290 syf.
·
Puan vermedi
İshak Alaton - Alarko
Okul başarısı hayat başarısı mıdır? Bence okul başarısı hayat başarısı ile eş değer değildir. Bana göre hayattaki en önemli şey hayal kurabilmek ve hırs ile hayallerinin peşinden gidebilmek. İshak bey küçük yaşlarda tüccar bir babanın oğlu. Ailesi ile zaman içerisinde büyük zorluklar yaşıyor. En fazla liseye kadar okuyabiliyor. Hayalleri var, yurt dışında klima yapımını öğrenip Türkiye de bir şirket kurmak. Hayal kuruyor, hayallerinin peşinden hırsla gidiyor. Mevcut düzenini bozup İsveç’e giderek kaynakçı olarak çalışmaya başlıyor. Sonunda Alarko şirketler grubunu kuruyor. Kendi kendine sadece dönemin plaklarını dinleyerek bir çok dil öğreniyor. Şimdilerde bir çok kursa gidip öğrenemediğimiz yabancı dilleri dönemin imkanları ile tek başına öğrenebiliyor. İletişimi kuvvetli tutuyor, insana değer veriyor, iş seçmiyor, ego yapmıyor ve çalışıyor. Okuyuculara tavsiye edebileceğim bir kitaptır. Bir solukta okudum.
Lüzumlu Adam İshak Alaton
Lüzumlu Adam İshak AlatonMehmet Gündem · Alfa Yayıncılık · 2012218 okunma
Vehbi Koç Önce Hesabını Bil Sakıp Sabancı Önce Adamını Bul Sabri Ülker Önce Dürüst Ol Davut Doğan Hikayeni Paylaş Asım Kocabıyık Kendine İnan Risk Al İshak Alaton İmkansızı Zorla Mecit Bahçıvan Hızlı Hareket Edin Sarık Tara Yola Erken Koyulun İbrahim Bodur Sıra Adamı Olma
Reklam
Fransız sözü
“ Para çok iyi bir hizmetkâr, çok kötü bir efendidir… “
Sayfa 289Kitabı okudu
İnsan neden yaşar ki?
Her şeyin gelip geçici olduğu bir dünyada adam gibi yaşamak kolay bir şey değil. Galiba bunu aşmak için insan evvela esaretten kurtulmalı. İnsan mekâna, zamana, eşyaya, unvan ve sıfatlara bağımlı yasamaktan kurtulmalı ki, kendi olabilsin, kalıcı değerler için yaşamanın erdemine ulaşsın. İnançları felsefesi olsun…
Sayfa 276Kitabı okudu
“ Dostlarına, bir gün düşmanların olabilecekmiş gibi mesafeli davran. Düşmanlarına da, bir gün dostların olabilecekmiş gibi hoş görülü davran. “
Sayfa 258Kitabı okudu
Reklam
İnsanın verimli ömür uzunluğu akil olma yolunu çok kısa tutar. Zira, yirmili yaşlar tecrübe fakiridir. Otuzlu-kırklı yaşlar öğrenme ve hata yapma yılları…Ellili-altmışlı yaşlar, kâmil ve verimli yaşlar iken, pat diye emekli olma zamanı gelmiş olur. Netice olarak, insan sadece kendi hatalarından ders alarak kâmil olma ihtimali bence çok kısıtlıdır.
Sayfa 210Kitabı okudu
“ Vakit kaybıdır derim başarı öyküleri. Bence, esas faydalı olan yön, başkalarının başarısızlıklarını izleyip, sağlıklı tahlil edip, aynı hataları yapmamanın yollarını bulmaktır.”
Sayfa 210Kitabı okudu
Friedrich Nietsche diyor ki bir kitabında; “ Seni öldürmeyen yaralar, seni daha kuvvetli kılar. “
Sayfa 209Kitabı okudu
Hata yapmak insanlara, tekrar etmek aptallara mahsustur…
Sayfa 207Kitabı okudu
Reklam
Kıssadan hisse: Başarısızlıktan da ders alarak başarının yollarını bulmak senin elinde. Yeter ki zaman içinde değişen şartlara uygun doğru kararaları alarak ve sebat ederek çalış.
Sayfa 194Kitabı okudu
İş hayatında başarılı olunca para kazanırsın, parayı da kasaya koyarsın, fakat sosyal alanda sorumluluk üstlenip de başarılı olursan artık sen topluma ait olursun, mutluluğun artar, ömrün uzar. Yaşan keyifli bir yolculuğa dönüşür.
Sayfa 183Kitabı okudu
Akıllı insan işler iyi gittiğinde daha ziyade plan yapar, gemi fırtınaya tutulduğunda ise düşünür, düşünmeyi öğrenir.
Sayfa 181Kitabı okudu
Önemli olan uçmak yada düşmek değil, önemli olan yaşadığının farkında olmak, düşünmek ve her şeye rağmen azimle yeniden başlama kararlılığından vazgeçmemek… Bu durumda insan daima kazanır.
Sayfa 181Kitabı okudu
Eğer sen para kazanma yolunda bu paranın sana verdiği hudutlarla ve kısıtlamalarla düşüncelerini açıkça ve cesurca ifade edemeyecek bir noktaya gelirsen o paranın hiç bir kıymeti yok, çünkü o zaman kendi parasına esir olmuş bir adamsındır.
418 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.