Ahiret yurdunun daha hayırlı olduğunu kavramış olmak bu dünyadaki hayatımızı umursamadan yaşamamızı bize yasaklıyor ise de günlerimizi nihai faydanın dünyada sağlanamayacağını bilerek geçirmemizi öğretiyor. Dünya ahiretin tarlası olduğuna göre burada yapılacak işler var.
Sayfa 270 - TİYO Yayıncılık, 11. BaskıKitabı okudu
"İnsanları Allah'a çağıran, hayırlı, güzel işler yapan ve gönülden; Ben Müslümanlardanım! diyenden daha güzel söz söyleyen kim vardır?" (Fussilet Sûresi, 41/33)
Sayfa 49
Reklam
Peygamberimiz (sav) “Akıllı kişi, nefsini hesaba çekip, ölümden sonrası için hayırlı işler yapandır. Ahmak kimse ise, nefsine uyduğu halde Allahu Teâlâ’dan boş beklentiler içinde olandır.” buyurdu.
Müsnet Ahmet b. HanbelKitabı okudu
"... Her kim ki, Rabbine kavuşmak isterse, hayırlı işler yapsın..." | Kehf ' 18/110
Çalış, Allah'ın mülkünde güzel işler yap, hayırlı işler yap. Böyle yaparsan belki de Allah seni kendisine has kul edinir, sana nimetler bahşeder.
Reklam
Hayırlı İşler
- Siz ne istemiştiniz? - Kendimi asmak için bir ip. - Oturduğunuz evin tavanı yüksek mi? Tam bilmiyor musunuz? Şunu alın o zaman, iki metre yeter herhalde, diyor bir raftan kenevir ipi alarak. Kaygan düğümü de hazır! Yapacağınız tek şey başınızı geçirmek. ..
Sayfa 7 - Sel YayınlarıKitabı okudu
Önce biz iyi olacağız.
Fakat beni yanlış anlamayınız. Her şey bitti, artık iyi işler yok demiyorum. Önce biz iyi olacağız. Zaten bu bizim Cenâb-ı Allah'a karşı kulluk görevimizdir. Ailemize, çevremize, toplumumuza güzel davranacağız. Hayırlı işlere koşacağız. Varsın başkaları istediği gibi olsun. Biz güzel bir kul, hayırlı bir insan olacağız. Varsın toplumda eksikler çok olsun, biz her işimizi tam yapmaya gayret edeceğiz. Bunun için önce şikâyet alışkanlığımızı bırakacağız. Şikayet bir tuzaktır. İnsanın kalbini karartır, şevkini engeller. Şevk azalınca gayet de azalır. Gayet etmeyenin salih ameli az olur. Allah için gayet edeceğiz, yolumuzu Allah Teâlâ açacaktır. Biz işimize bakacağız. Az laf, çok iş üreteceğiz. Her yaptığımız işi küçük büyük demeden bir amel olarak göreceğiz. Ancak böyle yaparsak dünyamızı da ukbâmızı da âbâd ederiz.
Sayfa 20 - ATİLLA PAMİRLİ
Sosyal Medya!..
~•~ Haram, helal, ahlak, din gibi bütün değerlerden bağımsız bir sanal hayat sunan sosyal medya, kötü niyetlerle kullanıldığı takdirde şeytanı bile hayretler içerisinde bırakacak işlerin yapılabildiği bir platformdur. Tabi hayırlı ve güzel işler yapmak isteyen insanlar adına da bulunmaz bir fırsattır. ~•~
Birinci kural yaradana hangi kelimelerle tanımladığımız kendimizi nasıl gördüğümüze aynı tutar şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak utanılacak utanılacak bir varlık geliyorsa aklına demekki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla yok eğer tanrı dendi mi evvela aşk merhamet ve şevkat anlıyorsan sen de bu vasıflardan bolca mevcut
Reklam
İnsanların huzurlu bir yuvası ya oluyor ya olmuyor. Hayırlı işi bulacaksın, hayırlı evladı yapacaksın, kurduğun huzuru koruyacaksın. Kolay işler değil bunlar.
Kalıcı Olan Salih Ameldir.
“Servet ve oğullar, dünya hayatının süsüdür; ölümsüz olan iyi işler ise Rabbinin nezdinde hem sevapça daha hayırlı, hem de ümit bağlamaya daha layıktır.”(Kehf, 18/46) Bilgi: Öldükten sonra dirilmeyi ve ahiret hayatını inkâr eden bazı Mekkeliler, çocukları ve mallarının çokluğuyla övünüyor, bunlara güveniyorlardı. Yüce Allah, bu ayette onların güven ve övünç kaynağı olan çocuk ve mallarının fani olduğunu bildirmektedir. Kalıcı olan ise Allah’a imandır, İslam’ın yapılmasını emrettiği ve hoş karşıladığı işlerdir; ahlakî değerlere uygun güzel davranışlardır.
Sayfa 102 - DİBKitabı okuyor
Yoksulluk, İslam’da da olduğu gibi Katolikliğin olmazsa olmazı. Sömüreceksin ki yoksullar olsun, yoksullar olsun ki hayırlı işler yapabilesin. Adil bir dünya olmayacak ki adaleti tanrılarından beklesinler, ruhbanlar cennete bilet keserken düzen sarsılmasın. Kimse başkaldırmasın, haddini bilip günaha girmesin...
Everest yayınları
1.202 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.