Büyüme dediğimiz süreçte kavrayamamanın kavramaktan önce geldiğini hatırlamakta fayda var. Hüsran tatminden önce gelir, onun önkoşuludur. Kavrayamamak kavramayı önceler, bizi kayıplarımızla ilişkilendirir ve erken dönemde kelimenin gerçek anlamıyla yaşadığımız kavrayamama deneyimlerinin mahiyetini sorgulamamıza sebep olabilir.
Hatırlamakta fayda var.
Günümüzde mutlu olmak için para ve ün sahibi olmak gerektiğine inanılıyor. Oysa mutlu yaşayanların aile ve arkadaşlık ilişkilerine yatırım yapmış olanlar olduğu görülüyor.
Reklam
açımızın dünyamız olduğunu hatırlamakta fayda var . Ve dış koşullarımızın değişmesi gerekmiyor bakış açımız değişsin diye. Ve kendimizi içinde bulduğumuz ormanlar mecazidir ve bazen onlardan kaçamayız ama bakış açımızı değiştirerek ağaçların arasında yaşayabiliriz.
"Bak simdi. Beynindeki milyarlarca sinir hücresi arasinda milyarlarca yol varmis gibi düsün. Bu yollarin üzerinde de trafik lambalari var. Yesil isik yandiginda aktivite artarken (glutama-tin uyarıcı etkisi) kirmizi isik yandiginda aktivite azaliyor (GA-BA'nm engelleyici etkisi). Alkolün beyindeki en önemli etkilerinden biri de kirmizi isiklarin sayisini artinirken yesil isiklarin sayısını azaltmak oluyor. Yani her yerde kirmizi ışık oldugundan hücreler arasindaki iletisim inanilmaz yavaşlıyor. Yani trafik kilitleniyor Devin. Bu nedenle de birçok fizyolojik süreç sekteye ugruyor. Dogru düzgün konusamiyorsun, mantikli karar veremiyorsun ve dengeni bile saglayamiyorsun. Benzer sekilde hafiza bölgesindeki iletisim de yavaşladığından yeni ani oluşturamıyorsun ve o nedenle alkollü oldugun zamanlarda ne yapmis oldugunu hatirlamakta zorlaniyorsun. Yani ictigin her alkol, beynindeki tüm kurmizi ışıkları yakip nöronlar arasındaki trafiği âdeta felç ediyor"
208 syf.
7/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Seriye ara vermek istiyorum ama ara verilemeyecek bir noktada mıyım veya bu seride öyle bir nokta var mı diye merak etmiyor da değilim. İlk beşi arasında en mesafeli hissettiğimdi bu cilt. Spoiler içerir. Sanki fazla dallanıp budaklanmaya başladı. Bir önceki ciltte Misa'nın hikayesinin uzatılmamasına sevinmiştim, şimdi de Yotsuba çıktı.
Ölüm Defteri 5
Ölüm Defteri 5Tsugumi Ooba · Akılçelen Kitaplar · 20112,820 okunma
1919 yılında dünyanın çok büyük bir bölümü Batı emperyalizminin doğrudan tahakkümü altına girmiş ve Türklerin ve Müslümanların çok büyük çoğunluğu egemenlik ve bağımsızlıklarını yitirmişlerdi. Anadolu Türkleri ise birleşik Batı dünyası karşısında 1071'den 1918'e kadar süren bir savaştan sonra güçlerini tüketmişti. İşte böyle bir noktada
Sayfa 26 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Reklam
607 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.