Adem Güneş
Türkiye'nin en çok okunan pedagoji kitapları yazarı Pedagog Dr. Adem Güneş, bu kez çocukluk döneminin en kritik çağını ele aldı. Çocuğun kişiliğinin ana hatlarının oluştuğu 0-6 yaş dönemi ve bu dönemde kaçırılmaması gereken 100 Temel Kural'ı kısa, öz ve sade bir dille bu eserde topladı. Bir Hint atasözü; “Çocuklarınızı 6 yaşına kadar bana verin, 60 yaşına kadar sizin olsun…” der… Pedagojik açıdan doğrudur bu söz… Zira çocukluk dönemi, his edinim dönemidir… Ve hangi his yerleşirse 6 yaşına kadar çocuğa; o, huya dönüşür… İncecik sızı bırakır duyguda, sökülüp atılması kolay olmayan… Kiminde, uğursuz bir iç ses gibi fısıldar durur, bütün bir ömür değersizlik hissettirir insana iliklerine kadar… Kiminde ise cıvıl cıvıl bir iç kıpırtısı verir, dinmek bilmez yaşama sevinci… Ve en zor anlarda çocukluğun tebessümü koşar gelir yardıma... Her insanın sadece bir kez çocuk olma hakkı vardır… O da anne babasının çocukluğunu yaşamasına izin verdiği kadardır…
208 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Haziran 2015

8/10 puan verdi
En çok da bir zamanlar çocuk olduğunu unutan yetişkinlere...
"Ço­cuk iş­te. Sa­bah kal­kın­ca her­ şe­yin değişe­ce­ği­ni, bir mu­ci­ze­nin gerçekleşeceğini umu­yor."
Cengiz Aytmatov
Cengiz Aytmatov
'un
Sultanmurat
Sultanmurat
'ında okumuştum bu cümleyi. Ne kadar büyürsem büyüyeyim uyuyunca geçeceğine inanmak istedim hep. Sabah kalkacaktım ve her şey değişecekti. Oysa hiçbir zaman öyle olmadı. Geçen sadece zamandı ve varlığıyla
0-6 Yaş Dönemi Çocuk Eğitiminde 100 Temel Kural
0-6 Yaş Dönemi Çocuk Eğitiminde 100 Temel KuralAdem Güneş · Timaş Yayınları · 20211,442 okunma
Puan vermedi
Fikrine güvendiğim bir arkadaş Adem Güneş i tavsiye etmişti o yüzden okumak istedim. Kitabın neden bu kadar düşük 1 puan aldığını bilmiyorum bence tüm anne babaların mutlaka okunması gereken bir kitap kesinlikle tavsiye ederim. Gereksiz şeyleri tekrar etmeden ve kavram karmaşasına girmeden ve lafı dolandırmadan çok güzel hazırlanmış Bu kitap benzeri kitaplarında çoğalmasını dilerim. 10/9
10/10 puan verdi
Akıcı bir dil ile yazılmış, okurken öğrencilerimi gördüğüm faydalı bir kitap oldu. Altını çizdiğim çok cümle var dönüp dönüp tekrar okuyacağıma eminim. Adem Güneş'in diğer tüm kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.
10/10 puan verdi
Çok daha önce, bundan 8 yıl önce okumak isterdim... Her konudan daha çok çocuk yetiştirmede bilgi ve eğitim şart. Sağlıklı, huzurlu, mutlu bireylerin yetişmesi için bu konuda anne babalar kendilerini yetiştirmekle mükelleftirler. Tüm anne baba adaylarına tavsiye ediyorum. Hatta anne baba olduktan sonra her sene tekrar okumalarını öneriyorum. Kitap kısa kısa verilmiş çok kıymetli notlardan oluşuyor. Çocuk büyüdükçe ve geliştikçe bu bilgileri tazelemekte fayda var zira insan unutma hastalığına müptela olduğu için bence tekrar şart. Ayrıca okul öncesi öğretmenlerin de mutlaka ama mutlaka okumaları gereken bir kitap.
215 syf.
10/10 puan verdi
Uzman Pedagog Doktor Adem Güneş'in kitaplarına bayılıyorum... Bu kitap; çocuk gelişimi ve eğitiminde 0-6 yaş aralığında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, 100 temel kuralla, soru cevap şeklinde anlatan bir eser. Kesinlikle tavsiye ederim. Diğer eserlerini de okuyacağım Allah'ın izniyle.
9/10 puan verdi
Çocukları olan ailelerin okuması gereken kitaplardan diyebilirim. Yazarımız çocuğun duygusal yönlerini ele alarak yapilan yanlışları yüz madde içinde anlatmıştır.
Çocuk Eğitimi
Kitap çok sade bir anlatımla her kesimden insanın anlayabileceği bir şekilde kaleme alınmış. İnsan yaşamında 0-6 yaş kritik dönem olarak adlandırılır. Bu yaş aralığında yaşadıklarımız ileride yaşayacaklarımızın zeminini oluşturur. Bu yüzden kontrolün bizde olmadığı bu çocukluk yıllarında ebeveynlerin çocuklarına bir rehber olması gerekir. Bu kitapta anne ve babalara bir rehber olarak yol gösteriyor. Sadece anne ve babalara değil aslında bu yaş grubuyla ilgilenen herkes için okunması gereken bir kitap. Öğretmenler, bakıcılar, çocuklarla bağı olan, ilgilenen herkes bu kitabı okumalı ve bu kitaptan bilgileri hayatına katmalı, uygulamaya sokmalıdır. 100 başlık altinda çocuk eğitimi nasıl olmalı? Çocuğa nasıl yaklaşılmalı? Çocuğun birey olma yolculuğuna nasıl destek verilmeli? gibi birçok soruya cevap veren güzel bir kitap olmuş. Anne baba adayları mutlaka okumalı. Ara ara tekrardan bakılıp kendimize hatırlatmamız gereken bilgiler içeriyor. Kesinlikle tavsiye edilir.
Puan vermedi
0-6 yaş dönemi çocuklarında anne babaların ve egitimcilerin karşılaştıkları bir cok soruna cevap veren kısa ve öz bilgiler içeren etkili bir eser. Keyifle okuyabilirsiniz.
5/10 puan verdi
Kitap bana göre yetersiz başka bi ifadeyle yarım kalmış. Temel sorunlar tespit edilmis belki ama bu soruna karsi neler yapılabileceği hakkinda çözüm sunulmamis. Örneğin 4 yaşında çocuk yeniden doğar,davranislari değişebilir diyo. Ancak bu dönemde nasıl davranılması gerektiği belirtilmiyor. Begenemedim galiba:(
7/10 puan verdi
Kısa ve öz bir anlatım olmuş,çok detaya girilmemiş,diğer kitaplarda daha detaylı anlatım olduğu için belki böyle madde madde bir yazım olmuş olabilir,hızlı okudum kendime Notlar çıkardım

Adem Güneş
Adem GüneşYazar · 35 kitap
1969’da Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra Rotterdam Üniversitesi Pedagoji bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Sosyoloji bölümünde yaptı. Doktora eğitiminde Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık Bölümü'nde 'Bağlanma Terapisi' üzerine çalıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 450 Saat Aile Danışmanlığı Eğitimi, Amerika’da “Bağlanma Terapisi” eğitimi aldı. WISC-R (WECHLER Çocuklar İçin Zeka Ölçeği) GESEL, METROPOLİTAN, PEABODY, AGTE testleri Uygulama, Yorumlama ve Raporlama eğitimleri aldı. Adem Güneş, Uluslararası Aile Terapisi Derneği (IFTA-International Family Therapy Association), Amerikan Psikologlar Derneği (APA- American Psychological Association), Oyun Terapisi Derneği (APT- Association for Play Therapy) ve Amerikan Danışmanlar Derneği (ACA- American Counseling Association) üyesidir. Hollanda’da da yaşadığı yıllarda Alternatif Eğitim sistemlerini inceledi. Güneş’in Çocuk Eğitimi yaklaşımı, İngiliz Bristol Üniversitesi’nde araştırma konusu oldu. Çeşitli dergilerde çocuk eğitimine ait yazılar kaleme aldı, ulusal radyo kanallarında çocuk eğitimi programları yaptı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen Çocuk Erken Tanı Uyarı Sistemi (ÇETUS) projesinde yer aldı. TRT Çocuk ve Türk Telekom’da proje danışmanlığı yaptı. Türkiye Çocuk Zirvesi tarafından Çocuk Dostu Ödülü, Medya Etik Konseyi tarafından Aile ve Çocuk Programları Medya Etik Ödülü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora Unvanı verildi. Yayınlanmış 20 Türkçe, 2 İngilizce eseri vardır. Çocuk Eğitimi alanında Türkiye’nin en çok satan yazarları arasında yer almaktadır. Pedagojik Danışman ve Aile Danışmanı olan Güneş halen Parents Türkiye, Mother&Baby, Aktüel Yaşam ve Anadolu Jet dergilerinde yazmaktadır. Adem Güneş, “Çocuğa duyarlılığın artmasının bir toplumun psikolojik iyi oluşuna katkı sağlayacağını” vurgulamaktadır. Adem Güneş evli ve dört çocuk babasıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.