Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
“Çekip gidene her şey mizâh, kalıp bekleyene her şey şiirdir...”
“Çekip gidene her şey mizâh, kalıp bekleyene her şey şiirdir.”
Reklam
Çekip gidene her şey mizah, kalıp bekleyene her şey şiirdir.
Albert Camus
Albert Camus
Antikçağın diğer idealist filozofu Plotinos'da güzel, uyumda parildayan şey; maddeye hükmeden ve onu kendi birliğine tabi tutan (suret); ruhun bedene, zekânın ruha, Allah'ın zekâya yansımasıdır. Varlığa güzelliği, sureti veren mutlak güzeldir; fakat mutlak güzelliğin bir sureti yoktur; çünkü mutlak güzellik sureti olmayan bir ide'dir. Tanrısal aklın evrene yansıması olan güzele dayanan sanat, yine taklittir; ama bu ilâhî akıldan pay almış, onu yansıtabilen varlıkların taklitidir. Çünkü âlem, bir sanat eseridir; ilâhî bir şiirdir; sanat değeri ve güzelliği bakımından düşünülmelidir. Allah da bu âlemin yaratıcısı, hem de sanatkârıdır; zira her sanat hüneri Mutlak'da mevcuttur.
çünkü tedavi edildikten sonra acı olan dışarıdan beklenmedik bir ölümle yaşama veda etmektir.
Reklam
ironik ve saçma olansa kötülüğü yendikten sonra, en azından geçici olarak, insanlar sevinirler ancak zamanla en korkunç anılar hafızadan silindiğinde her şey yeniden başlar. bu döngü insan toplumunun karakteristiğidir ve bu kısır döngüyü kırmak çok önemlidir.
hayatını bir şekilde yaşamıştır ama bir önemi yoktur ve hiç kimsenin hayatı, ölümü ya da sevgisi onun için bir fark yaratmamıştır. her hayat aynı değerdedir ve hepsi ayrıcalıklıdır...
onu gerçekten cezalandırmanın tek yolunun bu özgürlüklerini kısıtlamak olduğunun farkına varır.
hayat hiçbir şey değildir, itina ile yaşayınız. hayat bir anlam aramaya çalışmayacak kadar kısa nihayetinde bir anlamı yok, anlamı olsa bile olması hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. bu yüzden insanın yapabileceği en iyi şey hayatını yaşamak olacaktır. hayat anlamsız bir şey fakat anlamsız bir şeyi anlamlı yaşamanın da bir sakıncası yok.
Reklam
mutluluk ve keder, yaşam ve ölüm, karanlık ve aydınlık hayatın çeşitli biçimlerde geçer ve insanın ölümlü olduğu gerçeği de budur. bir yanda yaşayarak hayatlarımıza değer vermekte öte yandan eninde sonunda yok olacağımız gerçeğini de bilmekteyiz. bu çelişkiyle yaşamak absürt'ün ta kendisidir. eğer hayatımızın anlamsız ve boşuna olduğunu biliyorsak, kendimizi öldürmeli miyiz? bu trajik kısır döngü nasıl aşılabilir? fakat ben intihardan yana değilim, yaşamın anlamsızlığının yok edilemeyeceğinin bilincindeyim ancak bununla savaşmaktan da kaçınmıyorum.
belki de ilişkilerini güzel ve özel kılan gönüllü olarak birbirlerini, birbirlerinden mahrum bırakmalarıydı. birbirlerinin hayatlarına dair her ayrıntıyı, her sırrı biliyorlardı. sırlarının güvendikleri bir kişide, onlara göre dünyanın en sağlam kasasında yani yüreklerinde, güvende olması onların arasındaki ilişkiyi farklı kılıyordu.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
''Yazdıkların şiir değilse kalsın” … “Aklınla yapayalnız baş başa Nice alevli geceler geçtin” … “Sen sevgileri göğüsle ve ne olur anla” Cahit Zarifoğlu Şair Cahit Zarifoğlu ile yaşamları boyunca yolları uzun kesişenlerin kendilerini bahtlı saymaları için çok esaslı nedenler var. Eğer bu kişiler, şiirin bir Müslüman için yirminci
Şiirler
ŞiirlerCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 20213,975 okunma
Çekip gidene her şey mizah, kalıp bekleyene her şey şiirdir…
Albert Camus
Albert Camus
Arkasına bakmadan gidene her şey kolaydır, geride kalana her şeye acı ve hüzün, her şey şiirdir
1.491 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.