"Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlere serilen ve 'Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi,' denilerek çiğnenmesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp 'Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz,' diyecek kadar gerçek şövalyedir. "
İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükûmet konağına girerken merdivenlere serilen ve "Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi" denilerek çiğnenmesini istenen Yunan bayrağını kaldırtıp, "Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınmaz diyecek kadar gerçek şövalyedir.
Sayfa 424 - KronikKitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerkenu merdivenlere serilen ve 'Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi,' denilerek çiğnenmesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz,' diyecek kadar gerçek şövalyedir. "
Birinci Dünya Savaşı, evet dünya için dört..
Birinci Dünya Savaşı, evet dünya için dört yıldır; 1914-1918.. Fakat Türkler için tam on yıldır: Ekim 1912 Balkan Harbi, Eylül 1922 İzmir'in kurtuluşu, tam on yıl..
Sayfa 11 - Doğan Kitap
9 EYLÜL-İZMİR'İN KURTULUŞU
9 Eylül Garp emperyalizminin Türk süngüsüyle İzmir kıyılarından Akdeniz sularına döküldüğü gündür. Bu, mutlu ve mübarek günün yalnız bizim tarihimizde değil, insanlığın tarihinde de büyük bir yeri vardır. Çünkü bir milletin istiklalini ancak ve ancak savaş alanlarında kazanacağını bilfiil¹ ispat etmiş bulunuyorduk. Ve yine çünkü Ulusal Kurtuluş Hareketimiz, Şark'ın yıllarca süren Ortaçağının karanlıklarını yırtan ilk ışıktır. Bundan ötürü 9 Eylül'ün üzerinde ne kadar dursak azdır.
Sayfa 277Kitabı okudu
İlber Ortaylı'dan mesaj var.
"Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlere serilen ve 'Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere ş etmişlerdi,' denilerek çiğnenmesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp 'Bayrak bir milletin namusudur; ayaklar altına alınamaz,' diyecek kadar gerçek şovalyedir."
Sayfa 89
Reklam
544 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Ve Geldikleri Gibi Gittiler!
Şevket Süreyya Aydemir serinin ilk cildinde Atatürk'ün doğumundan 1919 yılına kadar olan hayatını anlatmıştı. Serinin ikinci cildinde ise Samsun'a çıktığı 1919 yılından İzmir'in kurtarıldığı 9 Eylül 1922 yılına kadar olan üç yıllık süre zarfında yaşadıklarını ve verdiği mücadeleyi anlatıyor. Kitap sadece Mustafa Kemal
Tek Adam - Cilt 2
Tek Adam - Cilt 2Şevket Süreyya Aydemir · Remzi Kitabevi Yayınları · 20201,483 okunma
Atatürk milliyetçidir. Bir Türk milliyetçisidir ama bunun yanında evrensel bir adamdır. Barışçıdır, dövüşmesini bildiği gibi barışmasını da bilir. "Mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir" demiştir. İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlere serilen ve "Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi" denilerek çiğnemesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp, "Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz" diyecek kadar gerçek şövalyedir.
Sayfa 424 - Kronik KitapKitabı okudu
496 syf.
9/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Okunması gereken bir kitap
Gençliği cephelerde geçen Yüzbaşı Cemil'in birinci dünya savaşı sonrası İstanbul'a gelişi, İngilizlerin İstanbul'u işgali, Ülkenin kurtuluşu için çalışmalar, karakol cemiyeti, hakkında yakalama kararı çıkarılması ile Anadolu'ya gelişi milli mücadeleye katılması Yunan'ın İzmir'i Manisayı işgali, halkın işgale tavrı, Çerkez Ethem, Anzavur ayaklanması süreçlerini ustaca işleyen mutlaka okunması gereken bir kitap.
Yorgun Savaşçı
Yorgun SavaşçıKemal Tahir · İthaki Yayınları · 20223,157 okunma
440 syf.
·
Puan vermedi
Yer : Izmır. Dönem: Işgal yılları. Konu: İç içe geçmiş bir insanlık trajedisi. 1905'ten başlayarak Yunan ordusunun 1919'daki işgali ve devamında 1922, 9 Eylül 'ünde Izmir'in kurtuluşu, 13 Eylül'de başlayıp dört beş gün süren büyük Izmır yangını ve yitip giden hayatlar. Yüzyıllardır iç içe yaşayan Levantenler,Rumlar,Türkler ve Ermenilerin savaş cigirtkanlari (özellikle Ingilizler)nedeniyle birbirlerine nasıl düşman olduklarının dramatik bir anlatımıydı roman. Savaşın insanı utandiran yüzü bir başka temasıydı romanın. Kadın karakterler romanda büyük bir yer tutmuş savaşa rağmen. Fransız levanten Edith,Rum kızı Panayota,ve ironik bir şekilde suskun Şehrazat...Bunların anneleri, kız kardeşleri, arkadaşları,ebeler,hizmetçiler....Kadın yoğunluklu bir roman. Zira savaşa giden erkeklerin yükünü geride bıraktıkları çekiyor aslında: kadınlar ve çocuklar. Izmir'de yaşayan biri olarak gözümde canlanması zor olmadı hikayenin. Yaptığım araştırmada da yangının Ermeni mahallesinde başladığı ve Frenk,Rum mahallelerine yayıldığı köylerden göçen Hristiyan nüfusla birlikte 150 bin civarı kişinin yanarak,boğularak öldüğünü öğrendim. Bunların 350 bin kadarı gemilere binerek kaçmışlar. Izmir'in üçte ikisi yanmış. Katolik Kilisesi'nin kaynaklarına göre yangın bir Ermeni Kilisesi'nde başlamış ve rüzgarın etkisiyle çığırından çıkmış. Yeni Cumhuriyetin Izmir'i yeni baştan inşa etmesi gerekmiş. Bu insanlık dramını okuyup da etkilenmemek mümkün değil. Ne hayatlar yok olup gitti.Geriye rüzgarda salınan hatırası kaldı.
Emanet Zaman
Emanet ZamanDefne Suman · Doğan Kitap · 2016134 okunma
Reklam
Aratürk milliyetçidir. Bir Türk milliyetçisidir ama bunun yanında evrensel bir adamdir. Barışçıdır, dövüşmesini bildiği gibi barışmasını da bilir. "Mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir" demiştir. İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlere serilen ve "Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi" denilerek çiğnemesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp, "Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz" diyecek kadar gerçek şövalyedir.
Sayfa 424Kitabı okudu
“Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlere serilen ve 'Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi,' denilerek çiğnenmesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp 'Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz,' diyecek kadar gerçek şövalyedir. "
"Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlere serilen ve 'Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi,' denilerek çiğnenmesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp 'Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz,' diyecek kadar gerçek şövalyedir. "
İLBER ORTAYLI' dan mesaj var
" Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlere serilen ve ' Onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi, ' denilerek çiğnenmesi istenen Yunan bayrağını kaldırtıp ' Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz, ' diyecek kadar gerçek şövalyedir. "
Sayfa 89 - KronikKitabı okudu
"Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşu sonrasında hükümet konağına girerken merdivenlerine serilen ve 'onlar işgal ettiklerinde Türk bayrağını yere sermişlerdi, 'denilerek çiğnenmesi istenilen Yunan bayrağını kaldırtıp' Bayrak bir milletin namusudur, ayaklar altına alınamaz, 'diyecek kadar şövalyedir. "
Sayfa 89 - KronikKitabı okudu
350 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.