Kafanızın Üzerindeki Düğme ve Milyonlarca Parmak Eğer 200-300 yıl öncesi bir dönemde yaşasaydık, elbette savaş, hastalık ve açlığın olmadığı bir ortamdan bahsediyoruz, dopamin molekülünü tam da olması gerektiği gibi kullanabilirdik ama ne yazık ki günümüz modern insanı bu konuda inanılmaz şanssız. İstediğimiz her şeye anında ulaşabildiğimiz altın bir çağda yaşıyoruz ve bu gerçekten müthiş bir kolaylık ama söz konusu herkesin ihtiyacını karşılamak olduğunda arka planda sürekli dönmek zorunda olan bir sistemin yaratıldığını da tahmin edebilirsiniz. Bu sistemin beynimizdeki ödül merkezleri açısından önemli riskler barındırdığını belirtelim.
Sayfa 11·Kitabı okuyor
Eski hekimler de "Hastalık nedir?" sorusuna "Yediğini sindirmeden yemektir" diye cevap vermiştir.
Sayfa 18 - Yitik Şifa·Kitabı okuyor
Reklam
Artık hastalık bicarelik insanların zerre umurunda değil akraba es dost f yalan ölseniz bile çok az umursaancak bir dünya ondan herkes kendine doğru eğilsin az da olsa.
muhammed, ölümüne sebep olan hastalık ile boğuşurken, namaz esnasında toplumu yönetmesi için en yakın arkadaşı ebubekir’i (573–634) görevlendirmişti. muhammed’in ölümünden sonra yoldaşlarının birçoğu, toplum liderliği görevinin, bu göreve en uygun kişiye verilmesi gerektiğini düşündüler. aralarında görüşmeler yaptılar ve yaşlılar arasındaki görüşmeler ve anlaşmalar konusundaki islami öğretilere uygun olarak ebubekir’in görevlendirilmesini kabul eden kişilere sünni (muhammed’in geleneğini takip edenler) denmeye başlandı. toplumun diğer üyeleri, müslüman devletinin liderliğinin muhammed’in soyunda, onun ailesinde kalması gerektiğini düşünüyorlardı. özellikle de muhammed’in damadı ali’nin toplumun yeni lideri olarak görevlendirilmiş olması gerektiğini düşünüyorlardı. bu grup, şiatü ali (ali’nin destekçileri) olarak adlandırıldı. politik bağlılık ve çeşitli şekilde derinleşen karşılıklı güvensizlik sebebiyle şii müslümanlar, i̇slam’ın bazı uygulamalarını reddettiler ya da değiştirdiler.
Sayfa 154·Kitabı okuyor
Hastalık olmadan hastayızdır ve zaafımımız olmadan cehennemliğizdir. Melankoli egoizmin düş halidir: Kendimin dışında artık hiçbir nesne, hiçbir sevgi ya da nefret sebebi yoktur.
Sayfa 116·Kitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.