Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Felsefe kitabı önerileri
1)
Sofie'nin Dünyası
Sofie'nin Dünyası
: Bu roman, genç bir kız olan Sophie'nin, felsefi sorularla dolu bir maceraya atılmasını konu alır. Okuyucuları felsefi düşüncelerle dolu bir yolculuğa çıkararak Platon'dan Kant'a kadar birçok önemli filozofun düşüncelerini keşfetmelerini sağlar. 2)
Varlık ve Zaman
Varlık ve Zaman
: Heidegger'ın en önemli eserlerinden biri olan "Varlık ve Zaman", varoluş felsefesi alanında temel bir metin olarak kabul edilir. Kitap, varlığın anlamı ve insanın varoluşsal durumu üzerine derinlemesine bir analiz sunar. 3)
İnsan Doğası Üzerine Bir İnceleme
İnsan Doğası Üzerine Bir İnceleme
: David Hume, insan doğası ve bilgi teorisi üzerine önemli katkılarda bulunan bir filozoftur. Bu kitapta, Hume'un insan doğası, bilgi ve ahlak üzerine düşüncelerini içeren temel metinlerinden bazıları bir araya getirilmiştir. 4)
Varlık ve Hiçlik
Varlık ve Hiçlik
: Sartre'ın varoluşçuluk felsefesini temsil eden önemli bir eserdir. Kitap, özgürlük, sorumluluk ve anlam arayışı gibi temel konuları ele alarak insanın varoluşsal durumunu derinlemesine inceler. 5)
Faydacılık
Faydacılık
: John Stuart Mill'in etik ve ahlak üzerine kaleme aldığı bu eser, ahlaki değerlerin temellerini sorgular. Utilitarizm gibi önemli etik teorileri ele alan kitap, ahlaki kararlarımızı nasıl temellendirebileceğimizi tartışır.
384 syf.
·
Puan vermedi
MÜKEMMELİYETÇİLER İÇİN
Sizce mükemmeliyetçilik bir sorun mudur? Olumlu veya olumsuz yanları nelerdir? Mükemmeliyetçiliğin kesinlikle kötü bir şey olduğunu söyleyen genel kanıya ne kadar katılıyorsunuz? Yazarımız kitabında bu kanıya şiddetle karşı çıkmakta ve bize çok farklı bakış açıları sunuyor. Kendi cümleleriyle; "Mükemmeliyetçilik bir mücadele olmak zorunda
Mükemmeliyetçinin Kontrolü Kaybetme Rehberi
Mükemmeliyetçinin Kontrolü Kaybetme RehberiKatherine Morgan Schafler · Sola Unitas · 20237 okunma
Reklam
200 syf.
6/10 puan verdi
·
30 günde okudu
Sade bir anlatımı olan akıcı bir kitap. Altı bölümden oluşuyor: 1. Kızgın ve Öfkeli (Böyle biriyle yaşamanın zorlukları ve çözüm önerileri) 2. Manipülatif İlişkiler 3. Dönme Dolapta Yaşamak (Sınır kişilik bozukluğu veya benzeyeni) 4. Ben Ben Ben (Narsistlerle ilişki) 5. Aldatma 6. Gitmek mi Zor Kalmak mı Genel olarak psikolojik rahatsızlığı olan biriyle yaşamanın açıklaması, zorlukları ve çözüm önerilerinden oluşuyor. Böyle bir ilişkinin nasıl olduğunu, sorunlu kişinin nasıl davrandığını gayet özet bir şekilde anlatıyor. Aldatmaya yaklaşım, ayrılık kararı verme aşaması ve sorgulaması var. Böyle bir ilişkiniz varsa (sorun sizde yada karşıda olsun fark etmez) size daha çok tanıdık gelecek yerler olabilir. Böyle kitapları okurken bir sihirli değnek etkisi beklemiyorsanız faydalı olabilir.
Zehirli İlişkiler
Zehirli İlişkilerAni Eryorulmaz · Destek Yayınları · 201882 okunma
CELÂL ŞENGÖR'ÜN MOTİVASYON ÖNERİLERİ
1-ah! Vah! Etmeyi bırakın, işinizin başına geçin. 2-bir kere bakmak yetmez, aynı konunun defalarca üzerinden geçin. 3-tutkunu olmadığınız bir işi meslek edinmeyin 4-yaptıklarınızı mutlaka kayıt altına alın. 5-yazarak çalışmak en akıllıca yöntemdir, bunu uygulayın. 6-Ne iş yaparsanız yapın, kitap okumanın değerini görmemezlikten gelmeyin. 7-şans hazırlıklı zihinleri tercih eder. Başkalarının ne kadar şanslı insanlar olduklarını düşünmeyi bırakıp kendi şansınızı yaratmak için zihninizi hazırlayın. 8-bazen tembellik etmek, durup dinlenmek ve doğanın size verdiklerini izlemek hakkınızdır. Ancak rehavete kapılıp ipin ucunu kaçırmayın ve çalışmaktan kaçmayın. 9-hafızanızı güçlendirmek için beyninizi çekmeceli dolap gibi kullanın ve Her bilgiyi ilgili alana yerleştirin. Beyninize Bir torba gibi davranmayın. 10-Her insanın çalışma düzeni kendine özgüdür. İşinize yarayan ve sizi başarıya ulaştıracak olan neyse " kendi yöntemleriniz olarak" geliştirin.
Sayfa 45 - Masa yayınlarıKitabı okudu
312 syf.
9/10 puan verdi
·
10 günde okudu
#Okudum #KitapYorum #PapatyaTarlasındaRönesans2 #GizemÇetin #SoysalYayınGrubu #Roman #312Sayfa #Kitabaaşıkokumayasevdalı
Papatya Tarlasında Rönesans 2
Papatya Tarlasında Rönesans 2Gizem Çetin · Başlangıç Yayınları · 201834 okunma
232 syf.
·
Puan vermedi
En az 3 tane murakami kitabı okuduysanız öneririm. Çünkü, Tüm kitaplarında geçen kavramları. Yazdığı tüm kitaplarda. Sevdiği. Yazarları kitapları, müzik önerileri çokça mevcut. Gunzo yeni yazar edebiyat Ödülünü aldıktan sonra, yazar olmaya karar veririr. Kitapları birçok dile çevrilmiştir. Kitapları ise flime uyarlanmıştır.. Aşırı ilham aldığı yazar, kitap, müzikleri merak ediyorsunuz bu kitap tam size göre. İçeriğindeki çizimler canlı canlı çok hoş. Kitap, yazar, flim spoiler vermeyeceğim. Israr etmeyiniz. Daha çok fazla içerik var. Kitap sadece bu yazdıklarımla kalmıyor. Siz kaçtane murakamı kitabı okudunuz? Ben 11 tane kitabını okudum.
Haruki Murakami Sözlüğü
Haruki Murakami SözlüğüHiroko Dozen · Doğan Kitap · 202330 okunma
Reklam
İşte bir septik (kuşkucu) tartışma: (1) Eğer şu an bu kitabı okuduğumu biliyorsam, o zaman şu an okuduğumu sadece hayal etmediğimi biliyorum. (2) Şu an okuduğumu sadece hayal etmediğimi bilmiyorum. (3) Bu yüzden, şu an bir kitap okuduğumu bilmiyorum. Sonuç (3), önerileri (1) ve (2)yi izliyor. Tartışma, her gün kullandığımız modus tollens* formunda. "Eğer geç kalacaksa arardı zaten. Aramadı. Demek ki geç kalmayacak." modus tollens* 'A ise B, değil-B, o halde, değil-A' formunda olan çıkarıma verilen ad. Arrbileşenin değillenmesi.
en güçlü soru: nereden biliyorum?
Kendi öznel hikayemizi ve inançlarımızı destekleyen her şeyi can kulağıyla dinler ve kendi kendimizi teyit etmenin keyfini sonuna kadar sürerken, zıt bakış açılarına o denli mesafeli ve hatta tepkiliyizdir. Zıt ve farklı bakış açılarının ifade ettiği alternatif gerçeklik önerileri “bizim için geçerli değildir” zira “gerçekler aslında hiç de öyle değildir.” Gerçeği “ben bilirim” derecesinde bir kesinlikle bildiğimizi düşünürüz. Filozof yahut derinlemesine düşünme ve sorgulama alışkanlığına sahip biri değilsek bu gayet doğal bir tepkidir. “Ben biliyorum” demek bizi güvende tutar; şüpheden ve rahatsızlıktan korur. Bildiğimiz alanda kalmak rahatlatıcı, yabancı topraklara adım atmak rahatsızlık vericidir. Sonucunda da bu tip reddiyeler doğal olarak ortaya çıkar.
CELÂL ŞENGÖR'ÜN MOTİVASYON ÖNERİLERİ
1- Ah! Vah! etmeyi bırakın, işinizin başına geçin. 2- Bir kere bakmak yetmez, aynı konunun defalarca üzerinden geçin. 3- Tutkunu olmadığınız bir işi meslek edinmeyin. 4- Yaptıklarınızı mutlaka kayıt altına alın. 5- Yazarak çalışmak en akıllıca yöntemdir, bunu uygulayın. 6- Ne iş yaparsanız yapın, kitap okumanın değerini görmemezlikten gelmeyin. 7- Şans hazırlıklı zihinleri tercih eder. Başkalarının ne kadar şanslı insanlar olduklarını düşünmeyi bırakıp kendi şansınızı yaratmak için zihninizi hazırlayın. 8- Bazen tembellik etmek, durup dinlemek ve doğanın size verdiklerini izlemek hakkınızdır. Ancak rehavete kapılıp ipin ucunu kaçırmayın ve çalışmaktan kaçmayın. 9- Hafızanızı güçlendirmek için beyninizi çekmeceli dolap gibi kullanın ve her bilgiyi ilgili alana yerleştirin. Beyninize bir torba gibi davranmayın. 10- Her insanın çalışma düzeni kendine özgüdür. İşinize yarayan ve sizi başarıya ulaştıracak olan neyse "kendi yöntemleriniz" olarak geliştirin.
Reklam
67 syf.
·
Puan vermedi
·
4 saatte okudu
halk müreffeh, müstakil, zengin olmak istiyor. komşularının refahını gördüğü halde fakir olmak pek ağırdır. -ön bilgi- -18 eylül 1922de türk ordularının kesin zaferi ile sonuçlanan büyük taarruz sonrası milli mücadelenin/kurtuluş savaşının silahlı mücadelesi itilaf devletlerinin tbmmye
Atatürk Zamanında Türk Ekonomisi
Atatürk Zamanında Türk EkonomisiFeridun Ergin · Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Yayınları · 03 okunma
302 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.