“İnsanların arasında karmaşa ve anlaşmazlık yaratan şey kibirdir.”
Reis, toprak isteyen çiftçi Pahom’a; “Güneş batmadan dönmen şartıyla, gün boyu gidebildiğin yerler senindir” Pahom, tamahına yenilip gittikçe gider Dönüşte gün batımına yetişemez; yere yığılır ve ölür Reis çiftçiyi oraya gömer, mezarına; “İnsana bu kadar toprak yeter!” yazdırır. "Köleler özgür olmak isteyenlerden nefret ederler."
Reklam
"İnsana verileni ve verilmeyeni öğren. İnsan Ne İle Yaşar öğren.."
210 syf.
·
Puan vermedi
Hep ertelediğim bir kitaptı. Yeni bir kitap okumak için karar verme aşamasındayken anasayfamda karşıma çıktı aynı kitap: yaşamak! Kıymetli bir okurun incelemesi ile ikinci defa karşıma çıkmış oldu yani. Daha fazla ertelemeden başlayayım en iyisi dedim:) Bazen olur ya bir kitaba başladığınızda karmakarışık olaylar olur, sizi kitaptan soğutma
Yaşamak
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 201632,7bin okunma
"Ölmek için çok genç , yaşamak için fazla telaşlıydık." -İnsan Ne ile Yaşar
Biz herşeyimizi veriyoruz da, neden hiç kimse bize birşey vermiyor...
Reklam
Bazen bir saat gecikirsin, bir yıl kaybedersin...
''Adam bir yıl sonrasına hazırlanıyor, ama akşama varmadan öleceğini bilmiyor'' diye düşündüm...
48 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Video: youtu.be/v1rHFiXjG9E Usta Defteri Oruç Aruoba. Zafer Yalçınpınar'dan okuduğum ilk kitap. Usta Defteri Oruç Aruoba, 47 sayfalık bir söyleşi kitabıdır. Kitapta; Yalçınpınar ile Oruç Aruoba'nın görüşmesi aktarılmaktadır. Yazar, kitabı görsellerle desteklemiş ve samimi bir üslupla kaleme almış. Yer yer görsellerle de
Usta Defteri Oruç Aruoba
Usta Defteri Oruç AruobaZafer Yalçınpınar · Altıkırkbeş Yayınları · 202115 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
İnsan Ne İle Yaşar
Tolstoy'un ne kadar güzel bir kalemi olduğunu göstergesidir bu kitap birbirinden bağımsız ayrı hikâyelerden oluşan bu kitap tam anlamıyla bir çok kişiyi evet bizim gibileri yaşantılarını anlatıyor dedirtiyor. Belki de tam anlamıyla hayatı etrafın gözlemelerle yazılmıştır toplu bir mesaj .
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2019190,2bin okunma
Reklam
Karr, her ittifakın iki yanlı olduğunu söyler. Biri seviyorsa öteki sevilmeye izin veriyordur . Biri öpüyorsa öteki yanağını uzatıyordur.
"Biz herşeyimizi veriyoruz da niye kimse birşey vermiyor?"
Bana birisi, “ İnsan ne ile Yaşar ? “ diye sorsaydı cevabım şu olurdu: “Ne ile yaşayacağını bilemem ama ne olmadan yaşayamayacağını söyleyebilirim: Umut!”.
Sayfa 258Kitabı okudu
Geleneksel toplumdan çağdaş topluma geçiş, otorite kimliğinin de sarsıntı geçirmesine neden olur. Kimi, her şeyi bilir görünen, eleştiriye kapalı ve dayanaktan yoksun yargılarda bulunan bir otorite kimliğini benimserken, kimi otoritesinin gerektirdiği sınırları yeterince çizemez. Benzer bocalamalar toplumun otorite ile olan ilişkisinde de gözlemlenir. Kimi, otoriteye, inançlarına ve geleneklerine eskisinden daha çok bağlanarak toplumsal değişimin getirdiği kaygı ve yabancılaşmaya karşı kendisini korumaya çalışır. Kimiyse tepkici davranışlar gösterir. Engelleyici bir kurum olarak algıladığı otoriteye karşı açık ve sürekli bir öfke yaşar. Ne var ki, otoriteye kayıtsız şartsız boyun eğme kadar, ona yönelik ve ona göre ayarlanmış karşıt tepkiler de insanın gelişimini ve içsel özgürlüğünü kısıtladığından, bu kişilerin tepkileri zaman zaman saldırgan ve yıkıcı ölçülere ulaşabilir. Dolayısıyla bu tür insanların kendilerine tanınan hakları sağduyu ölçüleri içinde kullanamadıkları, var olan kurumlara yalnızca karşı çıkarak, yapıcı, yaratıcı ve gerçekliğe uygun öneriler getiremedikleri de sık gözlemlenen durumlardır.
...Tanrı da bana şöyle dedi: Git kadının ruhunu al,sonra da şu üç kelamımı öğren: İnsanda ne var? İnsana ne verilmemiştir? İnsan neyle yaşar? bunları öğrenince yine göğe döneceksin... .... Ben de onda tanrı'yı tanıdım,o anda Tanrı'nın ilk kelamını hatırladım. "İnsanda ne var?" öğren. İnsanda sevgi olduğunu anlamıştım.
Sayfa 24 - Mihail (Tanrı'nın kovduğu melek)Kitabı okuyor
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.