Gül Kokusu Dr. Münir Derman - Sabri Tandoğan 2014 yılında umre için bulunduğum Medine'de sevgili peygamberimizin razvası civarında dolanırken tuhaf hallere kapılmıştım nedense. Hani olur ya bazen, kontrol sizde değildir. İçinizden gelen ses yönetir sizi. İşte öyle bir halde; Bir süre önce sitesine yazarak sadece umre dönüşünde de saçlarımı
Aylardan aralık, dışarıda zemheri ayazı... Kalabalık, soğuk, sisli ve puslu sabahların dayanılmaz yalnızlığı... Geride bıraktıklarım, dostlarım, arkadaşlarım, sevenlerim ve sevdiklerim... Kafamın için de yankılanan hep aynı soru: Ne işim var burada benim? Etrafımda birbirine selam veren simalar, gülen, konuşan, hal hatır soran... Arada dostluktan ziyade yıllanmış zamanın yakınlığı... Biz bir aileyiz duygusu ya da bir kabullenilmişliğin yanılgısı... Herkesin birbirini tanıdığı, en azından adını bildiği bir ortamda yeni gelen olmanın yalnızlığı... Dışarıdan, dışlanmış ya da henüz kabullenilmemiş olan... Birkaç kişinin belki beş on kabullenme çabası ya da hoş geldin ritüeli. Adet yerini bulsun diye hani! El sıkışmaların arasında gittikçe büyüyen yalnızlığımın boğazıma düğümlenmesi... Etraf soğuk, aylardan aralık, dışarıda zemheri ayazı... Mevsim kıştı. Kalbim kıştı. Dışarısı kıştı, içerisi kıştı, içim dışım her yanım kıştı. Öyle bir zamanda fark ettim onu. Merdivenlerden ağır ağır inen bir ışıltı... Ne bir hoş geldin dedi ne de merhaba. Sadece küçük bir tebessüm belirdi dudaklarında: sımsıcak, içten, sevgi dolu... İçimde yankılanan kocaman ses parça parça olup karışıyordu zemheri ayazına. Onu her gördüğümde yüzümde beliremeyen kocaman bir sevinç gelip yerleşiyordu kalbimin en derinlerine. Sesini duymak istiyordum oysa o hiç konuşmuyordu benimle ama ne zaman görse yüzünde kocaman bir gülümseme... Melek! Ben ona melek diyordum, o bana ne diyordu bilmiyorum.
Reklam
144 syf.
·
Puan vermedi
·
32 günde okudu
O kadar uzun zamandır uygulamaya girmemişim ki şaşırdım bu kitabı aralık ayı okumalarında okumuştum aslında Japon edebiyatına murakami ile giriş yaptıktan sonra başka bir yazar da okumak istedim bu yazarı da beğendim yine de murakami kadar sevemedim nedense. Kitabın konusuna gelirsek kitap aslında bir hastane günlüğü gibi yazılmış. Karakterimiz hastaneyi arkadaşına tanıtırken hem günlük sıkıntılarını anlatıyor hem de genel olarak japonyanın ikinci dünya savası sonrası toparlanma aşamasını üstü kapalı anlatıyor. Hacim olarak ufacık tepecik bir kitap okurken bir anda bitiveriyor. Teşekkürler Dayak ve hoş geldin yeni kitap
Pandora’nın Kutusu
Pandora’nın KutusuOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 20232,302 okunma
Daha önce, ziraatın zorla ortaklaştırılması sırasında Ukrayna ve öteki ziraatçı alanlarda olduğu gibi Kuzey Kafkasya da aynı trajediye katlandı: Açlık ve toplu baskı. Nüfusun %7 si bu dönemde eridi. II.Dünya Savaşı sırasında Kuzey Kafkasya'da olup bitenler Sovyet, propagandasıyla gerçek arasındaki büyük uçurumu en iyi bir biçimde gösterdi.
“Vaktiyle bir Atsız varmış. Var olsun!” ama neden?
“O sarayda bulunca Tanrılaşan erleri Artık gözüm arkaya bir daha dönmeyecek. Hepsi sussa da “Kür şad” uzatarak elini; “Hoş geldin oğlum ATSIZ, kutlu olsun! ” diyecek.” 11 Aralık 1975 yılında uçmağa varan Hüseyin Nihal Atsız’ı ölümünün 48. yıl dönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz.
Reklam
Kendime not;
İç huzurun, dış dünyanın getirdiği rüzgârlara karşı sığınaktır. 💖 Hoş geldin Aralık!🦋🤍 Güzellikler getir..🍀
Hoş Geldin Aralık... ☃️❄️🌨️Geçim derdi olanları,sıcağa hasret kalanları soğuktan üşütmesin...Kötülüklerden uzak,endişelerimizi, korkularımızı silip süpüren, Sağlıkla, sevgiyle mutlulukla, huzurla geçecek bir ay olsun,bereketiyle gelsin inşallah 🙏💙
Hiçbir şey tesadüfi değildir. Yılı bitirmemize ramak kalmışken okuduğum kitaplar, edindiğim bilgiler beni bambaşka bir boyuta yöneltti. Aralık hoş geldin…
Kararlıdır Kasım ... Eylül , Ekim gibi nazlanmaz öyle Hoşça kal der, ben yokum der Giderken kapıyı çarpar da gider. Soğuktur Kasım ... Güneşime aldanmasaydın der. Vedadır Kasım Bakmayın mevsimlerden sonbahar, aylardan KASIM olduğuna Ben hep ARALIK bıraktım kapımı sevdiklerime.
Resim