Kemalizm
Kemalist devrim projesinin, sadece bir hayat tarzı sunduğu, bunun dışında politik ve düşünsel bir tasarımının olmadığını söylemek(farkında olunmasa bile) çok sıkça düşülen bir hatadır.
Kemalizm
Kemalizm'i sadece bir iktidar mekanizması ve yapılan birtakım devrimlerin görüntüye dönük batıcılaşma ürünü olarak görmek, Türk siyasetinin en büyük hatasıdır.
Kemalizm'in bir tek kuralı var: o da "Aklini kullan!" Malesef bugün tüm bunlar çok yanlış anlaşılıyor. Dini putlaştıran kesim gibi bir de Atatürk 'ü putlaştıran kesim var. Onlar da milliyetçiler ve solculardır.
Yön-Devrim Hareketi'nin ya da bu hareketi oluşturan aydınların ideolojik tutum bakımından, Kemalizm ile Marksizm arasında bir yerde oldukları genel olarak kabul edilmektedir. Bu çizgiyi, 1930'lardaki Kadro'cu akımın ideolojik bir devamı olarak gören ve "sol Kemalizm" olarak nitelendiren yazarlar da mevcuttur. Hareketin ideolojisinin "sol Kemalizm" olarak adlandırılması sonradan yakıştırılmış da değildir. 1961- 71 döneminin diğer sol aktörleri, Yön çizgisini o dönemde de "sol kemalist" olarak değerlendiriyorlardı.
Sayfa 83 - Yordam Kitap, 2.Basım, 2015, İstanbul.Kitabı okuyor
528 syf.
1/10 puan verdi
Daha kötü çok az şey okudum.
Loresima'nın Gökçen kitabı, aslında bir kitap olmamalıydı. Bu tür hikayeler daha çok internet platformlarında hızla tüketilen, gençlere hitap eden eserlerdir ve kitaba dönüştürülmeleri genellikle hikayenin potansiyelini zedeler. Gökçen, hızlı bir şekilde yazılmış ve sosyal medya okurlarına hitap eden bir hikaye gibi kalmış. Kitap olarak
Gökçen
GökçenLoresima · Ephesus Yayınları · 20233,145 okunma
Kemalizm, efendilik veya kulluk devri değil, büyük inkılap ve hamle devridir.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.