Kırk defa mağlup edilse hiçbir şeyi yokmuş gibi tekrar ayağa kalkan, tekrar aynı idaa ile ortaya atılan nefsin karşısında daima uyanık, daima azimli ve kararlı olmak her adamın işi değildi.
72 syf.
·
Puan vermedi
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Kitabımızda İki grubun var bunların iki lideri var;Bunlar;Dr.kal ve Dr.Boz kal'ın grubu daha kalabalık.Dr.kal ortaya bir idaa atıyor.Ve dünyadaki bütün kazlar beyaz olur diyor. . . Dr.Boz'da bu idaa'ya inanmayıp araştırmaya başlıyor.Beyaz kaz arayışına girip bir para ödülü koyuyor. Bakalım bulabilecek mi?
Kara Kaz
Kara KazAnooshirvan Miandji · Bilgi Yayınevi · 202070 okunma
Reklam
324 syf.
·
Puan vermedi
Oldukça özgün bir tarzda yazılmış ve zekice kurgulanmış bir kitap olan Görmek özellikle Körlük kitabından sonra okununca derin anlamlar kazanıyor. Körlük kitabından sonra bu kitabı okuyunca gerçekten şu an yaşadığımız topllumda kör olduğumuzu ve görmek duyusunun sadece gözlerle olmadığını , bu duyunun zihin boyutununda olduğunu görüyoruz. Kitabı bitirdekten sonra akılda tek bir soru işareti beliriyor. Gerçekten görüyor muyuzu?? Bugün haksız hukuksuz yere ölen insanların olduğu bir toplumda, sistemin istediği şekilde yaşadığımız gerçekliğinin farkına varılmadığı bir toplumda, tecabüzlerin son bulmadığı ve insanlığın unutulduğu bir toplumda gördüğümüzü nasıl idaa edebiliriz?? İnsanın zihin gözünü açan ve mutlaka okunması gereken bir gereken bir kitap.
Görmek
GörmekJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 202217,6bin okunma
NEDIR BU HENGAME?
Bazen insan bir öğle vakti boş boş iki dizini çenesine kadar çektikten sonra koltuğa yan yatıp gözleriyle perdeye bakıp sorar:"Bu perde neden var?"içinden bi ses neden olacak güneşi içeri almasın diye... Diğer bir sesim:"onu demiyorum neden bu perde? neden yukardan aşşağıya iniyor?"Biz de bir hayvanız ama bir kedinin perde taktığını görmeyiz ya da bir ceylanın elektrik faturları için hesap yaptığını... Insanoğlu neden farklı?Diğer canlılardan neden sırt sırta farklıyız? Bazen sorar insan gece yastığa baş koyduğunda " nerdeyiz biz? Ne yapıyoruz? Neden bu perde var? Nedir bu hengâme? Tepemizde parlak bir cisim etrafımızda dönüp duruyo. Kılavuzumuz olmuş bu parlak cisim. Onunla yatıyoruz onunla kalkıyoruz. tanrı mı bu nedir?. Beni cezalandırır mı? Acındırsam kendimi acır mı bana? Kimileri ondan haber aldığını idaa ediyor ama pek inanasım da gelmiyo.Derin girdaplara kapılıyorum bir soru diğer bir soruyu açıyor? Merak etriģim bi kaç soru mesela: Masanın ucu neden sivri? Sakalım neden uzuyor? Kitabımın köşesi kıvrılmış kim kıvırdı? Karnım neden ağrıyo? Bi suç mu işledim ? Işlediysem benim neden haberim yok ? Ateş neden acıtıyor? Benim suçum ne? En merak ettiğim soruysa; Ben nerdeyim,ne yapıyorum?
192 syf.
·
Puan vermedi
·
18 saatte okudu
Aylak Adam
Okuduktan sonra yorumları okudum herzaman yaptığım gibi, malesef ben sevmedim bazen yorum yazanların profiline yada diğer yorumlarına bakıyorum 600 küsür kitap okumuş hepsini çok sevmiş yada biraz temposu beğenmemiş oluyor, heralde 1.200 civarı bir kitap okumuşlar ki beğenmediklerini yazmak yada okudum diye eklemek gereği duymamışlar. Yoksa
Aylak Adam
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 201959,2bin okunma
Eğer bilimi seçerseniz, doğaüstü şeylerin teselli veren zincirlerinden kurtulmak isterseniz, eğer idaa ettiğiniz gibi inançlardan sakınıp, Tanrısızlığı benimserseniz, o zaman inananların o küçük rahatlamalarının özlemini duyamazsınız! Tanrıyı öldürürseniz, onun tapınağına sığınmaktan vazgeçmek, orayı terk etmek zorundasınız.
Sayfa 254Kitabı okudu
Reklam
114 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
akıcı bir kitap olmasını yanı sıra gerçekten merak uyandırıcı bir eser,kitabın ilerleyen bölümlerinde martin evini terk etmesinin ardından aradan yıllar geçtikten sonra bir kişinin aniden ortaya çıkıp kendinin ortaya atıp Martin gurre olduğunu idaa etmesi ve kitabın devamında ise kurulan mahkemeler ile Martin Guerre mi yok o değil mi adına soruşturmalar başlatılması hakkında bir konuya sahip olan bu kitap zamanın mahkeme yapısıyla birlikte konu olarak zina ve soruşturma yapısını ele almıştır.
Martin Guerre Döndü Mü?
Martin Guerre Döndü Mü?Natalie Zemon Davis · Yeni İnsan Yayınları · 201336 okunma
371 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Türkiye’de sanayi gelişmeye başlamasıyla birlikte emek güçü ihtiyacı da arttı. İnsanlar köyde ekonomik sıkıntı yaşadıkları için şehirlere göç etmeye başladılar. Şehirde ev kiralarının Pahalı olması nedeniyle insanlar devlet arazisi olan, işyerlerine yakın buldukları yerlere baraka yaptılar. Daha sonra ilave odalar derken gecekondular ortaya çıktı. Resmî olmayan bu yerleşim şeklinde polise karşı güçlü olabilmenin, söz sahibi olabilmenin yolunun kalabalık olmak ve yerleşimin çok olmasını kavrayan gecekondu sakinleri köydeki akrabalarının şehire yerleşmelerinde teşvik edici oldular. Şehire yerleşen köylüler giderek nüfusun çoğunluğunu oluşturmaya başladılar. Şehirliler gecekondulaşmanın şehrin yapısını, kültürünü, refah sevyesini ve pirestijini düşürdüğü ve şuç oranının arttığı düşüncesini idaa ederken, devlet gecokondulaşmanın gelişen Türkiye’nin belirtileri olduğunu söyleyerek zamanla geçokonlaşmaya göz yumdu. Siyasetçilerde gecokondu nüfüsunun gücünün bilincinde olduğu için. Devletin arazisi üzerine izinsiz yapılan gecekonduların tapularını vermek vadiyle siyaset yapıldı. Zamanla tapularını eline alan halk giderek şehirle bütünleşti.
Türkiye'de Toplumsal Dönüşüm
Türkiye'de Toplumsal DönüşümKemal H. Karpat · İmge Kitabevi Yayınları · 20039 okunma
30 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.