Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Yaptığınız bir iş için büyük bir arzu duymuyorsanız, asla büyük sonuçlara ulaşamazsınız.
İki tür heyecan vardır. Biri insanı hedef doğru giderken durduran heyecan. Diğeri ise hedefe doğru giderken harekete geçiren heyecan.
Sayfa 131Kitabı okudu
Reklam
141 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Yen bir bakış açısı kazandıracağını düşünerek bu kitaba başlamıştım.İyi ki okumuşum.Kendim ve özellikle çocuklarım için kesinlikle devamını getirmeyi planlıyorum.Hafıza tekniklerine giriş kitabı gibi düşünebilirsiniz.Tabi bire bir öğrenmek eminim daha etkilidir,kitapta çok fazla teknikten ayrıntıyla bahsedilmiyor ama bu tekniklerle neler yapabileceğiniz konusunda bilgi edinebilirsiniz.Bence özellikle gençlerin,sınavlara hazırlanan insanların mutlaka bu teknikleri öğrenmesi gerekiyor.Kitaptaki en ilgi çekici kısım(benim için) rakamların çeşitli simgelere benzetilmesi ile 10 maddelik listeleri hafızaya alma metodu idi. Bu metot ile kitaptaki ilk liste bile hala aklımda.Çocuklarıma da faydalı olacağını düşünüyorum.
Hafıza Teknikleri İle Beyin Gücünü Geliştirme
Hafıza Teknikleri İle Beyin Gücünü GeliştirmeOğuz Saygın · Hayat Yayınları · 2010188 okunma
141 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Kitabı, denenmiş teknikler ile kurgulanmış bir pratik yeti kazandırma bilgisi kitabı olarak tanımlayabiliriz. Ancak şöyle bir eleştiri getirebiliriz ki bu kitapta bulunan teknikler genele hitap etmez gibi geliyor bana. Bu sebeple okuyacak olanlar kitabı bitirdikten sonra kendi yöntemlerini de geliştirebilirler
Hafıza Teknikleri İle Beyin Gücünü Geliştirme
Hafıza Teknikleri İle Beyin Gücünü GeliştirmeOğuz Saygın · Hayat Yayınları · 2010188 okunma
Reklam
Olumlu düşünce de temel nokta, beyni olumlunun üzerine programlamaktır. Yani, başarısız olmamayı değil, sadece başarmayı düşünmelisiniz.
Bir kitabı incelerken şu iki bakış açısıyla inceleyin: Birincisi; okuyacağınız kitabı, seminerini verecekmiş gibi okuyun. İkincisi ise; o kitaptaki meseleleri yazarıyla müzakere edecekmiş gibi okuyun.
Çalışmak, özellikle sistemli çalışmak zekayı, hafızayı açtığı gibi, tembellik de köreltir.
1048 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
Paramparça Aşklar ve Köpekler
İkinci kitabın özellikle ruhumda bıraktığı -yer yer yıkıcı- muazzam üzüntülerin üzerine hemen üçüncü kitaba başlayamazdım. Nitekim etkisini atamayacağım yeni ölümlere hazırlanmak için bir hayli vakit gerekti. Daha ilk sayfada sonunda ödül olmasa bile koşturmaktan keyif aldığım bir labirent faresi olarak adım attım tekrar Malazan evrenine. Hafıza geliştirme teknikleri vardır. İşte satranç oynamak, şiir ezberlemek gibi gibi... Bu tekniklere Malazan okumayı da rahatlıkla ekleyebiilirsiniz. Yaklaşık 300 sayfa sonunda kimin kim olduğu tekrar tam anlamıyla oturuyor ki kitabın bu bölümü oldukça yorucu ve yoğun. Önceki iki kitabı düşününce sonrasında gelecek olarak unutulmaz anlara hazırlanmak için işte bu kadar vaktiniz var. Daha sonrasında ise kafada tanıdık bir cümle kendini tekrar ediyor. YİNE BAŞLIYORUZ. Yepyeni tanrılar, benzerine çok az rastlanır orijinallikte karakterler, oyun masasında hiç bilinmedik ve beklenmedik kartlar ve her şeyin ötesinde hayal sınırlarını zorlanmadan aşan savaş bölümleri... Biliyorum göz korkutucu bir kitap. Fakat sonuçlar düşünülünce okumazsanız çok şey kaybedeceğiniz bir külliyatın üçüncü basamağı var elimizde. Okuduğunuz için teşekkürler... Not: Alakarga, Itkovian, Tırıs, Brukhalian, Harllo, Genç Toc ve daha nice karaktere anlattıkları öyküler için minnettarım.
Buzun Anıları
Buzun AnılarıSteven Erikson · İthaki Yayınları · 202248 okunma
Reklam
Temel hafıza teknikleri
Bir ismi hatırmakla ilgili olarak işitsel ilgilendiren ilk kural şudur: Biriyle, tanışırken, o kişinin ismini iyice duyduğunuzdan emin olun. Daha sonra, tanıştığınuz kişiye isminin manasını sorun. Örneğin,sibelllismindeki birine, isminin anlamını sorduğunuzda; Anadoluda kızlara verilensibeladının kökeni doğrudan bu tanrıçadır. Ayrıca sözcük Farsça yağmur damlası manası taşır ve bu dilde Sebil (Su, Çeşme) kelimesi ile aynı kökten gelir. Buğday başağı anlamına da gelir Bu bilgileri kendisine, yüzüne söylerseniz, karşınızdaki kişi sizin zekanıza hayran kalabilir. Dinle. Tekrarlat. Manasını sor. Konuşurken gözlerine bak. İçinden tekrarla. Vedalaşırken ismini kullan. Unutmayın....!!! gezgin 08 Hüseyin
Sayfa 77 - Hayat
Çağrışım Yapın!
1- Sıra dışı hayaller kurmaktan çekinmeyin, çünkü hayal gücünüzü etkin kullanmak bilgilerin kalıcılığını artıracaktır. 2- Kurduğunuz hayaller mutlaka hareketli olsun. Çünkü beynimiz durağan imgelerden çok hareketli olanları çok daha kolay kayıt eder, kalıcılığı artar. 3- Aklınıza gelen ilk hayali kurmanız, hayal kurmakta harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. 4- Hayallerinizi görüntülerle birleştirin. Hafızamız kelimelerden, sayılardan çok görsel öğeleri daha kolay işler ve çağrışımı hızlandırır. Görsel hafıza geliştirme çalışmaları bu öğelerin çok daha yoğun ve aynı zamanda kolay işlenmesi amacıyla yapılır. 5- Sıradan nesneler, objeler değil abartılı olanları deneyin. Boyutların büyüklüğü küçüklüğü her zaman abartılı olmalı. 6- Hayallerinizde yerine koyma ilkesini uygulayın. Örneğin, kar yerine pamuk yağdığını hayal etmek gibi. 7- Olumlu olun, olumlu düşünün. Ümit içeren hayaller çok daha kolay hatırlanır. 8- Hayallerinizde kullandığınız objeler ve imgeler arasında ilişkilendirmeler yapın. 9- Hayal kurarken kayıt kanalınızın açık olması, hafıza geliş- tirme için önemli. Hem daha kolay hatırlar hem de zihin egzersizi yapmış olursunuz. 10- Hayaller ne kadar renkli olursa o kadar kalıcı olur.
Sayfa 135Kitabı okudu
263 syf.
·
Puan vermedi
·
23 saatte okudu
Zihinsel performansın geliştirilmesi ve hafıza tekniklerinin kullanımı üzerine bir rehber niteliğinde, en azından benim için; ilk okumalarımdan biri çünkü. Zihinsel yeteneklerimizi nasıl en üst seviyeye çıkarabileceğimizi ve hafızamızı nasıl daha etkili bir şekilde kullanabileceğimizi açıklıyor. Kitap, bilginin depolanması ve geri çağrılması
Hafızana Hükmet
Hafızana HükmetTony Buzan · Alfa Yayıncılık · 201997 okunma
İnsanların birçoğu isimleri ezberlemek konusunda zorluk yaşıyor olsa da aslında bunun bir üst sınırı yok. Hafıza geliştirme teknikleriyle ilgilenen bazı insanlar binlerce, hatta on binlerce ismi eşleştirebiliyorlar. Hatta bu teknikleri kullananlar sayıları ezberlemek konusunda da oldukça iyiler. Ayrıca bir de tip dilinde hipertimezi olarak geçen aşırı anımsama hastalığı var ki, buna sahip bireyler son derece üstün bir otobiyografik bellek geliştiriyorlar. Örneğin kendilerine geçmişten bir tarih verildiğinde hangi güne düştüğünü ve o tarihte ne yaptıklarını ayrıntılı olarak anlatabilirler. Tabii hipertimezi çok nadir görülen bir durum. Ortalama bir hafızaya sahip olan insanlarsa 150 kişiden fazlasının ismini anımsamakta zorlanıyorlar. Bu nedenle genelde sosyal çevremiz de aynı rakamla sınırlı. İlk olarak antropolog Robin Dunbar tarafından fark edilen bu duruma Dunbar sendromu deniyor. Dunbar, avcı-toplayıcı toplumların birlikler halinde kümelenerek yaşadığını tespit etmişti. İş hayatı, sosyal yaşam, arkadaşlar ve aile gibi tüm farklı kategoriler toplandığında, her bir insan en fazla 150 kişiyle ilişkide olma konusunda yönelim gösteriyor. Hatta sosyal medya bile bu kuralı bozmuyor. Örneğin bir Facebook kullanıcısının binlerce arkadaşı olsa bile, bu listeden ancak 150 kişiyle gerçek anlamda bağlantı kurmuş oluyor.
74 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.