyniri
Dünya Okulu, Khan Akademi’nin kurucusu Salman Khan’ın bu akademiyi nasıl kurduğu ve günümüze nasıl geldiğini anlattığı bir kitap. Kitap; yaz tatili, geçme notu, sınıftaki öğretmen sayısı, aynı yaştakilerin aynı sınıfta olması zorunluluğu gibi birçok konuya değiniyor. Salman Khan, göçmen (Hindistan/ Bangladeş) bir ailenin çocuğu olarak eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığını en iyi bilenlerden. Geleneksel eğitim modelindeki sıkıntıları fark edip aslında Tam Öğrenme modelinin benimsenmesi gerektiğini düşünüyor. Günümüz eğitimini gravyer peynire benzeten Khan, 2004 yılında önce matematikte sıkıntı yaşayan bir kuzenine yardımcı olmak için yola çıkıyor. Kendisinin deyimiyle bir dolap içinde başlayan bu yolculuk sonradan kar topu gibi büyüyerek günümüze geliyor. Tabi birçok sıkıntıyla karşılaşıyor ancak dersleri dinleyip eksikliklerini gideren kişilerin mailleri ,giderek çoğalan öğrenci sayısı ve Bill Gates’in bile çocuklarının bu videoları izlemesiyle iş bambaşka bir boyuta taşınıyor. Dünya Okulu kitabını daha ziyade eğitimcilerin ve bu alana ilgi duyanların dikkatini çekecek bir kitap olarak görüyorum. Bu alana ilgi duymayanlara sıkıcı gelebilir. İncelemeyi kitaptan bir alıntıyla bitirmek istiyorum. “Okul günlerimin eğitimime engel olmasına asla izin vermedim”.
Dünya Okulu
Dünya OkuluSalman Khan · Yapı Kredi Yayınları · 20211,726 okunma
220 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Dünya Okulu
“Bu kitap kısmen khanacademy.org'un inanılmaz oranda kabul edilmesi ve büyümesinin; daha çok da bu büyümenin, bize yaşadığımız dünyayla ilgili olarak ne anlattığının hikayesi.” Yazar, geleneksel eğitimin öğrencileri ve öğretmenleri nasıl etkilediğini, verilen bilgilerin ne kadar kalıcı olduğunu ve gerçek hayatta ne kadar işe yaradığını
Dünya Okulu
Dünya OkuluSalman Khan · Yapı Kredi Yayınları · 20211,726 okunma
Reklam
Bu nasıl mümkün olabilir? Hep A almış. Sınıfının ilk %2' sinde yer almış. Ama hazırladığı ona yetmiyor. Neden? Çünkü öğrencimiz, gravyer peyniri gibi öğrenimin kurbanı olmuş. Dışardan bakıldığında eksiksiz görünüyor ama egitimi deliklerle dolu.
216 syf.
10/10 puan verdi
Eğitimi Yeniden Düşünmeye Davetlisiniz
Khan Academy'nin kurucusu Salman Khan'ın hem Khan Academy'nin kuruluş serüvenini hem de eğitime dair düşünce ve önerilerini belirttiği "Dünya Okulu" harika tespitler ve öneriler içeriyor. Önce kitabın içeriğinden sonra da iddia ve önerilerinden bahsetmek istiyorum. Giriş ve dört bölümden oluşan bu değerli eserin ilk
Dünya Okulu
Dünya OkuluSalman Khan · Yapı Kredi Yayınları · 20211,726 okunma
Hep A almış. Sınıfının ilk %2'sinde yer almış. Ama hazırlığı ona yetmiyor. Neden? Çünkü öğrencimiz, gravyer peyniri gibi öğrenimin kurbanı kurbanı olmuş. Dışardan bakıldığında eksiksiz görünüyor ama eğitimi deliklerle dolu.
Sayfa 77 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
220 syf.
9/10 puan verdi
"Gravyer peyniri gibi öğrenim görmememiz için" dünyanın her yerine, her zaman da, dünya standartlarında bedelsiz eğitimin kurucusu Salman Khan. Bedelsiz eğitim olan Khan Academinin oluşum sürecini ve bu yolda edindiği tecrübeleri anlatıyor eser. Gravyer peyniri gibi öğrenim görmek derken ? Neymiş bu bedelsiz eğitim? gibi sorular kafanızda merak uyandırdıysa kesinlikle okuyun. :)
Dünya Okulu
Dünya OkuluSalman Khan · Yapı Kredi Yayınları · 20211,726 okunma
Reklam
Neden? Çünkü öğrencimiz, gravyer peyniri gibi öğrenimin kurbanı olmuş. Dışarıdan bakıldığında eksiksiz görünüyor ama eğitimi deliklerle dolu.
Neden ? Çünkü öğrencimiz, gravyer peyniri gibi öğrenimin kurbanı olmuş. Dışarıdan bakıldığında eksiksiz görünüyor ama eğitimi deliklerle dolu.
Gravyer peyniri gibi eğitim
Bugüne kadar hep “”iyi” ve “başarılı” bir öğrenci olmuşken, şimdi birden, ne kadar çalışırsa çalışsın, öğretmeni ne kadar iyi olursa olsun, sınıfta yapılanları anlamakta zorlanıyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Hep “A” almış. Sınıfının ilk %2’sinde yer almış. Ama hazırlığı ona yetmiyor. Neden? Çünkü öğrencimiz, gravyer peyniri gibi öğrenimin kurbanı olmuş. Dışarıdan bakıldığında eksiksiz görünüyor ama eğitimi deliklerle dolu. Hep testlere girmiş ama bu testler doğru ölçüm yapamamış, saptadıkları eksiklikler de giderilmemiş. Yüzeysel sınavlarda aldığı 95’ler, 100’ler için altın yıldızlar vermişler. Ama bu öğrenciye, yapamadığı %5’lik problemler için aynı zamanda bir tekrar verilmeliydi. Bu tekrarın ardından da ciddi bir test gelmeliydi; bu yeniden yapılan testte %100’ün altında başarı gösterirse, süreç yenilenmeliydi. Belirli bir yeterlilik düzeyine erişildiğinde, öğrenen kişi konuyu daha derinden kavrayabilmesi için başka öğrencilere öğretmeyi denemeli. İlerledikçe de temel fikirlere farklı, aktif deneyimler aracılığıyla geri dönmelidir. Gravyer peyniri gibi, öğrenimin deliklerini kapamanın yolu bu.
Yapı Kredi Yayınları