Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
“Vadeli ömrümüze vadesiz hesaplar yükledik umarsızca... Sahi öleceğiz haberin var mı?”
Sayfa 160Kitabı okudu
“Su, Allah’ın Hayy isminin zuhurudur; HAYattır, canlılıktır. Ve su, Aziz Esması ile Hak tarafından övülmüş, bu dünyadaki yegane cennet taamıdır. Duyun olmadığı ağacın adı odun, suyun hücrelerden dışarı çıktığı ve hücrenin susuz kaldığı biyolojik reaksiyonun adı ölümdür! Yani bir varlığın canlı adını alabilmesi için hücrelerinde suyun olması şartı vardır.”
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
“... lakin irade gibi bir nimet, şükrü görmezse sahibini terk eder, kullanılmaya layık görülmeyen yerden Allah nimetini çeker alır. Bu her nimet için geçerli bir kuraldır.”
“ gurbetin içinde garip dolanıp, uzak şehirlerde ciğerlerime çektiğim gurbetim.”
“ Denizi olmayan şehirlerin Denizidir gökyüzü Ve kuşlar serenat eder herkes Sustuğunda.”
“ ‘Durdurun arabayı’, şiirim geldi. Diyecek biri olmadı hayatımda sürende bendim durduran da...”
Reklam
“ boğazında takılı kalmış bir adem elmasıdır hayat! Ne yutkunabildiğin, ne yutkunmaktan vazgeçebilme şansının olduğu...”
“ bazen doğanı, bazen rüyanı yaşarken bulursun kendini hayatta kendin kendini bul da bahanen ister dua olsun ister rüya...”
“ Söz efsundur! Dilden gelen söz kulağın, yürekten zuhur eden söz gönlün muhatabıdır. Gönül, kendine benzeyen gönlümün sultanıdır. Kişi kendine yakın bir güzele, kendi dimağındakine benzer bir görüşe, kendi simasına yakın bir gülüşe sevgilidir. Evet, işte kitaplar da böyledir! Kitap ki mimarının ta kendisidir... Kitaplar canlıdır ve sayfalarında onu yazanın canını taşır. Can dediğin yaşanır ve insanı yaşatır... Kitaplar da hem yaşanır ve hem yaşatır!... Kitap; O konunun değil, kendini okutanın adıdır! Velhasıl kelam; Benzer ise canımıza canınız, bir cananınız oluruz, bir gün candan öte canınız... Öyle yazılmalı ki söz; Soğuk pınarlardan su içer gibi, Gökte kuş misali süzülüp uçar gibi okunsun... Ve varsın yüreğinin ta içine dokunsun!”