Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Her kim dinini (ki müslümanlıktır) değiştirirse onu he­men öldürünüz."
İslamdan başka bir din ve inanca yönelik olanlara karşı hoşgörüsüzlüğü o kerteyi bulmuştur ki, Kur'an'a, "Müslüman olmayanları dost edinmeyin...” şeklinde ayetler koymuş.
Ebu Hüreyre'den Buharî'nin rivayetine göre Muhammed, kendisi dahi çoğu zaman cünüb olduğunu unutup namaza durur, fakat hatırlayınca yıkanırmış.
Şeriati Yenmek
Akılcılığın seslenişine kulak verip, laikliğe ve Atatürk devrimlerine sarılı olarak şeriatçının yalan kökenli sahte saltanatına ve aydınlığa başkaldıran başıboş saldırılarına karşı savaşım vermektir. Bu savaşımı verebilmek için, her şeyden önce İslam şeriatının içyüzünü, daha doğrusu özünü öğrenmemiz ve öğretmemiz, şeriat verilerini akıl süzgecinden geçirecek cesareti göstermemiz gerekir.
Şeriatçılar, görülmedik bir pespayelikle, sinsi ve hileli usullerle devlet yönetiminin kilit noktalarını ve bu arada laikliğin silahlı teminatı olan orduyu ele geçirme hevesindedirler.
Tutsak alınan bir kadını, sırf kocası düşman kesimindedir diye bir başka erkeğin koynuna sokmanın ne adâletle ve ne de insafla ilgisi vardır.
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Kur'an'ın çeşitli ayetlerinde köle'den (ya da cariye'den) söz edilirken çoğu kez "mal", "eşya", "alınıp satılabilen şey" anlamlarına gelen deyimler kullanılmıştır; köle sahibi kimseler ise "mal/eşya sahibi kimseler" olarak gösterilmişlerdir.
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Tanrı, yine Muhammed'in söylemesine göre, kölelik kuruluşunu getirmek yanında, kullarına köleler vermekle övünür. Başta Muhammed olmak üzere sevgili kullarına ganimet olarak köleler ve cariyeler verir. Bunun böyle olduğu Kuran'da şöyle belirtiliyor: "Ey Muhammed!... Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri sana helâl kıldık..." (K. 33 Ahzab 50)
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Toplumun düzenini sağlamak üzere en sert ve amansız cezaları öngörmekten geri kalmayan (örneğin şarap içimini yasaklatan, ya da hırsızın bileklerinin kesilmesini emreden) bir Tanrı'yı: "Köleliği yasaklarsam toplumda kargaşalık çıkar" mazeretine sığınmış gibi göstermek, Tanrı fikrini küçültmekten başka bir şey değildir.
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Şeriatçıların kölelik konusundaki iddiaları:
Bu iddialardan biri şöyle: "Kölelik Araplar arasında yerleşik bir kuruluş idi. Eğer Tanrı köleliği bir anda kaldırmış olsaydı, halk ayaklanır, kargaşalık olurdu." Söylemeye gerek yoktur ki böyle bir iddia, Tanrı'yı "acz" içerisinde, "güçsüz" bir "Yaratan" imiş gibi gösterip Tanrı fikrini zedelemekten başka bir işe yaramaz. Zira iktidarına sinir bulunmayan ve her şeyi dilediği gibi yaratıp dilediği şekle sokabilen bir Tanrı'nın, kölelik gibi kötü bir kuruluşu, sırf halk ayaklanır endişesi ile yasaklamadığını söylemek, O'nun iktidarını ve yüceliğini inkâr demek olur.
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Kur'an'ın "hür" olarak tanımladığı insanlar dahi aslında gerçek anlamda hür (özgür) olmaktan uzaktırlar...
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Köleliğin kaldırılmasını kendisine amaç edinen bir dinin hiç köleliği "doğal" bir kuruluş olarak yerleştirir mi? Ya da kendisini böyle bir dinin "peygamberi" olarak tanıtan bir kimse hiç köle edinerek, ya da kullanarak başkalarına kötü örnek olma yolunu tutar mı?
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Neden dolayı Muhammed köleliği yasaklamamıştır, kökünden yok etmemiştir?
Pdf, Kaynak Yayınları Birinci Basım Ağustos 1997Kitabı okudu
Dinde zorlama yoktu oysa...
"Müşrikler", yaşama hakkına sahip kılınmayıp her ne olursa olsun öldürülmesi gereken kimselerdir; çünkü Kur'an bunu böyle emretmiştir (örneğin bkz. Tevbe Suresi, ayet 5).
Sayfa 46 - Kaynak Yayınları Birinci Basım Şubat 2006Kitabı okudu
Amacınız ne?
Eğer bir Arap kızı, Arap olmayan bir Müslüman erkekle, örneğin bir Türk ile evlenmiş ise, bu durumun kızın ailesine "şerefsizlik" getireceği ve bu nedenle ailenin evliliğe itiraz ederek nikâhı feshettirmesinin mümkün olacağı açıklanmıştır.
Sayfa 33 - al-Muttaki, age, c. VIII, s. 24-28 ve c.VI. Ayrıca bkz. İbn Mâce, Sunan, c. II, s. 775-756, 985). T. Dursun, age, c. II, s. 306-307; Arsel, Arap Milliyetçiliği ve Türkler, İstanbul, s. 48 vd. / Kaynak Yayınları Birinci Basım Şubat 2006Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.