hepimiz yıldız tozuyuz. sen hariç. sen leblebi tozusun
Reklam
Bir yıldız parçası görmek istermisiniz? Elinizi kaldırıp bakın. Ete dönüşmüş yıldız tozuyuz hepimiz.
560 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Hepimiz birer yıldız tozuyuz .
Merhabalar! Şu an okumaya başlayacağınız incelemenin içeriğinde, konuyla alakalı bilgiden çok, okurun duygu ve düşüncelerine yer verilmiştir. Ayrıca söz konusu inceleme, serinin tüm kitaplarını kapsamaktadır. Bilginize.. Merak edenler için serinin kitap sıralaması şu şekildedir:
Pia Mater
Pia Mater
Arachnoid Mater
Arachnoid Mater
Dura Mater
Dura Mater
Bu kadar resmi tavır yeterli,
Dura Mater
Dura MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20215,1bin okunma
Reklam
Hepimiz birer yıldız tozuyuz.
DNA'mızdaki nitrojen, dişlerimizdeki kalsiyum, kanımızdaki demir, elmalı kekteki karbon çöken yıldızların içinde üretilmiştir.
398 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Hepimiz birer yıldız tozuyuz
Astrolojiden astronomiye yolculuğun felsefi tarihini merak edenler için başlıca eserlerden. Henüz ilk sayfalarından kitabın içine çekildim. Hatta ilk bölümlerini daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Üzerine uzun uzun düşünüp sorguladığım bir kitap oldu. Özellikle tanrı kavramını ele alan bölümler benim çok hoşuma gitti. Bilimsel verilerle "kusursuz yaratıcı" kuramının çelişkiye düştüğünü açıklıyor. Carl Sagan, Celal Şengör'ün "sahtekar" olarak isimlendirdiği bir yazar. Bilimsel çalışmalardan daha zor olan bir şey varsa, bu çalışmaları sıradan insanlara açıklayabilmektir diye düşünüyorum. Sagan bu başarısıyla tanınıyor. Eserinin çok başarılı olduğunu düşünüyor ve Şengör'e kesinlikle katılmıyorum.
Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları
Kozmos - Evrenin ve Yaşamın SırlarıCarl Sagan · Altın Kitaplar · 20225,4bin okunma
Reklam
Hepimiz yıldız tozuyuz, diyor Carl Sagan. Boşuna demiyor.
Aynada gördüğünüz yüz, belki onlarca yıllık olabilir ama milyarlarca yıl önce antik yıldızlar içinde oluşan elementlerden meydana gelmiştir.
#Şubat2024 "Yalnızca bir günlük uçan ve günü sonsuzmuş gibi algılayan kelebeklere benziyoruz..." "İnsanoğlu dünyayı anlamaya yatkındır." "Meteorlar kuyrukluyıldızların kalıntılarıdır." "Güneş'in yapısında önce helyum bulunduğu saptanmıştır. Yunanlıların güneş tanrısına helios adını vermeleri nedeniyle helyum denilmiştir." "Venüs kütle, boyut ve yoğunluk açısından hemen hemen yerküremize eşittir. En yakın gezegen oluşu nedeniyle yüzyıllar boyunca yerkürenin kardeş gezegeni gözüyle bakılıyordu." "Birçok dünya mı yoksa tek bir dünya mı var acaba? Doğanın incelemesinde bundan daha soylu ve seçkin bir soru olamaz. A.Magnus,13.yy" "Jüpiter, gezegenlerin en büyüğü, yıldız olmayı başaramayan bir kütledir." " 'Atom' sözcüğünü bulan Demokritos'tur. Atom kelimesi Yunanca 'kesilmesi olanaksız' anlamındadır." "Yeryüzünün bir küre olduğunu dünya tarihinde ilk kez Pisagor öne sürmüştür." "Platoncular ve onun fikirlerini sürdüren Hristiyanlar şu garip saplantı içindeydiler: Yeryüzü kötü bir yer, gökyüzüyse mükemmel ve tanrısal bir yerdir." "DNA'mızdaki nitrojen, dişlerimizdeki kalsiyum, kanımızdaki demir, elmalı kekteki karbon çöken yıldızların içinde üretilmiştir. Hepimiz birer yıldız tozuyuz."
260 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.