Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Hz. Ebu Hureyre’den (r.a.) rivayetle; Resûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: Allahü Teâlâ Hazretleri diyor ki; “Kulum hakkımda nasıl bir zan yürütürse ben öyleyimdir. O beni zikredince ben onunla beraberim. O beni içinden geçirirse ben de onu içimden geçiririm. O beni bir cemaat içinde anarsa ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde anarım. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim.”
Peygamberimiz (a.s.m), durumu amcası Ebû Tâlib’e anlattı; ama o ücretin belli olmamasından duyduğu rahatsızlığı ifade etti ve Peygamberimizin ücreti de netleştirmesini istedi. Peygamberimiz ise bu duruma olumlu bakmadı. Bunun üzerine Ebû Tâlib, ücreti konuşmak üzere Hz. Hatice’nin yanına kendisi gitti: – Ey Hatice! Biz işittik ki sen yeğenim Muhammed (s.a.v)’i iki erkek deve vermek üzere ticaret mallarının başında göndermek istiyormuşsun. Biz Muhammed (s.a.v) için dört deveden daha aşağısına asla razı olmayız. Hz. Hatice: – Ey Ebû Tâlib! Şüphesiz ki sen çok kolay ve hoşa gidecek bir ücret talep etmiş oldun. Bundan çok daha fazlasını isteseydin de yine ben kabul ederdim.
Sayfa 44 - Tilki KitapKitabı okuyor
Reklam
Peygamberimizin (a.s.m) ticaret kervanının başında gitmek istediğini öğrenen Hz. Hatice hemen Peygamberimiz (a.s.m)’ı yanına çağırttı: “Ben seni Şam tarafına gidecek kervandaki ticaret mallarımın başında göndermek istiyorum. Senin güzel ahlâklı, doğru sözlü ve güvenilir biri olduğunu biliyorum. Ve sana kavmimden hiç kimseye vermediğim büyük bir ücret vereceğim.” dedi.
Amca Ebû Tâlib şöyle dedi: “İşittim ki kavmin ticaret için Şam civarına bir kervan oluşturmuş. Hüveylid kızı Hatice ise bu kervanda görevlendirmek üzere güvenilir bir adam arıyormuş. Her ne kadar Şam tarafına gitmeni istemesem de orada bazı hâsid Yahudilerin sana kötülük etmesinden endişe duysam da artık çaresizim. Hatice’ye bir gitsen, senin temiz ve güvenilir oluşun sebebiyle başkalarını değil de seni tercih eder.”
"(Ahiretin) en hayırlı kadını Meryem b. İmran'dır. (Dünyanın) en hayırlı kadını Hatice b. Huveylid'dir."⁷¹
Sayfa 126 - Timaş Yay. , 71: Buhari, a.g.e., (Menâkıbu'l-Ensar/ 40. Hadis) Müslim, a.g.e. , (Fezâilu's-Sahabe/ 69.HadisKitabı okuyor
Zübeyr b. Avvam, iki yaşlarına gelince Efendimiz (sas), Zübeyr'in halası olan Hz. Hatice ile evlenecekti. Bu kutsî evlilik olunca Zübeyr, hem anne tarafından, hem baba tarafından yakın olduğu Efendimiz ile Hatice'nin yuvasına sık sık gidip gelmeye başlamıştı. Nübüvvetten önce yaklaşık on altı yıl Zübeyr, bu akrabalık avantajını kullanmış, hem halası Hatice validemizi, hem de dayısının oğlu Efendimiz'i daha yakından tanıma imkanı bulmuştu.
Reklam
"Zamanındaki kadınların hayırlısı İmrân kızı Meryem'dir. Bu ümmetin kadınlarının hayırlısı da Hatice'dir." [Hz. Muhammed (sas)]
Mekke Devri'nin 10'uncu yılı (620) Şevval ayında önce Ebu Talib, üç gün sonra da Hz. Hatice vefat etti. ... Bu sebeple Mekke Devri'nin 10'uncu yılına "Senetü'l-hüzn" (Hüzün Yılı) denildi.
Peygamberimiz (s.a.v.)'in Hz. Hatice'den ikisi erkek, dördü kız olmak üzere sırasıyla Kaasım, Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fâtıma ve Abdullah adlarında altı çocuğu oldu.
Reklam
Aşk Havva Ana'da şefkat, Adem Nebi'de rikkat, Eyüp Nebi'de sabır, Rahme Ana'da kara gün ortaklığı, Züleyha'da pişmanlık, Yusuf'ta iffetin adıdır... Aşk Hz. Muhammed'de incelik ve edep, Hz. Hatice'de fedakarca bir gayret, Zeynep'te vefa, Ebü'l As'ta tutkudur...
Sayfa 48 - Hayat yayınlarıKitabı okudu
Bilmiyorum :/
`Gerçekten ben tanındıkça sevilen birimiyim yoksa tanındıkça nefret edilen biri mi?
`Çünkü O'nu tanıyan O'na aşık olur. O'nu tanıyan o pak hayatın atmosferi içinde bambaşka bir ruh haline kavuşur.
`Bir insanı tanıyabilmenin üç önemli şartı vardı: Beraber yolculuk yapmak, aynı mekanı paylaşmak ve ticaret yapmak.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.