Nuh'un Gemisi bir dağa indi. Hz. Musa'ya Sina Dağı'nda yol gösterildi. Hz. İsa, meşhur vaazını bir dağda verdi ve dağda yüceliklere çekildi. Ashab-ı Kehf, bir dağ mağarasına kapandı. Hz. Peygambere Cebrail, Nur Dağı'nda gözüktü. Yeni insan, dağın bu anlamını ve bu macerasını bilmiyor. O, Nuh'un Gemisini Ağrı Dağı'nda ararken bir müze serüveni içindedir. Himalayaları aşarken Veda'lardan habersizdir...
152 syf.
·
Puan vermedi
Bir gün bir papaz Ârâ Güler'i ziyarete gelir ve ona sarılarak "You are a holy Man" der. "Sen kutsal bir adamsın çünkü Nuh'un gemisini gördün." Harita yüzbaşı İlhan Durupınar 1959 yılında haritalama çalışmaları sırasında tuhaf bir şekil fark eder. Bu tuhaf şekil Ağrı Dağına yakın bir yerdedir ve bir gemiyi andırmaktadır. Bu şekil neden Nuh'un Gemisi olmasındır? Daha iyi tespitler yapabilmek için Ârâ Güler bölgeye gönderilir. Onun çektiği fotoğraflar yerel ve yurt dışı basında yayınlanır ve ilgi görür. Bölgeye incelemek için yurtiçi ve yurtdışından ekipler gelir. İlginç olan şudur ki bahse konu şekil ile Kitab-ı Mukaddes'te Nuh'un gemisinin ölçüleri neredeyse aynıdır! Kitap bu olayların tarihi seyriyle alakalıydı. Sanırım bir saat sürdü kitabı okumam. Bir hikaye tadında okudum bitti. Düşündüm. Nuh'un gemisi benim içimde nereye oturmuştu? Nerede duruyordu Nuh peygamberin hatırası? Gemiyi görmenin değil gemiye binmenin önemini bir an olsun kavrayabildim! Gemiye dışarıdan bakanlar sular altında kalmıştı da geminin üzerinde bulunanlar sağ kalmışlardı! Güvercinin gagasında gelen zeytin dalı hangi lügatin ilk kelimesiydi? Hz. Nuh'un oğluna son bakışı, hangi lügatin son kelimesi?
Nuh'un Gemisi - Noah's Ark
Nuh'un Gemisi - Noah's ArkCem Sertesen · Okur Kitaplığı · 201823 okunma
Reklam
10/10 puan verdi
Kitaptaki bölümler 1974-76 yılları arasında yazılıp, yayınlanmıştır. Kitabın son bölümü olan "Çıkış" bölümünde şöyle bir ifade yer almakta. "İnsanlığın Dirilişi adlı denememizde hakikata dışından, çevresinden bakmaya çalışmıştık. Kabuktan öze doğru gidişti o. Bu denemede ise, tersine merkezden hareket ettik. İçten dışa, özden
Yitik Cennet
Yitik CennetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20249,6bin okunma
Bütün peygamber kıssalarında göreceğimiz gibi mucizenin gerçekleşmesi muhatabın atacağı adıma bağlıdır. Hz. Adem' in tövbesi, Hz. Nuh'un gemisi, Hz. Yunus'un tesbihi, Hz. Musa'nın asası gibi burada da gelecek olan mucizevi yardım kulun -ne kadar küçük ve önemsiz görünürse görünsün- atacağı adıma bağlıdır. Cenab-ı Hakk, Hz. Musa'ya yapacağı yardımı başka birine yardım etme fırsatı olarak gönderir. Yani Allahu Teala Hz. Musa' ya göndereceği yardımı bir şarta bağlamıştır: "Sen onlara yardım edersen ben de sana yardım edeceğim. der âdeta... Hz. Musa'ya ikram başkasına ettiği yardim yoluyla gelir.
Modern zamanda insan, sırtında su tulumları ile sıcak bir çölde susuzluktan ölen develer gibi. İlaç, insanın baş ucunda ama şeytanın, arzuların, dünyanın süfliyatının ezdiği, enkaza çevirdiği benliğimizin ilaca uzanmaya mecali yok gibi. Gaflet ve dalalet içindeyiz. Onun için günlük olarak Kur an'la bir teşrik-i mesaimiz olmalı... Kendimizi Kur an'a açmalıyız, aklımızı, kalbimizi açmalıyız. O da bize kendisini açar. Bu kitap bizim habl-i necatımız/kurtuluş ipimiz, sefine-i Nuh'umuz; bizim için şu fitne tufanın içinde Hz. Nuh'un gemisi gibidir.
Sayfa 149 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Bu kutlu kapının levhalarının tamamı Hz. Nuh'un kendi eliyle yaptığı geminin tahtalarındandır ki, Hz. Nuh kırk gün Tufan denizi üzere yüzüp kırkıncı gün Aşure gününde: "Denizde sayısız faydalar vardır. Ancak sen selamet istiyorsan kenarında dur. " deyip Musul yakınında Cudi Dağı adlı yerde Nuh'un gemisi kenara düştü.
Reklam
118 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.