Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
... yaşamadığın hayata hayıflanamazsın.
Sayfa 38 - İthaki Yayınları | Modern Dizisi - 18 | 1. basımKitabı okuyor
. Bir okyanusun dibinde olmak gibiydi. Hiç ışık yoktu ve koca bir okyanus üzerinize çöküyordu. Ama çoğu insan buna o kadar alışmıştı ki bunu normal sanıyordu, yukarıda bir dünyanın olduğunu bile unutmuştu. . . .
Reklam
. Her şeyi değiştiren asla bizim istediğimiz değişiklikler değildir. . . .
. İşte o zaman bittiğini anlıyorum. Başlangıcı düşünmeye başladığınızda, bu sondur. . . .
"Elem insanı güzelleştirir bazen."
Sayfa 90 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
"Hiçbir yerde sonsuza dek kalamazsın."
Sayfa 85 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Dünyada nasıl yürüyeceğini öğrenmen gerek."
Sayfa 81 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
"Bu günlerde içimde kendime güvenimi hepten kaybetmiş hissediyorum ve buradan uzaklaşmak istiyorum."
Sayfa 80 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
"Sana bir şey anlatıyorum. Bana dair bir şey. Bütün yapman gereken dinlemek."
Sayfa 51 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
160 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Öykü cok sevmesem de aynı karakterlerin farklı biçimde karşıma cıkmasını cok sevdim. Genelde göçmenlik, baba ilişkisi ön plandaydı. Yeraltı edebiyatını da çapruştırdı bana. Halk içinden dışlanmış, yanlış yollarda olan insanlar var. Duyguları aktarısını cok sevdim. Bogul hikayesini biraz daha az sevdim diğerlerinden.
Boğul
BoğulJunot Diaz · İthaki Yayınları · 202147 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
On kısa öyküden oluşan eseri kısa bir cümle ile tanımlarsam, neden ve sonuçlarının değişmediği bir göç hikayesi diyebiliriz. Bu göç hikayesinin içinde yoksulluk, şiddet ve hiçbir coğrafyada değişmeyen kadınların çaresizliği var elbette. Kitabın ismi aslında anlatılmak istenenin tek kelimeyle özeti olmuş. Dominik Cumhuriyeti'nde yaşayan Ramon
Boğul
BoğulJunot Diaz · İthaki Yayınları · 202147 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
Biraz su yuttuk, ama hayattayız!
-Yazarı beklediğimden yaşlı(68 doğumlu kendileri, Junot Diaz) -Kitapta ana temalardan biri: göçmenlerin Amerika'da yaşadıkları zorluklar; fakat bir o kadar da dikkatimi çeken unsur baba figürlerinin aldatan, çocukları ile fazla ilgilenmeyen ya da onları terk eden, bencil karakterler oluşu. Bu yazarın kültürünün bir parçası mı yoksa geçmişindeki yaraların yansıması mı bilemedim... - Boğul kitabı, yazarın 4 kitabından en yenisi(1996). Dolayısıyla kitapta bahsi geçen eşcinsellik ve akran zorbalığı gibi konuları için Amerikan kültürünün o zamandan başlamış popüler temalarından etkilenmiş olabilir. -Kitap içerisinde bazı kelimelerin çevrilmeyip, kitap sonunda sözlük kısmında verilmesini anlamsız ve okumayı zorlaştırıcı bir detay buldum. -Beğendiğim hikayeler: Ysrael; Parti, 1980, Boğul ve Negocios oldu. Diğerlerinde duygu zayıf kalmıştı bence. Ancak Yüzsüz hikayesini Ysraeel hikayesindeki zorbalığa uğrayan çocuğun ağzından farklı bir olayla taşınması da değişik olmuş. Zaten kitap içerisinde karakter göndermeleri yapmayı seviyor sanırım yazar. -Dominik'ten göçen karakterlerin Amerika'da yaşadıkları zorlukları okumak yerine, hayatlarının Amerikan kültürüne nasıl harmanlandığını okuyoruz. Dolayısıyla, realizm etkisiyle yazılmış. Onların fakirlikten, göçmenlikten dolayı yaşadıkları duyguların aksine aşk acısı, aile ilişkileri gibi her yerde herkesin karşılaşabileceği sıkıntıları paylaşıyor yazar. Genel durum; 6,5/10
Boğul
BoğulJunot Diaz · İthaki Yayınları · 202147 okunma
Sana bir şey anlatıyorum. Bana dair bir şey. Bütün yapman gereken dinlemek.
Sayfa 51 - İthaki ModernKitabı okudu
Giysilerimi yırtmayı öğrendim. Çünkü bu annemi incitecek tek şeydi.
Sayfa 67 - İthaki ModernKitabı okudu
Duruma bu kadar aşina olmasaydım kalbim kırılabilirdi. Bu tür şeylere karşı duyarsızlaştım galiba. Denizaygırlarının yağ bağlaması gibi kalbim de deri bağlamıştı.
Sayfa 87 - İthaki ModernKitabı okudu
246 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.