Ziya Gökalp
Allah birbirini seven kalpler arasında açılmış manevi bir penceredir. O, öyle bir semadır ki, ruhlarımız onun içinde yıldızlar gibi parlar ve birbirini uzaktan seyreder. Bilmem sen de beni “Kalp gözü” ile görüyor musun?.. Yuva saadetini, yuvasından uzak düşmüş garip kuşlara sormalı… Dünyada vatan sevgisinden sonra en tatlı duygu yuva sevgiliymiş. Ben Tanrı’dan çok şey istemiyorum: Yurdum mesut olsun, yuvam bahtiyar…
Sayfa 94
Vassaf'ın"ın tarihçilik anlayışı daha çok Ata Melik Cüveyni'nin anlayışına da­yanmaktaydı. Vassaf kendisi de Cüveyni'yi takdir ettiğini ve kendine onu rehber aldığını da ifade etmektedir. Hatta burada Cüveyni'yi ve onun eserini överken bir beyit ile "daha bin kitap yazsam ben o buluta nazaran ancak bir damlayım,"
Reklam
Ey yolcu! Bak şimdi şu diline! O Rahman’dan hediye. Tercüman latifene, mûcize-i azîme...
Vassaf'ın İl­hanlı bürokrasisinde yükselmeye başladığı dönemlerde İlhanlı bürokrasisi­nin zirvesinde Reşidüddin bulunmaktaydı. Vassaf'ı fark edip önünü açanda Reşidüddin olmuştur. Reşidüddin meşhur dünya tarihini yazarken pek çok kişiden yardım aldığı bilinen bir gerçektir. Bunlardan birisi de Vassaf'tı. Vassaf sadece
Allah tarafından geri çevrilmesi (mümkün) olmayan gün gelmeden önce, Rabbiniz (in çağrısın)a uyun. O gün sizin için ne sığınılacak bir yer ne de (günahlarınızı) inkâr(a imkân) vardır.
Evet Ramazân-ı Şerif'te güya Âlem-i İslâm bir mescid hükmüne geçiyor; öyle bir mescid ki, milyonlarla hâfızlar, o mescid-i ekberin kûşelerinde o Kur'ân'ı, o hitâb-ı semâviyi arzlılara işittiriyorlar.
Reklam
2. "Ey imân edenler! Kendinizi ve ailenizi ateşten koruyunuz." Tahrîm sûresi (66), 6 Ayet-i kerîmenin devamı, oldukça ürperticidir. Burada, yakıtı insan ve taş olan cehennem ateşinden, insanın kendisini ve ailesini koruması istenmektedir. Aile reisi hem kendinden, hem de diğer aile fertlerinden sorumludur. "Hepiniz çobansınız. Hepiniz güttüğünüz sürüden sorumlusunuz" hadisinin devamında Peygamber Efendimiz bu gerçeği dile getirmiştir. Aile reisi, aile fertlerini ateşten nasıl koruyacaktır? Bunun cevabı şudur: Onlara Allah'dan korkmalarını ve O'nun buyruklarına karşı gelmemelerini tavsiye edecektir.
Zekât Ve Sadakanın En Makbulü
Bakara Sûresi’nin 273. âyet-i kerîmesinde buyuruluyor ki: “Verin o fakirlere ki Allah yolunda kapanmışlardır, şuraya buraya dolaşamazlar, istemekten çekindikleri için bilmeyen, onları zengin zanneder, onları simalarından tanırsın. İnsanlardan ısrarla bir şey istemezler. Artık hayır namına ne verirseniz, hiç şüphesiz Allah onu bilir.” Bu âyet-i
• Bazı insanlar da vardır ki kendileri ile ilgili olmayan me- selelerle uğraşırlar. Hasan-ı Basri şöyle der: Allah'ın bir kuldan uzaklaştığının alameti o kulu boş işlere, kendini ilgilendirme- yen meselelere daldırmasıdır.
Reklam
Bir zamanlar ben de başka türlü düşünüyordum; her şeyi aklımla halletmeye kalkıyordum. Fakat artık dünyada bir tek şeye inanıyorum: O da tecrübe. Sana söylediğim şeyleri otuz seneye yaklaşan bir hayat bana öğretti. Sen de yavaş yavaş yola gelirsin. Benim şurada üç günlük ömrüm kaldı; aklında bulunsun diye bunları söylüyorum. Hayattan fazla şeyler
Sayfa 151 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okuyor
Casiye/7-8-9-10
"Her günahkâr kişinin vay haline!" "O kimse Allah'ın kendisine okunan âyetlerini işitir de, sonra sanki kibrinden hiç işitmemiş gibi ısrar eder. İşte sen onu, can yakıcı bir azabla müjdele!" "Âyetlerimizden birşey öğrendiği zaman, onu alaya alıyor. İşte onlar için rezil ve rüsvay edici bir azap vardır." "Ötelerinde cehennem var. Ne kazandıkları şeyler, ne de Allah'tan başka edindikleri dostlar, kendilerinden hiçbir şeyi (azabı) kaldıramaz. Onlar için büyük bir azab vardır."
Helal Rızık
“Yeryüzünde yürüyen her canlının rızkı, yalnızca Allah’ın üzerinedir. Allah, o canlının durduğu yeri ve sonunda bırakılacağı mekânı bilir. (Bunların) hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da)dır.” (Hûd, 11/6) Bilgi: İnsanın ve diğer bütün canlıların en temel kaygısı hiç şüphesiz rızıktır. Rızkımızı veren (er-Rezzâk) Allah’tır. O’ndan başkasından rızık beklemek yanlıştır. Rabbimiz rızkını elde etmesi için insana akıl ve irade; hayvanlara ise içgüdü vermiştir. Bizlere düşen, helal çerçevede kalmak şartıyla Allah’ın bize verdiği kabiliyetleri en güzel şekilde kullanarak rızkımızı aramaktır. Ayrıca ayet, Allah’ın ilminin ezelî ve ebedî olduğunu yani kâinatta gizli açık, olmuş olacak ne varsa her şeyi bildiğini haber vermektedir.
Sayfa 25 - DİBKitabı okuyor
Bir gün Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri bir deniz kenarında gezerken bir Mecusî, yanına bol miktarda yem almış, denizdeki balıklara yem atıyormuş. Aralarında şöyle bir konuşma geçmiş: - Ne yapıyorsun böyle? - Sevap kazanmak için balıklara yem atıyorum. - Senin sevap kazanman için, evvela iman etmen lâzım. Sen Müslüman değilsin ki, hangi sevaptan bahsediyorsun? - Peki benim bu balıklara yem verdiğimi o bahsettiğin Allah görüyor mu? - O'nun bilmediği, O'nun görmediği bir şey yoktur ki… - Bu da bana yeter. Aradan 3-5 sene geçmiş, Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri hacca gitmiş, tavaf ederken bakmış, deniz kenarında balıklara yem atan Mecusî de tavaf ediyor. Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri sormuş: - Burada senin ne işin var? - O beni gördü. - Nasıl gördü? - Sen gittikten sonra içimde bir nûr parladı, baktım, balıkların hepsi Kelime-i şehâdet getiriyor. Ağaçlara baktım, Kelime-i şehâdet getiriyor, ben de Kelime-i şehâdet getirmeğe başladım. Senin Rabbin beni gördü, O gördüğü için de buraya geldim. Sana bir nasihat vereceğim: İyilik yap denize at, balık bilmesse HALIK Bilir. (Alıntı)
314 syf.
10/10 puan verdi
Ceres
Ceres
Muammer Ay
Muammer Ay
Merhaba arkadaşlar Öncelikle söylemeliyim ki eseri ilk gördüğüm an kitabın kapak tasarımına tek kelimeyle bayıldım.Kitabın içeriğine bakmak için elime aldığımda da ben bu esere direk #sugibi #akıcı ismini verdim Eserimiz #fantastic #bilimkurgu Şöyle akıcı bir #kurgu olsada okusam diyorsanız,kesinlikle #ceres i okumalısınız
Ceres
CeresMuammer Ay · Oleksa Yayınları · 202412 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.