İhya kitabından İlim Öğrenmenin Fazileti Hadisler 🍀 Yemen'e gönderdiğim Muaz'a hitaben Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuşlardır : " Senin yüzünden Allahu Teala'nın bir kişiyi hidayete erdirmesi senin için bütün varlığı ile dünyadan hayırlıdır." 🍀 İnsanlara öğretmek için ilimden bir mesele öğrenen kimseye yetmiş sıddik sevabı verilir. 🍀 En güzel hediye hikmetli bir sözü iyice anlayıp din kardeşine anlatmaktır. Bu aynı zamanda bir senelik ibadete karşılıktır. İslam Büyüklerinin Sözleri 🍀 Denildi ki : " ilim edinmek için riayet edilecek usuller şunlardır : sükut edip dinlemek, ezberlemek, bildiğini tatbik etmek ve sonra da başkalarına öğretmektir."
Reklam
Muaz b.Cebel'den ilmi öğrenmenin ve öğretmenin fazileti :
• İlmi öğrenin; zira ilmi Allah için öğrenmek, öğrenene Allah korkusu verir. • İlmi talep etmek ibadettir. • İlmi müzakere etmek tesbihtir. • İlmi araştırma yapmak en büyük cihaddır. •İlmi,bilmeyen bir kişiye öğretmek sadakaların en makbûlüdür. • İlmi,ehlini bulup vermek ise, Allah'a en çok yaklaştırıcı davranıştır. • İlim,yalnız kaldığı
Ebu Nuaym,Hilye,Ebu Talib el-Mekki,Kutul-KulubKitabı okuyor
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Muhammed Zahid b. İbrahim el-Bursevi'nin eserlerinden derlenen bu risalede ilmin gerçek manası, ilim öğrenmenin ve öğretmenin fazileti, Alim ve Abid arasındaki derece farkı vs. bir bütün halinde ele alınmaktadır. Allah Teala cümlemizi dinini iyi bilen kullarından eylesin. Allah cümlemizi ilmiyle amil olan mü'minlerden eylesin. Amin...
İlim
İlimMehmed Zahid Kotku · Seha Neşriyat · 198632 okunma
İlmîn,ilim öğretmenin ve öğrenmenin fazileti
“Allah kimin için hayrı isterse onu dinde fakih kılar.”(Buhari) “İslam’ı yaşatmak için ilim tahsil ederken ölen kimse ile peygamberler arasında sadece bir derecelik fark vardır.”(Darimî)
Okuma Allah’ın emridir. Okumamak ise Allah’a isyandır. Çünkü ayetlerde, ‘Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku!’ buyrulur. Güzel ve kâmil bir hayat için okumak, öğrenmek, aklı çalıştırmak ve böylece Allah’ın sonsuz nimetlerini hatırlayıp şükretmek ve tefekkür etmek gerekir. Peygamberimiz ‘İlim Çin’de bile olsa alonız’ dediğine göre; ilmin, öğrenmenin, okumanın fazileti oldukça büyük. O halde beşikten mezara kadar kitap okumalı; hayatı ve kainatı okumalı, öğrenmeli, tefekkür etmeliyiz.
Sayfa 141Kitabı okudu
Reklam
🌸İlim Öğrenmenin Fazileti🌸 🦋Alimler Peygamberlerin varisleridir. 🦋Rütbelerin en üstünü ilim rütbesidir. 🦋Cennette de âlime ihtiyaç olur Cennet ehline ne arzunuz varsa isteyin diye sorunca ne isteyeceklerini şaşırıp âlimlere bakarlar âlimler de şunu isteyin derler. 🦋Bir saat ilim öğrenmek veya öğretmek sabaha kadar ibadet etmekten daha sevaptır. 🦋Öğrenilen ilim günahlara kefaret olur. 🦋Mümine öğrendiği yaydığı ilmin sevabı ölümünden sonra da devam eder. 🦋İlim öğrenmeye çalışanın rızkına Allah kefildir. 🦋En üstün sadaka ilim öğrenip sonra da onu başkasına öğretmektir. 🦋 İlmi öğretenle öğrenenler hariç herkes Allah'ın rahmetinden uzaktı. 🦋İlim öğrenenle öğreten sevapta ortaktır...
İlim öğrenmenin fazileti
Hz. Peygamber (sas) bir gün evinden çıkıp mescide girdi. Mesciddeki insanlardan bir grubu ibadet ediyor, duâ ve zikirle meşgul oluyor, diğerleri ise ilim öğreniyor ve öğretiyordu. Peygamberimiz durumdan memnun olarak, "Her iki grup da hayır üzeredir. Ama biri diğerinden daha üstün bir iş yapıyor. Şunlar Allah'a duâ ve zikirle meşgul oluyor. Allah dilerse istediklerini lutfeder, ama şu ikinci grup ilim öğreniyor, cehaleti kovuyor ve bilmeyene öğretiyorlar. Ben zaten öğretmen olarak gönderildim" dedi ve ilimle meşgul olan halkaya oturdu."
Sayfa 19 - Ebû Dâvud, Büyü 36; Ibn Mâce, Mukaddime 17Kitabı okudu
İlim öğrenmenin fazileti
"Ya ilim öğreten, ya ilim öğrenen, ya onları dinleyen ya da onları seven ol; sakın beşincisi olma yoksa helâk olursun." Fesevi, el-Ma'rifetü ve't-Tarih, 3/398; Ibni Abdilber, Câmiu Beyani'l-İlmi ve Fazlihi, 1/28, 29. "Sakın beşincisi olma" ifadesi, bidat ehli veya ilmi ve âlimleri sevmeyen biri olma, anlamına gelir.
Sayfa 56 - Cilt 1.Kitabı okuyor
240 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
İlmin fazileti kitabı ilim öğrenmenin fazileti hadis ve kuran'dan delillerle aktarıp daha sonra makbul olan ilimler hadis, tefsir, fıkıh, akaid ilmi ve öğrenilmesi çok hoş görülmeyen ilimler ki bunlardan en önemlisi felsefe daha çok kitapta farklı yerlerde Gazali buna değiniyor. Daha sonra farz ilim her müslümanın bilmesi gereken helal ve haram daha sonra itikad ilimleri. İkincisi farzı kifaye olan ilim doktorluk ve fıkıh ilmi gibi toplumda bazıları yaparsa diğerlerinden sorumluluk düşer toplumun bir kısmının cenaze namazını kılınca diğerlerinden sorumluluğun düşmesi gibi. Daha sonra ilmi ihtilaflar ve ilmi tartışmaların bazılarının zararları ki bunlar kişide kin, gıybet, nifak, riya olabilir düşüncesiyle ilmi tartışmaları çok hoş görmemiştir. Daha sonra ilim talebesinin yapması gereken ve muallimin yapması gereken şeyler. Daha sonra ilmin afetleri çünkü ilim bazı kişilerde kibir ve gösterişe yol açabilir ve daha sonra kötü alimleri anlatıyor ki bunlar ilmiyle amel etmeyen para karşılığında dinini satan alimler içlerinde hükümdarlara yalakalık yapanlar, para karşılığı fetvasını hakkın dışında veren kişilerdir. Bu konuları anlattıktan sonra kitabı bitiriyor. Güzel bir kitaptı bol istifadeli oldu tavsiye ederim faideli okumalar hepinize.
İlmin Fazileti
İlmin Faziletiİmam Gazali · İtisam Yayınları · 2020182 okunma
Reklam
İlim öğretme ve öğrenmenin fazileti
İlim her şeyden üstün olunca, elbette onu öğrenmeye çalışmak da en üstün şeyi istemektir. Öğretmek ise, en üstün faydayı sağlamaktır.
Sayfa 38 - Bedir Yayınevi 1975 4. Baskı Hüccetül İslam Zeynüd Din İmam Gazali Cilt 1 Rubul İbadat Tercüme Eden Ahmed Serdaroğlu Eserin Takdimi Ahmed Davudoğlu Önsöz Ubeydullah KüçükKitabı okuyacak
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.