298 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Kanlakarışık 1'den sonra Karmakarışık'ı (Kanlakarışık 2'yi) merakla bekliyordum. Böyle kolektif işleri sevmemin birkaç sebebi var. Birincisi, yeni yazarlarla tanışıyorum. İkincisi, hayran olduğum yazarlardan birer öykü okumuş oluyorum. Son olarak da, standartlaşmış olay örgülerinin dışına çıkan hikâyeler keşfediyorum. Tabii ki bütün öyküler bana hitap ediyordu diyemem ama çoğunluğunu beğendim. Keyifli bir yolculuktu. Tavsiye ederim. =)
Karmakarışık
KarmakarışıkKolektif · Çınar Yayınları · 202123 okunma
298 syf.
·
Puan vermedi
Çınar yayınları yine güzel bir işe imza atmış ve Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (POYABİR) tarafından projelendirilen on altı polisiye yazarının seçme öykülerinden oluşan Karmakarışık ortaya çıkmış. Daha önce okuyup beğendiğim, 2018 yılında ilk Kanlakarışık kitabıyla başlayan serüven şimdi de , Karmakarışık la devam etmiş. Hepsi birbirinden güzel 16 öykü okudum. Umarım nicelerini de okur ve yeni yeni güzel öyküler ve yazarlarla tanışırız. Hem sosyal medyadan, hem de Kara Hafta İstanbul Festivali’ den tanıdığım, Özellikle POYABİR ekinin ellerine, emeklerine sağlık. İyi ki varsınız. Bu arada; Kara Hafta İstanbul Festivali, Türkiye’nin ilk ve tek polisiye edebiyat organizasyonu olup, hem ülkemizden, hem de Dünyaca ünlü polisiye yazarlarını da bizlerle buluşturan bir etkinlik. Polisiye severlerin takip etmesini özellikle öneriyorum. İnanılmaz güzel atmosferi var. Kitapta; Reha Avkıran, Suat Duman, Ekin Açıkgöz, Alper Kaya, Armağan Tunaboylu, Banu Akeloğlu, Ercan Akbay, Süleyman Baş, Sibel Köklü, Tolga Yazıcı, Gürsoy Uysal, Oğuzhan Aslan, Burcu Argat, Emel Aslan, Jake W. Stephenson ve Doruk Ateş’in öyküleri yer alıyor. . . .
Karmakarışık
KarmakarışıkKolektif · Çınar Yayınları · 202123 okunma
Reklam
298 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Bir kaç yıl önce çıkan Kanlakarışık'tan sonra bu kitap da bir antoloji olarak bir çok polisiye öyküyü bir araya getiriyor. Güzel de yapıyor. İlk kitaba kıyasla Kanlakarışık daha nitelikli, iyi öykülerden oluşuyor. Türk polisiyeleri ya da Türkiye polisiyesinin yazarlarının giderek kalemine daha çok güvenmesi, anlatım biçimlerinde nitelik
Karmakarışık
KarmakarışıkKolektif · Çınar Yayınları · 202123 okunma
424 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Algan Sezgintüredi'nin editörlüğünü yaptığı bu yerli polisiye öyküleri çalışması, bir çok bilinen ve en azından benim bilmediğim yazardan birer öyküyü bir araya getiriyor. Genel anlamda iyi bir çalışma ama şunu söylemek gerek, Doruk Ateş sosyal mesaj kaygısıyla hikayesine zarar verene dek mükemmel bir kitap okuduğumu düşünüyordum. Ancak Doruk Ateş'le beraber Çağan Dikenelli, özellikle fazla meselenin ve olayın hikayeyi bozduğu Gonca Çiftçioğulları çalışması, yetersizlik hissi veren Arkın Gelişim öyküsü, Emrah Poyraz ve Ulaş Özkan öyküsü ile kitabın niteliği zarar görüyor. Bununla birlikte çok iyi öyküler de var:Vera Pars, Günay Gafur, özellikle bilimkurgu atmosferli Ercan Akbay öyküsü Dehlizler Kebapçısı, Feneryolu Cinayetleri kitabıyla bir yerli polisiye klasiği yazdığını düşündüğüm Gencoy Sümer'in yine aynı kitaba selam gönderen öyküsü gibi çalışmalarla kitap yerli polisiye adına ümitvar olmamız için çeşitli sebepler, gerekçeler koyuyor ortaya. Yabancı polisiyelerin formüllü öykülerini yanında daha gerçekçi, sade ve hakikaten buraya ait görünen bu öyküler okunmayı hak ediyor. Yerli polisiye ceset ve ölümde uç noktaları anlatmakta değil de suçun çeşitli sebeplerini göstermek amacıyla çeşitli adaletsizlikler, nefsani arzulardan bahsediyor. Öykülerde, en azından kitabın niteliğini bozan Öykülerde polis ve dedektiflerin konuşmaları, diyalogları sahte bir his veriyor. Çok şeyi anlatmak yerine daha az anlatan, daha az sayıda şeye, kişiye olaya odaklanan ve diyalogları sahte bir his vermeyen öykülerde çıta hak ettiği noktaya yerleşiyor yeniden. Yerli polisiyeye şans vermeliyim diyen her okuru bu kitaba davet etmek gerek...
Kanlakarışık
KanlakarışıkAlgan Sezgintüredi · Çınar Yayınları · 201848 okunma
424 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Türk polisiye yazarlarını tanımak istiyorsanız bu kitapla doğru yerdesiniz. Hepsi birbirinden güzel hikayeler. Naçizane bazı yazarlarla ilgili görüşlerimi aktarmak isterim. Günay Gafur yine bildiğimiz gibi. Bana Türk polisiyesini sevdiren adam. Kitaplarını mutlaka ama mutlaka okuyun, hayran kalacaksınız. Çıtayı epey yükseltiyor kalemiyle. Sevdiğim sırasıyla kitapları Kahin-Kuklacı-Yargıç. Gencoy Sümer/ kısa bir hikaye olmasına rağmen eğlenceli dili bende kitapları konusunda merak uyandırdı. Gökçe İspi Turan daha önce de önerilmişti kim olduğunu hatırlamadığım bi yazar tarafından, kitabı öyle bekliyor alışveriş listemde. Bu öyküden sonra alma konusunda biraz daha kararlıyım :) Yaprak Öz, Alper Kaya, Doruk Ateş daha önce kitaplarını okuduğum ve sevdiğim yazarlar. Burda çok kısa hikayeleri mevcut fakat üçünün de kitapları sizi tatmin edecektir. Nihan Taştekin ve Ceyda Kiremitçi de farklı anlatımı ve konusuyla dikkatimi çeken yazarlardan oldu. Emrah Poyraz&Ulaş Özkan ikilisinin hikayeleri güzel ve dokunaklıydı. Açıkçası hikayesini beğenmediğim hiçbir yazar yoktu kitapta. Emeği geçenlerin eline sağlık. Eğer hiç türk polisiye kitaplarını okumadıysanız, ön yargılanırınızı yıkıp okumanın vakti geldiğini düşünüyor ve pişman olmayacağınızı belirtmek istiyorum.
Kanlakarışık
KanlakarışıkAlgan Sezgintüredi · Çınar Yayınları · 201848 okunma
424 syf.
·
Puan vermedi
·
26 günde okudu
Karmakarışık
Nasıl başlar öyküler? İlk cümleye ne yazarsanız yazın öncesi mutlaka vardır. Benim bu 21 farklı kalemden çıkan 20 farklı öykünün yer aldığı kitapla tanışmam gibi. Kim bilir hangi zamanda okuma listeme almış, zihnimin karanlık odalarından birine atıvermişim. Sonra da sayısız kitap, sayısız insan girmiş hayatıma. O hep o karanlık odada beklemiş. Ta
Kanlakarışık
KanlakarışıkAlgan Sezgintüredi · Çınar Yayınları · 201848 okunma
Reklam
Kanlakarışık - Doruk Ateş
Sokakta kartopu oynarken öldürülmek bir kâbus olmalı Doktor Bey. Uyanamadığım ürkütücü bir rüya, zihnimin kaldıramadığı bir karabasan.
Sayfa 161Kitabı okudu
Kanlakarışık - Doruk Ateş
Ağabeyim ve yengemin biraz da olsa rahat etmesi veya yeğenimin terbiye edilmesi için acı çekmesine izin veremezdim. Düzeltilmesi gereken bir şey varsa, ebeveynlerinin toplum, medya ve iktidar tarafından şekillendirilen algılarıydı.
Sayfa 150Kitabı okudu