520 syf.
8/10 puan verdi
·
8 günde okudu
"Hayatımın en mutlu ânıymış, bilmiyordum. Bilseydim, bu mutluluğu koruyabilir her şey de bambaşka gelişebilir miydi? Evet, bunun hayatımın en mutlu ânı olduğunu anlayabilseydim, asla kaçırmazdım o mutluluğu."... Bu meşhur alıntı eserimizin giriş cümlesidir. Yüksek Sosyete ailelerinden Kemal’in(30) uzaktan akrabası Füsun’a(18) aşık olmasıyla olaylar başlıyor. Bu bir yasak aşktır çünkü Kemal, Sibel ile nişanlanmak üzeredir. Kemal bu uğurda her şeyini kaybediyor. Onun için tek gerçek var o da Füsun. Kitap gerçek bir olay değil, kurgudur. Öyle ki Füsun’un eşyalarının sergilendiği Masumiyet Müzesi’de kurgudur. Yazar kurgu romanın, kurgu müzesinden dolayı zamanında eleştiriler almıştır. Ben genel olarak kitabı beğendim fakat biraz abartıldığı kanaatindeyim. Kemal’in Füsun’a olan hislerinin aşk değil, takıntı olduğunu ve bu takıntının hoş değil aksine ürkütücü olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Füsun’un sadece dış görünüşünden bahsediyor, ruhuna dair bir detay yok ve aşk ruhanidir. Aşkı hep cinsellik üzerine kurmasıda beni fazlasıyla sıktı. Eserin ismi “Masumiyet Müzesi” olsada neredeyse masum karakter yoktur. Mutlaka okuyun diyemem ama okuduğunuza da pişman olmazsınız. Kitapla kalın :)
Masumiyet Müzesi
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202240,9bin okunma
516 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 günde okudu
Ahh Kemal ahh...
Masumiyet Müzesi romanı “ Hayatımın en mutlu anıymış bilmiyordum. ” cümlesiyle başlar. 70’li 80’li yıllarda geçen inişli çıkışlı ve saplantılı bir aşk hikayesine tanık oluyoruz. Saplantı çünkü Kemal yıllar boyunca Füsun’ların evine ziyarete gitmiş ve her ziyaretinde Füsun’a ait bir eşyayı gizlice alıp Füsun ile güzel anılarının olduğu Merhamet apartmanında ki eve getirip biriktirmiş. Yüzlerce sigara izmariti, tuzluklar, biblolar vs. Kitaptaki Kemal karakterinin sevgilisi ile evlilik yolunda iken başka bir kadınla yaşadıklarını doğru bulmasam da zamansız aşkına sahip çıkıp sadakatini takdir ettim. Kitabın başı ve sonu sürükleyiciydi ama ortalarda 8 yıllık bir zaman dilimi bana okuması zor geldi açıkçası. Çok uzun betimlemeler vardi. Genel anlamda beğendiğim bir kitap oldu. Müzeye gelecek olursak ben okurken bile müzeyi geziyor gibi hissettim çoğu bölümde. Yolum İstanbul'a düşerse ziyaret etmek istiyorum. Biletim de var ne de olsa :) Masumiyet Müzesi’nin son cümlesi ise Kemal’in “ Herkes bilsin, çok mutlu bir hayat yaşadım .” cümlesidir.
Masumiyet Müzesi
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202240,9bin okunma
Reklam
516 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Masumiyet Müzesi romanı “ hayatımın en mutlu anıymış bilmiyordum ” cümlesiyle başlar. Bu cümleden biz, roman kahramanının geçmişte yaşadıklarını gözden geçirdiğini ve hayatının bir anının onun en mutlu anı olduğunu düşündüğünü ve büyük bir yanılgı içerisinde o günün aslında onun için ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Çünkü kimse yaşadığı bir
Masumiyet Müzesi
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202240,9bin okunma
·
Puan vermedi
(Baştan belirteyim, kitabı okumadım, bu bir kitap incelemesi değil, kitaptan uyarlanan filmin incelemesidir. "Burası bir kitap sitesi, film inceleme sitesi değil." derseniz haklısınız ama anladığım kadarıyla, film ile kitap arasında pek bir fark yok, beni çok etkileyen bu filmle ilgili görüşlerimi burada paylaşmak istedim. Uzun bir
Senden Önce Ben
Senden Önce BenJojo Moyes · Pegasus Yayınları · 201329,1bin okunma
10/10 puan verdi
Eru vardı, Tek Olan, Arda'da Iluvatar diye adlandırılan... Hayatımın en güzel evrenine girişinin cümlesidir.En yakın dostum ile ezbere bildiğimiz üzerine her konuştuğumuzda bu cümleyi anıp deliler gibi büyülendiğimiz bir şaheser bu. Aslında olan bir hikayeyi nasıl bu kadar güzelleştirip anlatabilir bir insan. Yaradılış ve Ainulindale kısmı benim için muhteşemdi. Bir ritüeli müzikle anlatmak kimin aklına gelirdi. Ahengi bozanın günahkar biri olması, yeni müzik arayışı içinde yanlış yollara gitmesi ne denli güzel bir şeytan tasviriydi. Tolkien benim en sevdiğim en çok saygı duyduğum yazardır ve bu kitabı inanılmaz bir kurgu ile yazmıştır. Not: Sevgili evren kıyaslaması yapan arkadaşlara sesleniyorum. Ne Game of Thrones ne Zaman Çarkı serisi Tolkien gibi bir dil bilimcinin eseri ile kıyas edilesi bir seri değildir. Her biri ayrı ele alınmalıdır. Gerçi bu herhangi bir eser için de aynı ama fantastik eserlere bunu fazlaca yapıyorsunuz. Rica ediyorum evren-yazar ilişkisini kıyaslamayın zira gereksiz bir ön yargı oluyor ve çoğu kişi eserlerin içerik zenginliğinden maruz kalıyor.
Silmarillion
SilmarillionJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 20185,3bin okunma