Hakan Arıkan

Roger Garaudy
tvnette Cemal Aydın ile Roger Garaudy hakkında söyleşi var
Roger Garaudy
Roger Garaudy
Reklam
·
Puan vermedi
Türklerde askeri müzik devlet yapısının gelişmesiyle daha da belirginleşmeye başlamıştır. Askeri müzik geleneği Osmanlılara Selçuklular vasıtası ile geçmiştir. Osmanlı askeri müziği, Osman Gazi zamanında savaşlarda yer almaya, mehter yapılanması ve olgunlaşması ise I. Murad döneminde başlamıştır.
Osmanlı'da Askeri Müzik Mehter
Osmanlı'da Askeri Müzik MehterMustafa Nuri Türkmen · Kitaplık Yayınları · 20093 okunma
·
Puan vermedi
Muzaffer İzgü'nün, 'yaşamöyküsü'nü anlattığı Zıkkımın Kökü, aynı adla sinemaya uyarlandı. Memduh Ün ile Macit Koper'in senaryolaştırdığı, yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı; Menderes Samancılar, Meriç Başaran, Günay Girik, Elif İnci, Sırrı Elitaş ve Emre Akyıldız'ın rol aldığı Zıkkımın Kökü filmi, Hindistan Udaipur Film Festivali'nde Altın Film, Tokyo Film Festivali'nde Asya'nın En İyileri, İspanya'da En İyi Yönetmen ödüllerine değer görülürken; Adana'da Altın Koza'da beş ödül birden, Kültür Bakanlığı Ödülü, Paris'te 1994'te Cine Junior en büyük ödülünü de aldı.
Zıkkımın Kökü
Zıkkımın KöküMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınları · 20201,657 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
·
Puan vermedi
Usta mizahçı Muzaffer İzgü, kendine has üslubuyla toplumun çeşitli kesimlerinden kişileri ve olayları ele almakta; salt güldürmek için değil aynı zamanda ülke gündemindeki sorunları da sergilemektedir. Kitaba adını veren Lüp Lüp Makinesi gibi, öteki öyküler de hemen her gün karşılaştığımız olayların gülmeceyle bezenmiş en güzel örnekleridir.
Lüp Lüp Makinesi
Lüp Lüp MakinesiMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınevi · 2000120 okunma
·
Puan vermedi
İngiliz edebiyatının beş ciltlik tarihini de yazmış olan Mîna Urgan, Woolf'un hayatı, cinsel sorunları, akıl hastalığı, kişiliği ve ölümünün yanı sıra feminizmi, eleştirmenliği ve roman türünde yapmak istediklerini inceledi. Urgan ayrıca, yazarın başlıca eserlerini de teker teker ele aldı.
Virginia Woolf
Virginia WoolfMina Urgan · Yapı Kredi Yayınları · 2018330 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Pardayanlar'dan çok şey öğrendim. Öğrendiklerimin başında bir takım 'değerler' ve 'inançlar' gelir. Bunlar benim yaşamım bakımından son derece önemlidir... Pardayanlar, tüm tarihsel romanlar gibi, tarihin 'çok özel' ve 'bireye göre çarpıtılmış' bir biçimi olmakla birlikte, evrensel açıdan belli tepe noktalara koşut bir anlatım izler... Bir takım temel bilgilerle ilk kez Pardayanlar aracılığıyla karşılaştım. Hıristiyan dini içinde önemli ayrılıklar olduğunu... engizisyonun korkunçluğunu... 'Saray Entrikası' kavramını, kilisenin gücünü... ve daha bir çoğunu Pardayanlar'dan öğrendim...
Fausta'nın Entrikaları
Fausta'nın EntrikalarıMichel Zevaco · Baskan Yayınları · 197436 okunma
·
Puan vermedi
Bu kitap Mesnevi’den, 1200’lü yıllardan, 15-16 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan kalkışmaya benzersiz bir bakışla yaklaşıyor ve merak edilen tüm soruları yanıtlıyor. Hikâye, Hıristiyanlardan kurtulmak isteyen Yahudi padişahın hizmetindeki bir vezirin hain planıyla açılıyor: Hıristiyanların arasına karışacak, âlimlerinden gibi görünecek, yanlış telkinlerle hem dini tahrif edecek hem de usul usul nifak tohumları ekecek... İşte küfür fedaisinin serencamı böyle seyrediyor. Agâhlara selam olsun... “Aşk ve muhabbetle Allah yolunun yolcusunun yolunu kesenler vardır. Allah yolunun yolcusunun yolunda tehlikeler vardır. Hem de helak ile neticelenebilecek şiddette... İşte bu hikâye, ister toplum ister fert nezdinde mercek altına alınsın fitnenin herkesi berbat ettiğine dair Pir Mevlâna Celâleddin Hazretleri’nin ibretle okunacak bir ikazıdır.”
Küfür Fedaisi
Küfür FedaisiM. Fatih Çıtlak · Erdem Yayınları · 201515 okunma
·
Puan vermedi
Michel de Montaigne (1533-1592): "Kendini tanı" ve "Ne biliyorum?" gibi temel sorularla yola çıkarak bir insanda insanlığın bütün hallerini yoklayan "deneme" türünün isim babasıdır. 1571`de kitaplarıyla birlikte çiftliğine çekilmesiyle başlayan bu yaratıcı süreç, Montaigne`i önce okuduklarıyla ilgili notlar almaya itmiş, aynı notlar zamanla Denemeler`i (1580) oluşturmuştur. Sabahattin Eyüboğlu çevirileri de, 1940`daki ilk baskısından 1970`deki halini alana dek her defasında yeni parçalar eklenerek bir anlamda yapıtla benzeri bir yol izlemiştir. Sabahattin Eyüboğlu (1908-1973): Hasan Ali Yücel`in kurduğu Tercüme Bürosu`nda görev aldı. İÜ Edebiyat Fakültesi`nde Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. Köy Enstitülerinde dersler verdi. Yazdığı pek çok kitabın yanı sıra Shakespeare, Montaigne, Platon, Hayyam gibi pek çok önemli yazar ve düşünürün eserlerini çevirdi.
Denemeler
DenemelerMontaigne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202054bin okunma
1.207 öğeden 46 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.