320 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Hayranı olduğum yazardan yine müthiş bir kitap! Efsane, Katre-i Matem, İstanbul'da aşk Babilde ölüm, Şah Sultan, İki dirhem Bir Çekirdek, Abumrabum ve diğer kitapları gibi harika! Film tadında bir bilim kurgu. Yapay zekâ, digitalizm hegemonyası, Sufilerin Tayy-ı Mekân ile Bast-zaman kerametlerini Kuantum fiziğinin inanılmaz gerçekliği ışığında, kurgulayan olay örgüsü 1683 II. Viyana kuşatması, günümüz ve 2071 yılları arasında salınan bir hikaye. Günümüz sömürgeciliğinin artık topraklar ve hatta uzay değil, insanların zihni olduğuna işaret eden kurgu, küresel güçlerin izoterik inancları doğrultusunda dünyayı şekillendirme mücadelesin çok ilginç bir şekilde anlatıyor. Yetkin kalemiyle adeta o tarihi mekanlara gidip o havayı soluyor gibi oluyorsunuz. Okumanızı tavsiye ederim. Özellikle dijitalizimle haşır neşir olan gençlerimize ve öğrencilerinize.
A-71
A-71İskender Pala · Kapı Yayınları · 20221,839 okunma
304 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
"Tarih gür bir kaynaktır. Bu kaynaktan içme bahtiyarlığına erişenler geçmişi, içinde bulunduğumuz zamanı ve geleceği aydınlık görürler. Bu kaynaktan içme bahtiyarlığına erişemeyenler ise karanlıkta yol bulmaya çalışanlar gibi tökezlemekten hatta düşmekten kurtulamazlar." Prof. Dr. Mehmet Altay Köymen Kayı Serisi 7. kitabı "Kutsal İttifaka Karşı" 1683 yılında başarısız okunan Viyana Kuşatması sonrası Kutsal İttifak oluşturan Avusturya, Venedik, Lehistan ve Rusya Osmanlı Devleti'ne karşı dört cepheden saldırıya geçti. Osmanlı Devleti 16 yıl süren mücadele ile uğraşırken devletin içindeki hainlerde boş durmadılar. Padişahları tahttan indirme eylemleri arttı. Dışarıdaki savaşlar içteki ihanetler devlet ekonomisi çok zorladı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen özellikle III. Ahmed dönemi toparlanma süreci oldu diyebilirim. Ders kitaplarında Lâle Devri eğlence donemi olarak anlatıldı . Oysa o dönem matbaanın kurulması, askeri düzenlemeler, tersanenin geliştirilmesi ve edebiyatın desteklenmesi gibi yenilikler yapıldı. Bu kitap 1687 -1754 yılları arasındaki donemi içeriyor. Bu dönemde tahta; II.Süleyman II.Ahmed II.Mustafa III.Ahmed I. Mahmud çıkmıştır. Kitapta ayrıca Damat İbrahim Paşa, İbrahim Müteferrika gibi devlet adamları ve Patrona Halil İsyanı hakkında bilgiler de yer alıyor. Doğru bilgiler için her duyduğunuza inanmak yerine araştırmanızı tavsiye ederim. Bize öğretilen tarihle yazılmış tarih arasındaki farkı göreceksiniz.
Kayı 7: Kutsal İttifaka Karşı
Kayı 7: Kutsal İttifaka KarşıAhmet Şimşirgil · Timaş Yayınları · 2015363 okunma
Reklam
560 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Okuduğum En Dolgun Eserlerden Biri
İdiota anlatır gibi ilkokul 3. öğrencisinin de yapabileceği "II. Viyana Kuşatmasını anlatıyor" bahsini bir kenara bırakırsak son dönemde okuduğum en kallavi eser, bu çok net. Kahraman Şakul bu açıdan hem Osmanlı hem Avrupa kaynaklarını çapraz ateşe alarak seferin öncesinden konuyu alıp, kuşatma sonrasında yaşananlara kadar neredeyse gün
2. Viyana Kuşatması / Yedi Başlı Ejderin Fendi
2. Viyana Kuşatması / Yedi Başlı Ejderin FendiKahraman Şakul · Timaş Yayınları · 202121 okunma
189 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Toplumumuz Nasıl İlerler? / Spoiler İçerebilir
Öncelikle bu yazım, kitap incelemesi olmasından ziyade kendi cahilane görüşümle ve kitaptaki aydınlatıcı bölümlerle toplumumuzdaki bazı temel sorunları aktarıp bu sorunları nasıl aşabileceğimiz üzerine yazılmıştır. Söze başlıyorum. Bir toplum nasıl gelişir? Bugün Batı bizim önümüzde. Batı bizim önümüzde de biz Doğu'nun ilerisinde miyiz? Hayır.
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?Celal Şengör · Ka Kitap · 2016993 okunma