Bir Şair Bir Kitap
İsmi bilinmeyen bir çocuk sandukası Sanki böyleyim sonsuz uzakta, İnsanlar geliyor dünyadan bana
şu güzel ülkemin hali nereye gidiyor anlam veremiyorum artık. münevver karabulut katledildiğinde kimse ders almamış. özgecan aslan öldürüldüğünde kimse ders almamış. ikbal uzuner ve ayşenur halil
Reklam
"Bir takım mekteplerimiz var; birçok şeyleri öğretiyoruz. Fakat hep eksik olan bir memur kadrosunu doldurmak için çabalıyoruz. Bu kadro dolduğu gün ne yapacağız? Çocuklarımızı muayyen yaşlara kadar okutmayı adet edindik. Bu çok güzel bir sey! Fakat günün birinde bu mektepler sadece işsiz adam çıkaracak, bir yığin yarı münevver hayatı kaplayacak... O zaman ne olacak? Kriz.."
Ne yapılabilir ki? Nasıl yaşanır bu hayat…nasıl geçer acılar… nasıl huzur bulur ruhum? Hep aynı şey hep acının kucağında güçsüzce bir ruh nasıl geçecek hepsi?
"Ya şimdi bütün bu huzur, bütün bu refah, bütün bu memnuniyet bir korkuyla sonlanacak olursa?"
Sayfa 31·Kitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.