Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
💬Hz. Fatıma (r.a) anamız sen ki kapının biri çaldığında "Kim o" demeye bile haya ederdin. .. Şimdi insanlara "resimlerini kaldır" dediğimizde: "Sanane benim başım kapalı hiç bir yerimde açıkta değil diyorlar... Ne olur yapmayın...! Kim size hangi gözle bakıyor bilemezsiniz, hele ki şu ahir zamanda. Fitnelerin bol olduğu
Bebeğin bakmak için bir şeylere ihtiyaç duyduğu fikrine sahip olanlar, bebeği çevresinden uzaklaştıran yanlış koşulların dışına çıkarmak yerine, onun önüne objeler koymayı tercih etmiştir. Deneysel psikologlarınkine benzer bir yöntemle hareket eden bu iyi niyetli insanlar, bebeğin beşiğinin önüne küçük toplar ya da çeşitli renkli objeler bağlar. Çevresindeki imgeleri anlamaya, daha doğrusu silip süpürmeye hevesli olan bebek kendisini doğal olmayan bir çabayla eğip bükerek gözünün önünde dans eden oyuncakları veya topları gözleriyle takip eder. Bu bozucu çaba, şekli ve hareketi itibarıyla ham ve yapay bir takdimle bebeğe dayatılmaktadır. Oysa bebeği yüksek, hafif eğimli bir yere koyup en azından odasındaki çevreye hâkim olmasını sağlamak yeterli olur. Bebek aynı şekilde, yaprakların ve çiçeklerin kıpırdadığı, hayvanların hoplayıp zıpladığı canlı bir manzaraya sahip herhangi bir bahçeye de konulabilir. Bebeğin bir şeyleri keşfetmesini sağlayan manzaraların uzun bir süre aynı kalması gerekir. Böylece bebek aynı şeyleri hep aynı yerde buldukça onları tanımaya başlar ve rüzgârın hareket ettirdiği şeylerin hareketlerini, canlıların hareketlerinden ayırt eder.
Sayfa 50 - Kaknüs Eğitim KitaplığıKitabı okuyor
Reklam
İnsan bilinçaltının derinliklerinde,anlamlı ve mantığa uygun bir evrene duyulan yaygın ihtiyaç yatar.Ama gerçek evren mantığın hep bir adım ötesindedir.
Sayfa 487 - İthakiKitabı okuyor
Çevresindeki bir şey bebeğin içsel işleyişini engellediğinde bir duyarlı dönemin varlığı kendisini şiddetli tepkiler şeklinde gösterecektir. Bizlerse bu tepkilerin sebepsiz olduğuna inanıp bunları çocuğun "yaramazlığına" ve öfkesine veririz. Yaramazlık içsel bir sıkıntının ve tatmin edilememiş bir ihtiyacın ifadesidir, bir gerginlik hâlidir. Çocuğun ruhu ihtiyaç duyduğu şey için feryat etmekte, kendisini savunmaya çalışmaktadır.
Sayfa 45 - Kaknüs Eğitim KitaplığıKitabı okuyor
Arza hacet yok , hâlim sana ayândır . Dile gerek yok sessizliğim sana beyandır . Söze lüzum yok , susuşum sana kelâmdır . Kelâma ihtiyaç yok , aşk sana figândır .
Şems-i Tebrizi
Şems-i Tebrizi
"Sizi kalbimden söküp atacak güce sahibim. Sizin de diğerleri gibi aşağılık biri olmanız, bir kadında ihtiyaç duyduğunuz şeyin akıl ve zeka değil de beden, güzellik ve gençlik olması sadece rahatsız edici, acı bir durum..."
Sayfa 50 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Devrimler, her ne kadar geniş kapsamlı olurlarsa olsun nihayetinde, pekiştirilmeye ve bir taşkınlık anından, uzun zaman sürdürülebilecek bir şeye uyarlanmaya ihtiyaç duyar.
Kimse bir efsane olarak doğmaz. Bütün bebekler, ister bir samanlıkta doğsunlar ister bir sarayda, yaşamak için aynı şeylere ihtiyaç duyar. Kimi insanlar, sonrasında kendilerini birer efsaneye dönüştürecek kadar zekidir. Kimileri de başkalarını efsaneye dönüştürür. Yine de efsane dediğiniz, çirkin ve sıkıcı olanı örtmek için kullanılan bir perde değil de nediri? İnsanlar çoğu zaman çirkin ve sıkıcıdır. Bazıları için ikisi birden geçerlidir. Dünyada öyledir. Dünya çirkin ve sıkıcı olmasa, efsanelere ihtiyacımız olmazdı.
İnsan unutkandı, bazen bildiklerini yüzlerce kere duymaya ihtiyaç duyardı
"Biriyle tam bir ilişki kurabilmen için önce kendinle ilişki kurabilmelisin. Eğer kendi yalnızlığımızı kucaklayamazsak, inzivaya karşı kalkan olarak başka birini kullanırız. Yalnızca bir kartal gibi yaşayabilen insan, kimsenin kendisini seyretmesine ihtiyaç duymadan başka birine sevgisini verebilir."
Reklam
"Ne zaman biraz olsun duygularımızı açık etsek bir anda histerik oluruz. Ama onları içimize atıp da erkek arkadaşımızın ilgisine ihtiyaç duymadığımızı gösterdiğimizde de kalpsiz sürtüğün teki olarak yaftalanırız."
Sadece taklit etmek, fakat herhangi bir buluşa imza atamamak. Bazı Müslümanların, çeşitli ilim dallarında buluş yapma, icat etme gibi konulara kafa yormadığını görmekteyiz. Allah'ın hiçbir günü, bu âlemde buluş yapan,icat eden ve öncü olan bir kişi olmayı düşünmezler. Sadece taklit ederler. Günümüzde aynı durumda birçok devlet görebiliriz. İhtiyaç duydukları en basit bir şeyi bile yapmayı beceremezler. Her şeyi ithal ederler. Böylece başkalarına bağımlı olurlar. Bu yenilgidir, zayıflıktır ve sahip olduğumuz yeteneklerin farkında olmamaktır.
Sayfa 20 - Müslümanlardaki Yenilgi PsikolojisiKitabı okudu
İnsanların konuşa konuşa anlaştıkları falan yok aslında. Konuştukları meseleleri içinden çıkılmaz bir hale sokuyorlar. Herkes her şeyi biliyor! Kimse kimsenin yardımına ihtiyaç duymuyor! İnsanlar sorularını gerçekten öğrenmek için sormuyorlar artık; kafalarındaki cevabı onaylatmak için soruyor.
Sayfa 159 - İz Yayınları
NURCULAR KABRE İMANLA GİRERLER, CENNETLİKTİRLER (!) (hâşâ)
...işaret ve beşaret-i Kur'aniyede ifade eder ki: "Risale-i Nur dairesi içine girenler, tehlikede olan îmanlarını kurtarıyorlar ve îmanla kabre giriyorlar ve Cennete gidecekler." diye müjde verirler."(1) Evet, Risale-i Nur'un bu dehşetli zamanda kazandırdığı iki netice-i muhakkakası (iki kesin sonuç), her şeyin fevkindedir, Başka şeylere ve makamlara ihtiyaç bırakmıyor. Birinci Neticesi: Sadakat ve kanaatla Risale-i Nur dairesine giren, îmanla kabre gireceğine gayet kuvvetli senetler var.(2) ...kerametkârane ve takdirkârane İmam-ı Ali'nin (RA.) üç ihbarı ve keramet-i gaybiye-i Gavs-ı Azam'daki (K.S.) tahsinkârâne ve teşvikkârâne beşareti ve Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ın kuvvetli işaretle o hâlis şäkirdler ehl-i saadet ve ashab-ı Cennet olacaklarına müjdesi pek kat'î isbat ederler.(3) İşârât-ı Kur'aniye'nin, yirmialtıncı âyetinin fefi'l-cenneti hâlidîne sırrıyle, "Risale-i Nur talebeleri, îman ile kabre gireceklerdir" tebşîratının...(4) 1- Tarihçe-i Hayat, 277. 2- Tarihçe-i Hayat, 312. 3- Tarihçe-i Hayat, 319. 4- Kastamonu Lâhikası, 47.
Sayfa 278 - Süleymaniye vakfıKitabı okuyor
1.500 öğeden 46 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.