Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
sen söyle serseriler kralı İstanbul sen söyle iki gözüm hangi merhem çâredir şu bizim yaramıza yel üfürdü su götürdü gençliğimizi elimiz boşa geldi meydanlarda kaldık meydanlar serseri biz serseri sağımız sefalet solumuz ölüm işte geldik gidiyoruz kahrolasın kahrolasın İstanbul şehri
İşte geldik gidiyoruz Hoşça kal kardeşim deniz Biraz çakılından aldık Biraz da masmavi tuzundan Sonsuzluğundan da biraz Işığından da birazcık Birazcık da kederinden Bir şeyler anlattın bize Denizliğin kaderinden Biraz daha umutluyuz Biraz daha adam olduk İşte geldik gidiyoruz Hoşça kal kardeşim deniz.
Sayfa 1676Kitabı okuyor
Reklam
Tutma yeri yok, şimdiki insanların İşte yine ortada kaldın ... Dayan, geliyorum, demeden ölüm Bildim seni, kaçarken görmüştüm. Şimdi buradaydı, nerede ömür? Geldik gidiyoruz, kuru teşekkür ... Heves mi kalıyor dünyadan geriye Bunun cevabını bulmak için ölmeye
Bir kültürü okumak için bakılması gereken yerlerden birinin kamyon arkası yazıları olduğuna inanırım. Şoförlerin kamyon arkası yazıları öğrenilmiş çaresizlik anıtlarıdır. Aşağıda Türkiye'de yaygın olarak kullanılan bazı kamyon arkası yazıları ve onların öğrenilmiş çaresizlikle ilişkisini bulacaksınız. • Öğrenilmiş çaresizlik genelleştirilmiş
"Sende bilmiyorsun işte kim olduğunu.Hiçbirimiz bilmiyoruz.Kimiz biz? Neden buradayız? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Hiçbirimiz hiçbir şey bilmiyoruz"
Reklam
"Geldik, gidiyoruz işte Zaman dediğin nedir ki" Tatil biterken..
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
“Hepimiz aynı yere yolculuk ediyoruz, yavaş veya hızlı, varış noktamız ve rotamız da belli. Hayat bizim istediğimiz rotayı çizmiyor diye yolculuğu yarıda da bırakamıyoruz. İşte geldik, işte gidiyoruz, ancak ve hepimiz aynı yere varacağız!” Bayrama yakışır insanın içinde umudu ve iyiliği yeşertecek bir kitap 'Ömürlük Deniz Nöbetçisi'. Yazar, okuyucuyu İstanbul beyefendisi Ömer Kaptan'ın zorlu bir seferine ortak olmaya çağırıyor. Denizcilikle ilgili edindiğim birçok bilginin yanı sıra, bu işin zorluğunu da geniş yelpazeden öğrenmiş oldum. Gemi mürettebatının yalnızlığı ve sorunlar karşısındaki soğukkanlı tavırları beni çok etkiledi. Nam-ı diğer Beybaba olan Ömer Kaptan’ın naif tavırları insanlığa karşı umutlarımı tazeledi. Ayrıca, Ömer Kaptan aracılığıyla babası ile Sait Faik’in hikayesi kurguya ayrı bir hava katmış. 1950'lerin İstanbul'una uzandığımız bu anı sayesinde, Eski İstanbul'u ziyaret ediyoruz.
Ömürlük Deniz Nöbetçisi
Ömürlük Deniz NöbetçisiBahadır Karasulu · Edebiyatist Yayınevi · 20248 okunma
" Hepimiz aynı yere yolculuk ediyoruz, yavaş veya hızlı, varış noktamız ve rotamız da belli. Hayat bizim istediğimiz rotayı çizmiyor diye yolculuğu yarıda da bırakamıyoruz. İşte geldik, işte gidiyoruz, ancak ve hepimiz aynı yere varacağız! "
Reklam
Sen de bilmiyorsun işte kim olduğunu. Hiçbirimiz bilmiyoruz. Kimiz biz? Neden buradayız? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Hiçbirimiz hiçbir şey bilmiyoruz.
Sayfa 17 - Can YayınlarıKitabı okudu
"Acı içelim, tatlı konuşalım komşucuğum. Dünya dediğin iki kapılı bir han. İşte geldik gidiyoruz."
Sen de bilmiyorsun işte kim olduğu-nu. Hiçbirimiz bilmiyoruz. Kimiz biz? Neden buradayız? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Hiçbirimiz hiçbir şey bilmiyoruz.
Sayfa 17
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.