5.cilt
1279. Âişe radıyallâhu anhâ şöyle dedi: - Ey Allah'ın Resûlü! En üstün amel olarak cihadı görüyoruz. Biz hanımlar cihad etmeyelim mi? dedim. Peygamber aleyhisselâm: - "Fakat (sizin için) cihadın en üstünü, hacc-ı mebrûrdur" buyurdu. Buhârî, Hac 4, Sayd 26, Cihâd 1. ... "Yaşlı, güçsüz ve kadınların
Reklam
109 syf.
10/10 puan verdi
·
3 saatte okudu
Nasihatname'ye benzeyen bu eser İmamın kendisine çeşitli sorular soran kişiye verdiği cevapları ihtiva ediyor. Severek okuduğum çok hoş bir kitap. Sindire sindire okunması gereken kitaplardan.Boş işlerin zararları, tasavvuf, ihlas, ilim öğrenmek, tevekkül konularında tatmin edici izahatlar yapılmış güzel bir eser. Allah İmam'dan razı olsun.
Ey Oğul
Ey Oğulİmam Gazali · Beyan Yayınları · 20183,919 okunma
5.cilt
1278. Yine Ebû Hureyre radıyallâhu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara kefârettir. Mebrûr haccın karşılığı ise, ancak cennettir." Buhârî, Umre 1; Müslim, Hac 437. Ayrıca bk. Tirmizî, Hac 88; Nesâî, Menâsik 3, 5, 77; İbni Mâce, Menâsik 3.
5.cilt
1277. Ebû Hureyre radıyallâhu anh dedi ki, ben Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim: "Kötü söz söylemeden ve  büyük günah işlemeden hacceden kimse, annesinden doğduğu gündeki gibi günahsız olarak (evine) döner." Buhârî, Hac 4, Muhsar 9, 10; Müslim, Hac 438. Ayrıca bk. Tirmizî, Hac 2; Nesâî, Hac 4; İbni Mâce, Menâsik 3
5.cilt
1276.Ebû Hüreyre radıyallâhu anh şöyle dedi: Nebî sallallâhu aleyhi ve sellem'e: - En üstün amel hangisidir? diye soruldu. - "Allah ve Resulün’e iman etmektir" buyurdu. - Sonra hangisidir? denildi. - "Allah yolunda cihad etmektir" buyurdu. - Sonra hangisidir? denildi. - "Makbul olan hacdır" buyurdu. Buhârî, Îmân 18, Hac 4, 34, 102, Umre 1, Sayd 26, Cihâd 1, Tevhîd 47; Müslim, îman 135, Hac 204, 437. Ayrıca bk. Tirmizî, Fedâilü'l-cihâd 22, Hac 88; Nesâî, Hac 4, 5, 6, Cihâd 17; İbni Mâce, Menâsik 3.
Reklam
5.cilt
1275. Ebû Hüreyre radıyallâhu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem bize bir gün bir konuşma yaptı ve: - "Ey müslümanlar! Allah size haccı farz kıldı, haccedin!" buyurdu. Sahâbilerden biri: - Her sene mi, ey Allah'ın Resulü? diye sordu. Hz. Peygamber, adam sorusunu üç defa tekrarlayıncaya kadar cevap vermeyip
Yüce Allah şöyle buyurmuştur: “Dünyayı yıkıp harabeye dönüştürmek istediğimde, öncelikle Beytim olan Kâbe’den yıkıma başlarım. Onu yıkıp harabeye dönüştürünce onun izi sıra dünyayı harabeye dönüştüreceğim.”
siz imân etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de imân etmiş olmazsınız. yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? aranızda selâmı yayınız.
muslim, imân 93Kitabı okuyor
Allah’ım! Hacca gelmiş bulunan kulunu ve onun bağışlanmasını istediği kimseleri bağışla!
Reklam
Bu gün Maraşta bir abidesi bulunan Sütçü İmam isimli ihtiyar,kadınlara taaruz eden ve erkekleri yaralayan bir kaç azgın Ermeniyi tabancasıyla vurup kaçan ve güney cephesinde ilk mücadele açan Türk tür.
5.cilt
"Yoluna güç yetirenlerin Kâbe'yi haccetmesi, Allah'ın insanlar üzerindeki hakkıdır. Kim inkâr ederse, şüphesiz Allah bütün âlemlerden müstağnîdir." Âl-i İmrân sûresi(3), 97. ... Peygamber Efendimiz "Kim, azığa ve kendisini Allah'ın evi Kâbe'ye ulaştıracak bir bineğe sahip olduğu halde haccetmezse, ha yahudi ha hıristiyan olarak ölmüş, hiç farketmez" buyurmuştur.
Görünüş ve Servet maksadıyla evlenenlere
''..Bir kadını güzelliği için yahut serveti için alırsa ikisinden de mahrum kalır. Dinini korumak için alırsa, güzellik ve servet maksadı da hasıl olur.'' (Müslim-Buhari)
Çünkü zalim / ezen kimseyi mümkünse daha fazla ve daha çok rahatsız etmek gerekir.
5.cilt
1273. Ebû Hüreyre radıyallâhu anh dedi ki, Nebî sallallâhu aleyhi ve sellem her ramazan on gün i'tikâfa girerdi. Vefat ettiği senenin ramazanında yirmi gün i'tikâfa girdi.   Buhârî, İ'tikâf 17. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Savm 78; İbni Mâce, Sıyâm 58. ... İtikâf, sözlükte mutlak olarak bir yerde ve maddî-mânevî, olumlu-olumsuz bir şey üzerinde ısrarla durmak demektir. Dînî bir terim olarak i'tikâf, kulluk ve Allah'a yaklaşmak niyetiyle mescidde belli bir süre durmak (ikâmet etmek)  demektir. Hadislerde de görüldüğü gibi itikâf, daha ziyâde ramazan ayında ve oruçlu olarak mescide kapanmak şeklinde uygulanagelmiştir. Gündüzleri oruçla, geceleri de ibadet ve zikirle mescidde geçirmek, bir anlamda tam mânasıyla kulluğa soyunmak demektir. Zarûri ihtiyaçları dışında hiçbir sebeple mescidden dışarı çıkmamaya özen göstermeyi gerektiren i'tikâf, daha önceki dinlerde de varolan bir ibadettir. Peygamber Efendimiz'in her yıl özellikle ramazan ayında i'tikâfa çekildiği bilinmektedir. Bu sebeple de i'tikâf sünnettir.
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.