"Şeytanın aklı kadar aşkı da olsaydı, bugünkü iblis durumuna düşmezdi"
Reklam
Elhamdülillah...
"Cenâb-ı Hakk'ın bize olan en büyük lûtufları, bunca mahlûkât içinde "insan" olarak yaratılıp, müslüman bir çevrede dünyaya gelmemizdir. Bundan daha büyüğü ise Kur'ân-ı Kerîm'e muhatap ve Peygamber Efendimiz'e ümmet olmamızdır."
"Allah Teâlâ yağmuru damlalar halinde gönderir ki hiçbiri diğerine yetişmez ve onunla birleşmez. Her damla, kendisi için çizilmiş yoldan gelir ve o yoldan ayrılmaz. Ne gecikir, ne de arkadan gelen acele eder..."
••• Atmosferin daha hiçbir hususiyeti keşfedilmeden evvel, göklerin ve yerin sahibi olan Cenâb-ı Hak şöyle buyurmuştur: "Biz, semâyı korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise, gökyüzünün âyetlerinden (delillerinden) yüz çevirirler." (el-Enbiya, 32)
"De ki; size sadece bir tek nasihatte bulunacağım: Allah için ikişer ikişer, birer birer kalkıp (huzurunda) durun, sonra iyice tefekkür edin!." (Sebe', 46)
Reklam
Asr'a yemin ederim ki insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak îmân edip sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnâdır.” (el-Asr, 1-3) buyurmuştur.
"De ki; size sadece bir tek nasihatte bulunacağım: Allah için ikişer ikişer, birer birer kalkıp (huzurunda) durun, sonra iyice tefekkür edin!.. (Sebe', 46)"
••• Demek ki hakka ve hayra ulaşmanın mükemmel bir şekilde icrâsı, aklın vahiyle terbiye edilmesini ve aklın tükendiği noktada îman olgunluğuna sahip bir kalbin devreye girerek onun eksikliğini teslimiyetle telâfî etmesini gerektirir.
Reklam
120 syf.
8/10 puan verdi
Keyifli okumalar'
İnsan hakkında konuşmak, yazmak kimi zaman çok kolay kimi zaman ise zordur. Çünkü insan, insana veya kendisine kimi zaman çok yakın iken, kimi zaman ise hayret edilecek derecede varlığından uzak ve yabancı bir varlıktır. İnsan hakkındaki bu çalışma İslami düşüncenin genel bir yansımasıdır. Yazarımız; İnsanı evrende ve kendi özelinde nasıl
Anlam ve Varlık Boyutlarıyla İnsan
Anlam ve Varlık Boyutlarıyla İnsanGürbüz Deniz · Diyanet İşleri Başkanlığı · 2015149 okunma
"Sadece beyne ve akla ağırlık verilirse, insan belki iyi bir dünya adamı, yani menfaat insanı olabilir. Fakat kâmil bir mü'min olabilmek için, duyguların merkezi olan kalbin de mânevî terbiye ile eğitilip akla rehberlik etmesi îcâb eder. Çünkü hissiyat merkezi olan kalp, aklın tefekkürüne, tefekkür ise irâdeye yön verir..."
510 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.