ismail hakkı

-Yeraltından Notlar’da Dostoyevski, “Hiç kimse başına geleni kendisine açıklamadan yaşayamaz” der. Af, itiraf, kabul.Ne dersek diyelim, bazı şeyleri evvela kendimize açıklamamız gerekiyor.
Sayfa 87 - Yağız Gönüler’in Kendine Yetme Üzerine Denemler başlıklı yazısından
Reklam
İyiler zarar görebilir ama iyilik zarar görmemeli.
Sayfa 72
96 syf.
·
Puan vermedi
Hata Günlüğü
Hata GünlüğüAtakan Yavuz
8/10 · 74 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ey Geçek Peşinde Koşan Yolcu
“Ey gerçek peşinde koşan yolcu.” diyor Şeyh Bedreddin Varidat’ında. “Sen de ümitsizliğe düşme , tehlikeleri aştıktan sonra, ışığa kavuşabilirsin.”
Reklam
Dünyaya bağlanmak, insanın kendisiyle olan mesafesini açması, uzaklaşması ve faniliğin ipine sıkı sıkıya tutunmasından başka bir şey değildir.Bu durum, boşluğa adım atmak gibidir. Boşluğa doğru atılan her adım, zemini olmayan bir yolculuktur. İnsana telafisi olmayan hatalar yaptırır.
Müslüm Coşkun’un Üzgünüz biraz da yorgun başlıklı yazısından
Derin bir uykudayız. Uyanır mıyız? Umalım uyananlardan oluruz. Şunu bilmeliyiz dünyada yaşamıyoruz, sadece dünyadan geçiyoruz. Üzgünüz biraz da yorgun.
Sayfa 79 - Müslüm Coşkun’un Üzgünüz biraz da yorgun başlıklı yazısından
Öğrendin, insan biraz da, kırılmış bir kalp, yıkılmış hatırdır.
Müslüm Coşkun’un Üzgünüz biraz da yorgun başlıklı yazısından
"Bir şeyin ya fiyatı vardır ya da haysiyeti." demiş Kant. Başkasındaki haysiyeti ezen insan sadece para ve güce boyun eğmiş, hürmetsiz küstah ve yüzsüz bir kişiliğe sahiptir.
Kemal Sayar'ın Hazer kıl! başlıklı yazısından
Bir akşam gezintisinde caddeden geçiyorduk. Yanımdaki arkadaşım binayı göstererek anlattı: Boş kalan arsa üzerinde inşa edilmekte olduğunu gördüğünüz bu muazzam bina bir havra olacak! Yanımızdaki sarı saçlı genç kadın, tatlı ve yavaş bir sesle düşüncesini söyledi: Bir havra daha yapılmış, bunun ne ehemmiyeti var? Kökleri her taraftan dünyayı saran bütün bankalar birer havra olduktan sonra...
Reklam
ismail hakkı
2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
4/120 kitap - %3 tamamlandı
4 kitap okudu
120 kitap
702 sayfa
0 inceleme
9 alıntı
2 günde 1 kitap okumalı.
Bağdat Ağustos 1099. Ulu kadı Ebu-Saad el-Haravi, sarıksız, kafası matem işareti olarak kazınmış bir şekilde el Mustazhirbillah’ın geniş divanına bağırarak girer.Mertebeleri hiç dikkat almaksızın herkese birden nutuk çeker. “Müslümanlar hiç bu kadar aşağılanmadılar, ülkeleri bundan önce hiç bu kadar vahşice perişan edilmedi.Kılıçlar savaş ateşini canlandırdığında, insanın en kötü silahı gözyaşı dökmektedir, der.”
Arkadaş, sevgili, sanat vs. anneden sürgün olmanın açtığı boşluğu doldurma çabalarıdır. Olmadı kendine dönersin, kendinde annenden kalanlara dönersin.
Sayfa 80 - Süleyman Unutmaz'ın Annesizlik başlıklı yazısından
126 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.