Eğer gönüller manevi kirlerden temiz olsaydı, Kur’an’ın zevkine doymazlardı. — Huzeyfe b. Yemân (r.a)
Fitneler
Müslim b. Ebî Bekre, babasından aktarıyor: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: "Şüphesiz ki fitneler zuhur edecektir. O zaman uzanan oturandan, oturan ayakta durandan, ayakta olan yürüyenden, yürüyen koşandan daha hayırlıdır" buyurdu. Bir adam: "(Şayet o günlere yetişirsem) ne yapmamı emredersin?" dediğinde: "Devesi olan
Reklam
Bu Çağın Huzeyfe'si!! Keşke bugün cihat kapısı herkese açık olsaydı da onunla nifakın kalplerimize sızma hâlini cihada katılmamız ya da ondan geri kalmamıza göre ortaya çıkarabilseydik. Gökten gelen vahiy keşke kesilmeseydi de sahte kimselerin ve münafıkların gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için incelemeye devam etseydi Keşke Hz. Peygamber'in (s.a.v.) verdiği sırrı saklayan Huzeyfe b. Yeman (r.a.) aramızda olsaydı da mümin ve münafıklarla kurduğu ilişkilere göre onların gerçek kimliklerini ortaya koymuş olsaydı!Ancak elimizde sadece iman ya da nifakımıza, şeref ya da ayıbımıza delil olacak amellerimiz kaldı.
HUZEYFE B . YEMAN “SON PEYGAMBER 'İN SIRDAŞI” (R.A)
Vali olduğu şehir­de bir cuma hutbesi veriyor Huzeyfe: "Kıyamet yaklaş­tı, ay yarıldı. Uyanın ay yarıldı! Uyanın dünya ayrılık anına yaklaştı. Bugün hedefler belirlenecek, yarın yarış var!" O sırada camide bir çocuk babasına soruyor: "Neyi kastediyor yarışla?" Baba gülümsüyor çocuğa: "Cennete koşanları ! "
Sayfa 221 - Pdf~Şule Yayınları / 20. BaskıKitabı okudu
103-) Huzeyfe b. Yeman (r.a.)'dan. Şöyle demiştir: "Bir gece (Ramazanda) Hz. Peygamber (s.a.v.) ile birlikte namaz kıldım. Namaza Bakara suresini okuyarak başladı. Kendi kendime:"Yüz ayet okuduğunda rukûya gider" dedim. Kiraate devam etti. Kendi kendime: "Namazı Bakara suresiyle kılar" dedim. Kiraate devam etti. Kendi kendime: "Bununla (Bakara suresiyle) rukuya gider" dedim. Arkasından Nisâ suresini okumaya başladı. Bunun arkasından Âl-i İmran suresine başlayıp onu da okudu. Okurken tane tane okuyordu. İçerisinde tesbih bulunan ayete geldiğinde tesbih ediyor, istek ifade eden ayete geldiğinde istekte bulunuyor, sığınma ifadesi geldiğinde Allah'a sığınıyordu. Bunun arkasından rukûya gitti. Rukûda: "Sübhâne Rabbiye'l-Azîm" diyordu. Kendisinin rukûsu da kıyamı kadar idi. Bunun arkasından (rukûdan kalkınca): "Semiallâhü limen hamideh, Rabbenâ leke'l-Hamd." dedi Bunun arkasından rukûdakine yakın uzunca bir süre ayakta durdu, arkasından secdeye gitti ve: "Sübhâne Rabbiye'l-A'lâ" dedi. Secdeleri de kıyamına yakındı."
Sayfa 83
Dua
Huzeyfe b. Yeman (r.a.) anlatır: Resûlüllah (s.a.v.) uykudan uyandığı zaman şöyle dua ederdi: “Elhamdü lillahillezî ahyânî ba’de mâ emâtenî ve ileyhi’n-nüşûr.” (Beni öldürdükten sonra dirilten Allah’a hamd olsun. Dönüş ancak O’na olacaktır.)
Sayfa 119 - EhilKitabı okudu
Reklam
47 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.