"Fatiha suresinde Allah'ı Rahman ve Rahim olarak bilen, Din gününe iman eden, yalnız O'na kulluk eden ve yalnız O'ndan yardım dileyen bu müslümanlar zaten dosdoğru bir yoldadır. Rabbimiz dosdoğru bir yolda olan bu müslümanlara "Bizi dosdoğru yola ilet" duasını tavsiye etmesinin gereği ve hikmeti ise bizlere doğru yolun ve
"İtikadmizi sadece tasdikler değil, tekziplerde oluşturur." 23 MESELE /// Mehmed ALAGAŞ,s.132 -- İnsan Dergisi Yayınları
Sayfa 132 - İnsan Dergisi Yayınları
Elçilik, görevini yerine getiren bir insanın ağzından çıkan her kelime/kararın "vahiy"zannedilmesi Elçilik görevini yerine getiren şahsi, akletmeyen,cehdetmeyen, karar veremeyen bir kişiliğe nisbet etmekdir ki, baştan sona batıl bir yaklaşımdır. 23 MESELE // Mehmed ALAGAŞ, Insan Dergisi Yayınları - sh, 97 - İnsan Dergisi Yayınları
Sayfa 97 - İnsan Dergisi Yayınları
"Karşılaştıkları acil sorunları çôzebilmek için dîni aslı kaynaklarına yönelmek doğruyu bulabilmek ve doğru karar verebilmek için ihlasla cehdetmek, her zamanda ve her mekanda yaşayan Müslümanlar için farz-ı kifayedir." 23 MESELE // Mehmed ALAGAŞ, sh,91 -Insan Dergisi Yayınları
Sayfa 91 - Insan Dergisi Yayınları
"Sınırlı bir menzili ve keyfiyeti olan gôrme duyumuzdan hareket ederek herşeyi hakkıyla gören "Basir'ı" tanımlayacağımız gibi, şimdiki zamana bağlı sabrımız dan hareketle zamandan ve mekandan münezzeh olan Rabbimizin sabrını tanımlayamayız. Rabbîmizi kendimize göre "tanımlamaktan" sakınmamız ise elbetteki bizleri Rahmân olan Allah'ı âyetlerden hareketle tanımaya- anlamaya çalışmaktan alıkoymamalıdır." 23 MESELE // Mehmed ALAGAŞ, sh,74 - Insan Dergisi Yayınları
Sayfa 74 - Insan Dergisi Yayınları