“Başkalarına aldırma.İnandığın gibi yaşa.Yüreğin neyi doğru buluyorsa o yolda yürü.” Hanım(1989), Halit Refiğ
176 syf.
·
Puan vermedi
Pencereden bakarlar (Sürpriz kaçıran içerebilir.)
Pencereden
Pencereden
'i okurken aynı anda
Genç Werther'in Acıları
Genç Werther'in Acıları
'nı okumam ne kadar doğru bir tercihti bilemiyorum. Her iki kitapta da ruhsal bunalım yaşayan karakterler var. Birinde Ayhan, diğerinde Werther ve her iki kitapta da karakterler kendilerini öyle derin anlatıyor ki onlarla hemhal olmak kaçınılmaz oluyor. Bu beni biraz yorsa da
Güray Süngü
Güray Süngü
ile tanışmanın
Pencereden
PenceredenGüray Süngü · Ketebe Yayınları · 2020512 okunma
Reklam
Kadir İnanır ama durum inanılmaz :))
KARILAR KOĞUŞU/ANTALYA FİLM FESTİVALİ En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. Ödül kazanmayan tek kişi Kadir İnanır'dı. Kadir İnanır ama durum 'inanılmaz'!.. Tabii çok üzüldü. Çünkü o tasarının ortaya çıkmasında bir numaralı amildi. Hayatın garabetleri..
Sayfa 50 - Dergâh Yayınları
Kısa, öz, net ve hakiki..
Bütün Batıcı takımlar Kemal Tahir'i Batı düşmanlığı, dolayısıyla Batıcılığın öncüsü olarak saydıkları Atatürk düşmanlığıyla suçladılar. Efendim, Osmanlı'yı kim yıkmıştı? İngilizler mi, ne münasebet Osmanlı'yı yıkan Atatürk... Dolayısıyla Osmanlı'yı yücelten kitap yazarsan Atatürk düşmanı olmuş oluyorsun..
Sayfa 40 - Dergâh Yayınları
Dille oynamak milletin tarihiyle, kültürüyle oynamaktır..
Osmanlılar bizim gibi ahmak olsalardı, sadeleştirilecek Türkçe’yi zor bulurduk..
Sayfa 22 - Dergâh Yayınları
Mahkeme kararıyla komünist olmuşumdur..
Bütün Türkiye Cumhuriyeti, Ordusu, Temyiz Mahkemesi, Hükümeti ile 'ille Kemal Tahir'i komünist yapmak istiyoruz, muhakkak komünist olmalı' diye seferber olursa; takdire tedbir uymuyor demektir. Biz de halis yerli komünist olur çıkarız. Hem komünist olmak atla deve değil ya, önümüzde 15 adet yıl var. Düşüne taşına, okuya üfleye icabına bakılır..
Sayfa 19 - Dergâh Yayınları
Reklam
YORGUN SAVAŞÇI neden yakıldı?
Çerkez, Arnavut, Arap, Kürt, Laz, Rumeli çingenesi gibi tabirlerin çok kullanıldığı, Türklerin sarı ırktan geldiği, mavi gözlü sarı saçlıların Türk olmadığı görüşünün kasıtlı işlendiği, bölücülük yapıldığı gerekçesiyle…
Sayfa 9 - Dergâh Yayınları
Halit Refiğ yalnızlığın filmini çekmiş. "Hanım"
Bu hiç değişmeyecek mi Olcay Hanım, ince düşünen hep incinecek mi?
'60'ların revaç bulan şiir salgını, yasakların biraz gevşemesiyle yayımlanmaya başlayan Nazım Hikrnet'in ilha­mını da kendi mayasına katan toplumcu gerçekçiliktir. Ahmed Arif (1927- 1991), Arif Damar (1925-2010), Nihat Behram (doğ. 1946), Enver Gökçe (1920-1981), Hasan Hüseyin (Korkmazgil, 1927-1984), A. Kadir (Meriçbo­yu, 1917-1985) vb., kah zulüm-direniş-umut izleklerini lirikleştiren kah aji­tatif-propagandif eserleriyle sol politik toplumsallaşmaya etki etmişlerdir. Hasan İzzettin Dinamo'nun (1909-1989) kendi ham vakitlerini anarken "ro­mantik şiir sosyalistliği" dediği damar, hep gürdür. Edebiyattaki bu üretim ve tartışmalara, 1960'ların başından itibaren tam anlamıyla patlama yapan toplumcu gerçekçi sinema da katılmıştır. Ömer Lütfi Akad (1916-2011), Metin Erksan (1929-2012), Ertem Göreç (doğ. 1931), Halit Refiğ (1934-2009), Memduh Ün (1920-2015), Atıf Yılmaz (1925-2006), küçük insanların, yoksulların, "gariplerin" , sömürülen köylü­ erin acı hikayelerini, oradaki yalınlığı, şiddeti anlatım diline de yansıtarak anlattılar. Bu filmlerde kötüler genellikle zenginler, muktedirlerdir ve zım­ni bir "bozuk düzen" yergisi sezilir. Toplumcu gerçekçi edebiyatın müel­lifleri zaten sol veya sosyalist yazarlardı, fikirlerinin edebiyatını yapıyorlar­dı; '60'ların yeni sinemasının yönetmenleri ise, bu yeni tarza biraz 'el yordamıyla' girmişlerdi.
Sayfa 596 - İletişim Yayıncılık
"Senin yüreğin iyilik dolu. Bu dünyada acı çekmeden yaşaman imkansız." -Halit Refiğ
Reklam
"Eğer gönül tellerin sevdiklerine sıkı sıkıya bağlıysa bağlar kopmaz ve ölüm bir yok oluş değil , bir başka yere geçiştir aslında. Gözlerini kapa. Beni göremezsin ama ben varım , buradayım. Görmeyen sensin . Gönül gözünü açık tutarsan al gözünü seyreyle , iki dünyayı da görürsün . " Hanım (1989) / Halit Refiğ
Halit Refiğ de Mihri Müşfik'i beyazperdeye aktarmak istemiş. Hayallerimizi Halit Bey'le birkaç kez konuştuk. Mihri Müşfik adayımız Türkan Şoray'dı.
Everest Yayınları 3. Basım Nisan 2014Kitabı okudu
- Senin yüreğin iyilik dolu Olcay, bu yüzden dünyada acı çekmeden yaşaman imkansız. Hanım (1988) / Halit Refiğ
Kemal Tahir, Halit Refiğ ve Metin Erksan gibi sinemacıların da beslendiği önemli bir kaynaktı.
198 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.