Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kendimizi sabit, katı, değişmez bir şey sanıyoruz. Kim olduğumuzla ilgili fikirlerimiz ve kararlarımız var. Nelerden korktuğumuzu, neleri istediğimizi, neleri sevdiğimizi, neleri sevmediğimizi belirlemişiz. Bu sınırların dışına çıkarsak yanlış bir şey yapacakmışız gibi hissediyoruz. Kendimize “Ben” adında bir hapishane yapmışız, bir türlü tahliye olamıyoruz
Kararlarımız metinleri oluşturur. Bir nehrin akışını değiştiren ve alınlarımıza yazılan seçimlerdir onlar. Kararların verildiği ve bağlantıların kurulduğu bugünde, bu anda, kader, nehrimizin kıyısında bekler bizi. Hatalarımız ve mucizelerimizle baş başa kalırız çünkü bizi birine veyahut ötekine götüren kendi iradelerimizdir yalnızca.
Reklam
Yaşantılarımız, geçmişte olanlar tarafından, kararla­rımız da geçmişte olduğuna inandığımız şeyler tarafından belirlenir. Ve bireyin geçmişe ilişkin duyguları kendiliğinden oluşsa bile, tarih­sel bilginin "üretilmesi" gerekir; bu durumda da, tarihsel bilgiyi ki­min kayda geçirdiği, kimin yorumladığı, kısacası kimin "ürettiği" can alıcı bir önem taşır.
Kendimizi sabit, katı, değişmez bir şey sanıyoruz. Kim olduğumuzla ilgili fikirlerimiz ve kararlarımız var. Nelerden korktuğumuzu, neleri istediğimizi, neleri sevdiğimizi, neleri sevmediğimizi belirlemişiz. Bu sınırların dışına çıkarsak yanlış bir şey yapacakmış gibi hissediyoruz. Kendimize “Ben” adında bir hapishane yapmışız, bir türlü tahliye olamıyoruz Osman.
Sayfa 87 - İletişim Yayınları, 7. Basım
"Hayatlarımızı kararlarımız mı, kararsızlıklarımız mı belirler?"
Sofralarımız afiyetli, paralarımız zekâtlı, kararlarımız isabetli, yuvalarımız muhabbetli, Kalplerimiz merhametli, bedenlerimiz sıhhatli, yüzlerimiz mutlu, bayramımız hayırlara vesile olsun inşaâllahû teâlâ 🤲🏻
Reklam
·
Puan vermedi
Stephen Grosz
Stephen Grosz
İncelenen Hayatlar, psikanalist Stephen Grosz’un danışanları ile konuşmaları sırasında yaptığı çıkarımları ve danışanlarına verdiği tavsiyeleri anlatıyor. Birden fazla bölüme ayrılmış kitapta birçok danışanın kısa soluklu çözüme ulaşma süreçlerini okuyoruz. Hayat size böyle davranıyorsa bunu yapın şöyle davranıyorsa şunu yapın gibi bir yerden yaklaşmıyor olması oldukça rahat hissetmeme, yaşanan olaylarla empati kurup kendi fikrimi doğal akışında oluşturabilmemi sağladı. Kendi hayatlarımız ve kararlarımız konusunda objektif olmak çok mümkün olmayabiliyor ama bu noktaya yaklaşma eğilimi gösterebilirsek kendimiz için faydalı çözüm yolları bulabiliriz. Direkt olarak okuyucuyu değiştirme yönelik yönlendirmelerin olmaması benim daha serbest hissetmeme ve benzer olaylarda potansiyel olarak hangi yönelimleri göstereceğim konusunda fikir verdi. Kişisel gelişim adı altında satılan savsata kitaplardan çok daha etkili bir kişisel gelişim kitabı denilebilir.
İncelenen Hayatlar
İncelenen Hayatlar
İncelenen Hayatlar
İncelenen HayatlarStephen Grosz · Yapı Kredi Yayınları · 2014461 okunma
Kendimizi sabit, katı, değişmez bir şey sanıyoruz. Kim olduğumuzla ilgili fikirlerimiz ve kararlarımız var. Nelerden korktuğumuzu, neleri istediğimizi , neleri sevdiğimizi, neleri sevmediğimizi belirlemişiz. Bu sınırların dışına çıkarsak yanlış bir şey yapacakmışız gibi hissediyoruz. Kendimize "Ben"adında bir hapishane yapmışız, bir türlü tahliye olamıyoruz Osman.
Sayfa 87 - İletişimKitabı okudu
İlk seferinde Tara, uyuşturucuyu alıp almamakta özgürdü. Tam anlamıyla bir seçim yaptı, çünkü onu almamaya da karar verebilirdi. -Tehlikelerini pekala biliyordu. Özgür bir seçim yaptı. Ama bu, seçiminin özgür olduğu tek seferdi. Uyuşturucu vücudunu, beynini ve ruhunu etkiledikçe, Tara daha çok uyuşturucu kullandı ve gitgide onu bırakma özgürlüğünü de yitirdi. Uyuşturucu, özgürlüğünü kemirdi. İlk seferde, liseden çıktığı o gün sahip olduğu özgürlük, her gün biraz daha azaldı. Para ve sağlık sorunları başladığındaysa, kişisel özgürlüğü artık uyuşturucuyu bırakmaya karar vermek için fazla yetersiz hale gelmişti. Tara özgürce uyuşturucu kullandığını söyleyemez, özgür olduğunu hiç söyleyemez, çünkü artık bırakma özgürlüğü kalmadı. Bazı “özgür” kararlarımız, gelecekteki özgürlüğümüzü fena halde azaltabilir, hatta bizi öldürebilir bile.
Sayfa 35 - Günışığı Kitaplığı
Kararlarımız
Şimdi onu orta yaşın karanlığında böyle yalnız ve kederli bırakıveren kararları pişmanlıkla anıyordur kuşkusuz.
Reklam
Yani Kendi Kararlarımız
"Insan ömrü doğumdan ölüme kadar uzanan tek bir yoldan ibarettir ve bunun üzerinde yapılan her türlü taksimat sunidir..."
Sayfa 110Kitabı okudu
Kendimizi sabit, katı, değişmez bir şey sanıyoruz. Kim olduğumuzla ilgili fikirlerimiz ve kararlarımız var. Nelerden korktuğumuzu, neleri istediğimizi, neleri sevdiğimizi, neleri sevmediğimizi belirlemişiz. Bu sınırların dışına çıkarsak yanlış bir şey yapacakmışız gibi hissediyoruz. Kendimize “Ben” adında bir hapishane yapmışız, bir türlü tahliye olamıyoruz Osman.
İletişim Yayınları
Kararlarımız kabul etmesek de daha çok bulunduğumuz konum ve ortama uyum sağlamamıza bağlıdır. Düşüncemizin önemli bir kısmı yalnızca uzun süredir benimsenen izlenimlerin ve etkilerin neticesidir.
Sayfa 401Kitabı okudu
Kendimi­zi sabit, katı, değişmez bir şey sanıyoruz. Kim olduğumuz­la ilgili fikirlerimiz ve kararlarımız var. Nelerden korktu­ğumuzu, neleri istediğimizi, neleri sevdiğimizi, neleri sev­mediğimizi belirlemişiz. Bu sınırların dışına çıkarsak yanlış bir şey yapacakmışız gibi hissediyoruz. Kendimize "Ben" adında bir hapishane yapmışız, bir türlü tahliye olamıyo­ruz..
Sayfa 87 - PDFKitabı okudu
''Kararlarımız, kabul etmek istemesek de büyük ölçüde sosyal konumumuzla sağladığımız uyuma ve çevreye bağlıdır. Düşüncelerimizin büyük kısmı genellikle önceden edinilmiş izlenimlerin ve etkileşimlerin doğal bir sonucudur.''
Sayfa 437Kitabı okudu
1.150 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.