Uyum içinde çalışan zıt kutuplar: Bu, karar verme becerimizi mükemmelleştirmede bir tema haline geldi. Hesaplama ve değerlendirme; sabır ve fırsatçılık; sezgi ve analiz; tarz ve tarafsızlık. Performans seviyesinde, bu unsurlar yönetim ve vizyonda, strateji ve taktikte, planlama ve tepkide bir araya gelirler. Başarı, bu güçlerin birleşmesinden ve özgün gücün kullanılmasından doğar.
Sayfa 230Kitabı okudu
285 syf.
·
Puan vermedi
·
17 saatte okudu
Zirveye Çıkan Yol
Nietzsche agladiginda, homo sapiens, sofienin dünyası,Olasılıksız,cerrah gibi benim için çok özel olan kitaplarin yanına bir yenisini eklediğimi söylemeliyim .Bir çırpıda alıp okudum .Efsanevi satranç şampiyonu kasparovun hayatı satranç tahtası üzerinden anlattığı diğer rakipleriyle olan müsabakalarından bahsettiği çok güzel bir kitap.özellikle Kasparov ve karpov mücadeleleri çok güzeldi .
Zirveye Çıkan Yol
Zirveye Çıkan YolGarry Kasparov · Koridor Yayıncılık · 200726 okunma
Reklam
376 syf.
·
Puan vermedi
·
26 günde okudu
Mükemmel bir eser... Daha iyi nasıl ifade edilebilirim diye düşündüm ve kelimenin karşılığı  fevkaladenin fevkinde olarak karşıma çıktı. Bu kitap baştan belirteyim, sizi bir hayli sarsacak, biraz huzurunuzu kaçıracak ve içinize taş gibi oturacak. Şebnem İşigüzel 'Çöplük 'le  postmodern yazarlığın hakkını ziyadesiyle vermiş. Yazdığı
Çöplük
ÇöplükŞebnem İşigüzel · İletişim Yayınevi · 200471 okunma
IBM'in Deep DNA Blue bilgisayarı Garry Kasparov'a karşı ilk satranç oyununu kazandığında, filozof John Searle bunu hiç de etkileyici bulmamıştı. "Satranç önemsiz bir oyun çünkü hakkında eksiksiz bilgi var," demişti.
Sayfa 36 - Meghan OgieblynKitabı okudu
"En yüksek seviyede satranç ilişkisiz şeyleri kontrol etme yeteneğidir. Bu, kaosu kontrol etmeye benzer." Garry Kasparov
Sayfa 7 - İletişim YayıneviKitabı okudu
Reklam
"Satranç zihinsel işkencedir." Kasparov
Neden vezir her dilediğini yapıyordu da şahın yapabileceği hiçbir şey yoktu?
Yaktın bizi Kasparov!" "Kasparov mu?" "Garry Kasparov. Eski satranç şampiyonu." "Ne yaptı ki o?" "Ne yapacak... Bilgisayar ile insan arasındaki ilk düelloda IBM'in yarattığı Deep Blue'ya yenildi. Sonun başlangıcı oldu bu."
Sayfa 138 - Yaktın Bizi Kasparov!!!Kitabı okudu
1882’de Londra’da varlıklı bir aileye doğmuştu Virginia Woolf. Erkek kardeşleri pahalı okulları bitirip Cambridge Üniversitesi’ne devam ederken, o “edebiyle” evde eğitim aldı. Cinsiyetinden ötürü kütüphanelere girmesi bile yasaktı. Virginia, bu anlamsız ayrımcılığın kökenini araştırmaya karar verdi. 1929’da dehanın “erkekler tarafından erkekler
256 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
bugün Atatürk'ün, okullarda okutulması gerektiğini düşündüğü kitabın yorumuyla geldim ve diyorum ki atamız yine, her zamanki gibi haklıymış... o kadar eğitici, anlamlı bir kitaptı ki ben bu kitabı elime ilk aldığımda roman okuyacağımı sanıyordum açıkçası, fakat aslında yıllar yıllar öncesini, finlandiya'nın küllerinden doğuşunu anlatıyormuş. yazar bir ülkenin kalkınışını eğitim, din, siyaset, ekonomi gibi birçok yönden ele alıyor ve bunların yanında halkla ne şekilde iletişimde bulunulması gerektiğini çok güzel bir şekilde anlatıyor. aralarda o kadar anlamlı hikayeler anlatılıyor ki... özellikle kasparov hikayesine gerçekten bayıldım o kadar güzeldi ki, çok çok iyiydi cidden 100 yıl önce yazılmış bir roman 2024 türkiyesini anlatıyordu, o kadar tuhaf hislerle doldum ki... keşke, keşke biz de türk halkı olarak bu kitaptaki nasihatlere kulak versek ve keşke biz de bunları hayatımıza uyarlayarak ülkemizi daha iyi bir noktaya taşısak kitabı okudukça Atatürk'ün neden okullarda okutulmasını istediğini daha iyi anlıyorsunuz... ben yazarla her konuda aynı fikirleri paylaşamadım (o konulardan burada bahsetmeyeceğim) fakat çoğunlukla yazarı o kadar haklı buldum ki! bu kitabı gerçekten herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum fakat kitabı okurken mutlaka notlarıyla eş zamanlı okumalısınız çünkü yazar, tarihi gerçekliği bulunmayan kurgusal olaylar da ekleyerek düşüncelerini yansıtmış. kurgusal olayları gerçek sanmamak ve yanlış bilgilenmemek adına notları mutlaka okuyun ben sanırım ilk kez bir kitapta bu kadar çok yer alıntıladım... bookstagram: bookswithays
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · İndigo Kitap · 202098,6bin okunma
Reklam
1987 Zekâyı mantığa ve kurallara indirgemeye çalışan popüler yaklaşımın işe yarar yapay zekâlar üretemeyeceği anlaşılınca ikinci duraklama dönemi başladı. 1997 IBM 'in süper bilgisayarı Deep Blue, büyük usta Garry Kasparov ile yaptığı altı santranç maçından üçünü kazanıp birinde berabere kalarak Kasparov'u yendi. Deep Blue , en iyi hamlelerini kaba kuvvet hesaplama gücüyle yapabilmişti. 2011 Apple, doğal dilde talimat alarak basit görevleri yerine getirebilen , yapay zekâ destekli asistanı Siri' yi tanıttı.Siri ' nin temelinde bir sınır ağı var.
İyi satranç oynayabilme becerisinin hep bir zeka simgesi olarak özel bir gizemi olmuştur.
Sayfa 23 - PegasusKitabı okudu
.. dostça rekabetin sona erdiğini bana ikinci kez fark ettirdi.
Sayfa 183 - PegasusKitabı okudu
Buna bir de şöyle örnek verebiliriz, sen devlet hastanesi kuyruklarında çürüyen bir hastasın diyelim. İçindeki satranç yeteneği yok hükmündedir. İstersen Kasparov'dan yetenekli ol. Dünya şampiyonu olamayacaksın asla. Sağlıktan yana şansın yaver değilse, hiçsin. Veya parasızlıktan geceleri kağıt topluyorsun, hasta ailene bakıyorsun. Einstein da olsan hiç hükmündedir. Ya da doğuştan körsün, ama içinde muhteşem bir resim kabiliyeti var. Var mı anlamı? Her şeyin olsa da zekân yokken olmaz bazı şeyler. On bin saat çalıştığını öteki bir saatte hallediyorsa, sen yanlış meslektesin. Hırs mı? Saçlarını yolmaktan başka yaramaz işe. Ya da zeka, para ve sağlığın olduğu halde doğuştan çirkinsen, amacın güzellik kraliçesi olmak olmamalı. Doğduğunda bulduğun yarım inşaatı iyi incelemeli insan. En değerli hedef kendiliktir.
Sayfa 134 - Az KitapKitabı okudu
262 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.