Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Gerçekten, şu yaşam nasıl bir şey ki hepimiz onun, durmadan savaşan, bazen üzüntülü, bazen neşeli hizmetçileriyiz!
Artık bir evin içinde iki yabancı gibi idiler.
Sayfa 204 - Ötüken Neşriyat, 74.Basım
Reklam
308 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bozkurtlar ve Deli Kurt romanlarını okuyanlar Atsız'ın tarihi roman türünde ne kadar da başarılı eserler ortaya koyduğuna şahit olmuşlardır. Gerçekten de Hüseyin Nihal Atsız, okurken insanda heyecan uyandıran ve edebi yönden lezzet aldığımız eserlere imza atmıştır. Ruh Adam romanı epeyce zamandır aklımın bir köşesinde duruyordu. Daha doğrusu
Ruh Adam
Ruh AdamHüseyin Nihal Atsız · Ötüken Neşriyat · 202126,7bin okunma
Karla ve soluk kesen tipi ile tehlikeler yaratan bir yoldaki yolcu, artık bir defa girmiş bulunduğu bu yolda tabiatla nasıl boğuşursa Selim de yeşil bakışlı kasırganın arasında bir ölüm-dirim savaşı yapacaktı.
Sayfa 232 - Ötüken Neşriyat, 74.Basım
Düşmek bir şey değildir. Kalkamamak, düşkün kalmak korkunçtur.
"Askerlik rütbe ve elbise değil, ruhtur."
Reklam
"Gözler ki birer parçasıdır ilahın, gözler ki senin en katı zulmün ve silahın..." - Hüseyin Nihal Atsız -
Aşk dediğiniz şey işsiz güçsüzlerin hastalığı, vakit geçirme eğlencesidir.
Sayfa 167 - Ötüken Neşriyat, 74.Basım
Özleyiş
Özledim... Yanıklık canıma değdi.. Özledim, yıllarca daha özlerim Hasret türkü olsa, ben onu çalsam, Kırılıp giderdi nice sazlarım.. Yatın ümitlerim, uykuya yatın! Bitin hasretlerim, tükenip bitin! Ayrılık ateși çetinmiş, çetin; Onunla dikleşir bütün düzlerim. Yanımda sanırım, bakarım düştür; Güldüm zannederken gözlerim yaştır Umduğum ne varsa hepside boştur; Yinede bekliyor onu gözlerim Sazlar var: Durmadan gurbeti çalar; Hayal var: Gözümü, gönlümü çeler. İçimde bir bülbül şakıyıp çiler: Özledim, yıllarca daha özlerim..
Ötüken YayınlarıKitabı okudu
"Tarihteki Ahmed, Mehmed, Mahmud adlarının sonu “d” ile mi, “t” ile mi yazılacaktır? Bu hususta ortak bir kanaat yoktur. Yeni harflerin kabulünden sonra azalacağına, büsbütün artan imlâ anarşisi, tarihî adlara da sirayet etmiştir. Ben, tarihi şahsiyetlerin adlarının asıllarındaki şekilleriyle, yani Ahmed, Mahmud şeklinde yazılmasına taraftarım"
Reklam
"Zeki Velidi Togan Türk tarihini 16. Yüzyıl ortasına kadar ilerleme ve yükselme çağı, Birinci Cihan Savaşı sonuna kadar gerileme ve çökme çağı ve Birinci Cihan Savaşından sonra da üçüncü bir çağ olmak üzere üç ana çağa bölmektedir."
Sayfa 21
Kirlenmek...
Yazık!.. Kitabım hiç böyle kirlenmemişti!
Sayfa 132 - Ötüken Yayınevi, 20. BaskıKitabı okudu
Tarihimizi millî görüşe göre sınıflandırma teşebbüsü şimdiye kadar yalnız Dr. Rıza Nur ile Prof. Zeki Velidi Togan tarafından yapılmıştır. Rıza Nur, Türk tarihini “Eski Türk Tarihi” ( = Türe ve Yasa Devri = Millî Devir ), “Yeni Türk Tarihi” ( = Müslümanlık Devri = Dinî Devir ) ve “Taze Türk Tarihi” ( = Yeniden Doğuş ve Uyanma = İkinci Millî Devir ) olarak başlıca üç çağa ayırıyor.
Sayfa 21
İnkar...
... ecdadını inkâr eden, hor görülenler piçtir, soysuzdur.
Sayfa 116 - Ötüken Neşriyat, 20.BaskıKitabı okudu
1.500 öğeden 15bin ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.