Haruki Murakami
Haruki Murakami başyapıtı 1Q84 bu kez de üç ayrı kitap olarak okurlarla buluşuyor… "Yürekten sevdiğin bir insan varsa, bir kişi olsun yeter, hayatın kurtulmuş demektir…" Sarsıcı bir yolculuğa hazır mısınız? Öyleyse kemerlerinizi bağlayın. Erkekleri, titizlikle geliştirdiği bir yöntemle öteki dünyaya gönderen genç bir kadınla tanışacaksınız. Ve amansız bir takiple onun peşine düşen fanatik bir cemaatin müritleriyle… Romantik misiniz? Evet, bu kitapta aşk da var… İki dünya bir araya gelmeden mümkün olmayan bir aşk. Yaşadığınız dünya gerçek mi, hiç düşündünüz mü? Düşündüyseniz, paralel bir evrene geçmek sizi heyecanlandıracaktır o zaman. Hayatı algılayışınızı değiştirecek bir kitabın kapağını açmak üzeresiniz şu an. Yaşayan en büyük yazarlardan biri olarak kabul edilen Haruki Murakami başyapıtı, tüm dünyada milyonlarca satan kitabı 1Q84'le bir imkânsızı başarıyor. Nefesinizi kesecek bir macera romanını, gerçek nedir, insan neye inanmalı, aşk dünyayı kurtarabilir mi soruları ekseninde bir yürek atlasına dönüştürüyor. (Tanıtım Bülteninden)
470 sayfa

10/10 puan verdi
Haruki Murakami / 1Q84 Dinin, politikanın ve üniversitelerdeki siyasi hareketlerin hayal gücü ve cinsellikle harmanlanarak bazı konulara farkındalık yaratacak şekilde yazılmış bir eser #1Q84. Farklı
7/10 puan verdi
Haruki Murakami'nin karakter ve hikaye konusunda pek sıkıntı çekmediği bir gerçek. Bu kitaba başlarken de (serinin ilk kitabı) nasıl bir kurguyla karşı karşıya olduğumu bilmeden ve düşünmeden direk
1984 değil bu defa 1Q84
10/10 puan verdi
Uzun zamandır kurgusu bu kadar iyi bir kitap okumamıştım. Her basamak o kadar sağlam ki dengesizlik hissine bir an bile kapılmıyorsunuz. Sadece basamaklarınıza tutunmanızı kolaylaştıracak nitelikte
9/10 puan verdi
Bu romanı eline aldığında, gerçek ile hayalin sınırlarını zorlayan bir serüvene atılıyorsun. Satır aralarında, cinselliğin çıplak ve özgür ifadesiyle, bedenin en gizli arzularının, seksin tutkuyla yoğrulduğu anların yankılarını duyuyorsun. Murakami, öyle bir ustalıkla, erotizmin o ince, o vahşi, o dokunaklı yönlerini betimliyor ki; her cümle, sana yasak aşkların, dokunuşların ve kalp atışlarının ritmini fısıldıyor. Kendi iç dünyanda, bu kitabı okurken, sanki bedenin her zerresinde şehvetin alevlenişini, seksin ve cinselliğin kıvılcımlarını yeniden keşfediyorsun. Sadece bir roman değil; o, yaşamın monotonluğunu alt üst eden, seni ruhunun en derinlerine sürükleyen bir aşk manifestosu.
1Q84 - 1. KitapHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20203,091 okunma
Gerçek sandığımız dünya aslında ne kadar gerçek?
10/10 puan verdi
Büyük bir hevesle alıp kütüphanemin baş ucuna koyduğum bu 3 kitaplık seriye sonunda başlama fırsatı buldum. Tek ciltte birleştirilmiş hali 1256 sayfa olunca, kitap gözümde sanki bir ansiklopedi gibi
Puan vermedi
George Orwell 1984 adlı eserinde, seninde bildiğin gibi öyküyü "Big Brother" adını verdigi diktatörlük sistemi odağında kurmuştu. 1984 yılında "Big Brother" çok ünlü ve görüldüğü anda tanınacak bir mevhum haline geldi. Şu an burada "Big Brother" denen şey ortaya çıkacak olsa, biz parmaklarımızla onu işaret ederek, 'DİKKAT' bu "Big Brother" deriz. Sayfa 356 - Kitap bu kurgu üzerinden kurgulanmış “ Big Brother “ yerine artık “Little people” geçiyor. Little People:Kişiliksiz, karar verme yetisinden yoksun insanlar. Olarak tanımlayıp kötülüğün sebebi olarak gösteriyor. Kitaptaki konu ve karaker ve diyaloglar devamlı tekrara düşen ve oldukça yorucu. İçeriğindeki karakter ve kurgusu bu sağlam düşüncenin altında ezilmiş. “İnsanların büyük çoğunluğu gerçeklere inanmak yerine, gerçek olmasını arzuladıkları şeylere inanırlar. Bu insanlar gözlerini ne kadar açarlarsa açsınlar, aslında hiçbir şey görmezler. Böyle insanları düzenbazlıkla kandırmak da bebek avutmaktan farksızdır.” 368
9/10 puan verdi
Japonya'nın tanınmış yazarlarından Haruki Murakami'nin en ünlü ve uzun eserlerinden biri olan 1Q84 bol göndermeli ve güzel hikayesiyle oldukça dikkatimi çeken bir kitap oldu. Henüz ilk cildi
10/10 puan verdi
" Yürekten sevdiğin bir insan varsa, bir kişi olsun yeter, hayatın kurtulmuş demektir. O seni sevmese bile" Selam Arkadaşlar Bugün sizlere bu ay ki Japon edebiyatı kitabı olarak can Murakami'nin baş yapıtı üç kitaptan oluşan 1Q84 kitabının birinci kitabı ile geldim. Öncelikle yazarın kalemini çok sevdiğimi söylemek istiyorum ve her kitabından ayrı bir keyif aldım. O kadar akıcı ve yazım dili o kadar güzel ki bayıla bayıla sabaha kadar övebilirim. Yani yazar olmak istersem kesinlikle onun gibi yazmaya gayret ederdim. Kısaca kitabın konusuna gelirsek hikayemiz istismarcı adamları farklı bir teknikle öldüren suikastçı Amome ve hevesli edebiyat aşığı romancı Tengo'nun bakış açılarında ve anlatımında ilerliyor. Hikayeleri ayrı gibi olsa da Amome ve Tengo'nun geçmişlerinin ve geleceklerinin iç içe geçtiği gerçeküstücülük bir masalın ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Üç serilik bir kitap olduğu için kısa, spolier vermeden yorum yaptım. Bu yüzden beni mazur görün Siz de 21.yüzyıl dünya edebiyatında yer etmiş olan fantastik tarzı ve araştırmacı kişiliği ile de karşımıza çıkan Murakami'nin büyülü gerçeklik dünyasına adım atmak istiyorsanız kalemiyle tanışmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Kitabımız kesinlikle tavsiye ederim Murakami tek kelime ile Efsane Kitap ile kalın dostlar
1Q84
8/10 puan verdi
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Merak uyandırıcı ve sürükleyici. Yer yer tekrara düşüldüğü doğru fakat göze batmıyor ve akışa yedirilmiş bence. Diğer kitabı merak etmenize sebep olacak türde bir eser.
Puan vermedi
Bana hitap etmedi malesef.İçerik derinliği konusunda çok fazla seçicisiyim.Klasiklerdeki gerçek insan tasvirlerini bulamayınca sıkılmaya başladım.Yeni okuyucu insana hitap eden bir yazar.Böyle bir sınıflama yapmaya karar verdim.Ben eski okuyucu insan olarak kahramanları bir yere oturtamadım. Büyülü gerçeklik buymuş demek.Neyse sadece macera sevenlere öneririm.Sürükleyici ve akıcı bir dili var.Konu ilgi çekici.Beğenen kişilere saygıyla bitiriyorum.Çünkü beklentiler farklı olabilir.Farklıliklara saygı duymak gerekir.Dünyayı güzelleştiren rengarenk çiçeklerdir diye sonlandırarak tatlıya bağlayıp kutuplaşmayı önleyeyim.

Haruki Murakami
Haruki MurakamiYazar · 36 kitap
1949 yılında dünyaya geldi, 1975'te Tokyo'daki Vaseda Üniversitesi'nden mezun oldu. 1986-1995 yılları arasında Avrupa ve ABD'de yaşadı. Yazarın ilk ve Gunzou Edebiyat Ödülü'nü alan romanı "Kaze no oto vo kike"dir (1979). Onu "Hitsuci vo meguru Bohken" (1982) isimli romanı izledi. Yazar bu eseriyle Yeni Yazarlar Noma Edebiyat Ödülü'nü aldı. Ardından "Sekai no ovari to hahdo bohrudo" (1985) geldi ve bu kitap da yazara Tanizaki Ödülü'nü kazandırdı. Ama ona asıl ününü kazandıran 16 dile çevrilen "İmkânsızın Şarkısı" (1987) oldu. 1995'te yayımlanan "Zemberekkuşu'nun Güncesi"yle 1996 yılında Yomiuri Edebiyat Ödülü'nü de kazanan Murakami, daha sonra baştan çıkarıcı bir aşk hikâyesi olan "Supuhtoniku no Koibito"yu (2001) yazdı. Yazar ayrıca, "Zoh no şohşitsu" (1993) ve "Kami no Kodomotaçi-va mina adoru" (2002) adı altında öykülerini de kitaplaştırmıştır. Japonya'nın XX. yüzyıldaki en büyük edebiyatçılarından biri olarak kabul edilmesine rağmen, Amerikan kültürünün etkisi altında kaldığı ve aşırı Batıcı olduğu eleştirilerine maruz kalan yazarın edebiyat dışı tek kitabı "Andahguraundo"dur (2001). Murakami'nin son eserleri ise "Kokky no minami, taiyou no nişi" (2003) ve "Dansu dansu dansu"dur (2003). Ödülleri : - 1996 Yomiuri Edebiyat Ödülü ("Zemberekkuşu'nun Güncesi"yle - 1985 Tanizaki Ödülü ("Sekai no ovari to hahdo bohrudo"yla) - 1982 Yeni Yazarlar Noma Edebiyat Ödülü ("Hitsuci vo meguru Bohken"le) - 1979 Gunzou Edebiyat Ödülü ("Kaze no oto vo kike"yle)
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.