48 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kısa olup da etkili olan nadide sürükleyici bir kitap. İçeriği teması çok hoştu. Sıradan insanların yaşadıkları acılar, maruz kaldıkları haksızlıklar ve yaşadıkları yoksulluk tüm gerçeklikleriyle okuyucuyu sarsacak bir ustalıkla gözler önüne seriliyor. Dostoyevski nin deyişiyle " Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık" cidden çok doğru.
Palto
PaltoNikolay Gogol · Kızıl Panda Yayınları · 036,8bin okunma
İstanbul ekibimiz ile; Av meraklısı sıradan bir memurun zor şartlarda aldığı tüfeğini dereye düşürmesi olayında oldukça etkilenen Gogol, Palto eserini 1842 yılında yayımlar. Tiyatroya uyarlanan eserin muhteşemliğini ünlü Rus yazar Dostoyevski'nin bu esere ilişkin söylemiş olduğu düşünülen "Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık." sözünden anlayabiliyoruz. Muhteşem bir sahne performansı izleyerek bir etkinliği daha geride bıraktık... Kayseri ekibimiz ile; Ramazan-ı Şerif'in son günlerinde güzel bir iftar yapıp sonrasında çay ve kahve eşliğinde hoş sohbetler ettik... Bizler güzide şehirlerimizde daha nice etkinliklerde buluşmaya devam edeceğiz. Bize katılmak isterseniz mesaj göndermeyi unutmayın .🌸
Reklam
Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık. Dostoyevski
Sayfa 207 - Destek YayınlarıKitabı okudu
56 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 saatte okudu
Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık
kainatta bundan daha büyük bir övgü sözü olabilir mi? dostoyevski dese, ben gogol'ün paltosundan çıktım diye hadi tamam yine büyük olay, dostoyevski sonuçta ama anlaşılabilir. fakat hepimiz gogol'ün paltosundan çıktık sözü bambaşka, olağanüstü bir övgü. bunu tahayyül edebilmek için bahsedilen "hepimiz"i açayım: maksim
Palto
PaltoNikolay Gogol · Can Yayınları · 202036,8bin okunma
Hepimiz Gogol 'un Palto'sundan çıktık. Dostoyevski
Reklam
Kitabın 'Takdim' kısmından iktibas
Dostoyevski'ye atfedilen, Palto'nun Rus edebiyatındaki yerini çok iyi özetleyen, "Hepimiz Gogol'ün paltosundan çıktık," sözü ona değil, Fransız diplomat, yazar ve edebiyat eleştirmeni Eugène-Melchior Vogüé'ye (1848-1910) aittir. Dostoyevski'yi şahsen tanıyan, Rusça bilen Vogüé 1886 yılında yazdığı Le Roman Rus (Rus Romanı) adlı kitabında, "Rus yazarları haklı olarak, hepimiz Gogol'ün Palto'sundan çıktık!" derler," diye yazmıştı. Sonraki yıllarda basına, her nedense, sanki Vogüé bu sözü Dostoyevski'den duyarak yazmış gibi yansıdı.
88 syf.
·
Puan vermedi
Dostoyevski'nin "Hepimiz Gogol'un "Palto"sundan çıktık" diyerek önemini vurguladığı bir klasik. 1842 yılında yayımlanan eser, başkahraman Akakiy Akakiyeviç'in başına gelen talihsizlikler ekseninde dönemin bürokratik ve toplumsal sorunlarını hicvediyor.
Palto
PaltoNikolay Gogol · Koridor Yayıncılık · 202036,8bin okunma
116 syf.
10/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Gogol 'dan okuduğum ilk kitap olan bu baskıda yazarın üç eseri birlikteydi. Yazar, yaşadığı dönemdeki yoğun baskı ve sansür sebebiyle anlatmak istediklerini bambaşka bir şekilde yazmış. Bir Delinin Hatıra Defteri, hikaye olarak kaleme alınmış olsa da tiyatroya da uyarlanmıştır. 1842 yılında yazılmış eser, baş karakterin aşık olduğu kıza sınıfsal ayrımlar sebebiyle ulaşamamasını ve yavaş yavaş delirmesini konu alıyor. Rus toplumunun o dönemdeki hiyerarşisini fantastik öğelerle birleştirilerek anlatmış yazar. Burun, 1836'da yayımlanmış. Bu üç öykü arasında okurken en şaşırdığım öyküydü. Bir adam uyandığında bir bakıyor ve burnu yok. Bambaşka yerlerde burnu. Yine sembolizm kullanılarak hicivli bir dille yazılmış. Palto ise en beğendiğim öyküydü. Yoksul bir memuru konu alıyor. Kıt kanaat geçinen karakterimiz zar zor bir palto alabiliyor ve bu palto onun hayatının en değerli varlığı haline geliyor. "Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık!"
Bir Delinin Hatıra Defteri (Palto ve Burun Öyküleriyle)
Bir Delinin Hatıra Defteri (Palto ve Burun Öyküleriyle)Nikolay Gogol · Kızıl Panda · 202355,2bin okunma
72 syf.
·
Puan vermedi
·
2 saatte okudu
Palto.
Dostoyevski' Ne Diyordu ;) "Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık." Akıcı ve Güzel di Bu yapıt "Gerçekçi Rus Edebiyatı"nın mihenk taşı olarak nitelendirilebilir.
Palto
PaltoNikolay Gogol · Tutku Yayınevi · 201736,8bin okunma
Reklam
128 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Nikolay Vasilyeviç Gogol'un bu kitabı 3 hikayeden oluşuyor. Gogol, devlet sisteminin acımasız gerçeklerini ince bir ironi kullanarak etkilici bi biçimde kitaba yansıtmış. Okurken çoğu zaman yabancı olmadığım hislere kapıldım. Nitekim "Burun" hikayesinde de geçtiği gibi "sözde kibar olduğu düşünülen eğitimli kişilerin içlerinde
Bir Delinin Hatıra Defteri (Palto ve Burun Öyküleriyle)
Bir Delinin Hatıra Defteri (Palto ve Burun Öyküleriyle)Nikolay Gogol · İndigo Kitap · 202155,2bin okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
Palto
Dostoyevsky'nin dediği gibi; "Hepimiz Gogol'ün Palto'sundan çıktık!" Akaki Akakiyevich sıradan bir memurdur. Hayatındaki her şeye gözü o kadar kapalıdır ki ona söylenen sözlerin, yapılan şakaların bile farkında değildir. Sabahları iş yerine gider, yazıları düzeltir ve geri döner. Hayatı bunlardan ibarettir. Ne bir düşünce dünyası vardır ne de üstüne düşünecek şeyleri. Hayatı böyle akıp giderken üstüne giydiği tek şey eskimiş bir paltodur. Artık o kadar eskimiştir ki giyince üstünden dökülüyordur. Terzi bile o paltoyla uğraşmak istemez ve yeni bir paltonun dikişlerini atar. Akaki'nin hayatı görmesi o dikişle başlar. Yeni paltosunu üstüne giydiği gibi eski Akaki gitmiş, yerine konuşacak arkadaşları olan, düşünecek fikir dünyası olan, planlayacağı bir hayatı olan Akaki gelmiştir. Artık hayatının bir anlamı vardır adeta. Ama ya o palto yok olursa? Ya onu kaybederse? Tekrardan eski hayatına dönmeye hazır mıdır? Dönse buna alınabilecek midir? Bir şeyi kaybetmek, onu hiç elde edememekten daha kötüdür.
Bir Delinin Anı Defteri - Palto - Burun - Petersburg Öyküleri ve Fayton
Bir Delinin Anı Defteri - Palto - Burun - Petersburg Öyküleri ve FaytonNikolay Gogol · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201955,2bin okunma
Hepimiz gogol' un palto'sundan çıktık. Dostoyevski
96 syf.
7/10 puan verdi
Gogol
"Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık." diye mimlenmiş bu eser, Petersburg'u ve onun acımasız kışını bir kez daha harmanlayarak yalnızlık, fakirlik, içsel dünyası dümdüz olan bir adamın hikayesini sürmüş gözlerimizin önüne. Eser, kısa olmasına rağmen akıcı ve içerisinden kendinize ait bir şeyler bulabileceğiniz bir kapasitede. Karakterler has ve iyi, metaforlar ise hoş ve diri. Kesinlikle okuyup da "Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık be!" diyerek literatürünüze bu eseri eklemelisiniz. Genel olarak 7 puan verilir 10 üstünden.
Palto
PaltoNikolay Gogol · Ayrıntı Yayınları · 201536,8bin okunma
Resim