2025
Elpis Yayınları

2025 10. kitabı
Babil mitlerinin İskenderun da yaşayan Yusuf’un hayatına ustaca entegre edilerek anlatıldığı , 3 -33-333 sayılarına yüklenen gizemli anlamlarla , merakımı perçinleyen , sade ama sürükleyici bir okuma oldu . Babil Kralı Marduk un alemler arası geçiş için kullandığı Ankh anahtarı , Yusuf’un aynı rüyayı görmesinin gizemini çözmesiyle eline geçer . Her 33 günde bir bahçesindeki siyah değirmen taşının altına elini uzatmasıyla 3 günlüğüne başka bir bedene ruhu taşınır. Kaç bedende var oldu peki ? Mitoloji , semboller ve anlam arayışının olduğu , yer yer günümüze sert taşların atıldığı mistik ve doyurucu bir kitap. Gönülden tavsiyemdir. Okudukça anlam bulan hayatlara …
2025 105. kitabı
Tarih, mitoloji, mistisizm ve macera dolu bir kurgu ile karşılaştım kitapta. Özellikle Mezopotamya ve ve mısır mitolojisi ile karşılaşmak ve coğrafyanın tarihi sayfalarında yolculuk yapmak ayrı
·182 syf.·
2025 127. kitabı
333 Haftaya gizemli semboller,mitolojik ögeler içeren, aksiyon ve gizem dolu bir öneri ile başlamak istiyoru. Kitabın seri halinde planlanaması ayrıca mutlulık verecek bitirdiğinizde çünkü kitap
Mitoloji - Fantastik
2025 45. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2025 23:50
Tuncay Yıldız’ın 333 kitabı, gizem ve gerilimi başarılı bir şekilde harmanlayan, merak uyandırıcı bir serinin ilk kitabı. Daha önce bu türde hiç kitap okumamıştım ama ilk sayfalardan itibaren beni
2026 6. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere çok güzel bir kitap tavsiyesi ile geldim. Özellikle fantastiğin, mitolojinin ve polisiyenin bir arada harmanlandığı kurguları sevenler bu kitaba bayılacaklar. Aslına
2025 39. kitabı
Mitolojik unsurların hikâyeye ustaca yedirilmesi ve özellikle 3-33-333 sayılarına yüklenen anlamlar çok hoşuma gitti. Bu sayıların peşinden gitmek romanın gizemini daha da artırıyor. Anlatım sade, sürükleyici ve merak uyandırıcı. Olayların yönünü kestirmek neredeyse imkânsız; her sayfada yeni bir sürprizle karşılaşıyorsunuz. Kitap hem kendi içinde bir bütünlüğe sahip hem de devamının gelebileceğini hissettiriyor. Bu da ikinci kitap için şimdiden heyecan duymama sebep oldu. Yazarın hayatı da oldukça dikkat çekici. 1970’te Almanya’da doğmuş, uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış bir asker. Türkiye’nin birçok şehrinde, hatta yurtdışında da önemli görevlerde bulunmuş. Fransızca, İngilizce ve İspanyolca biliyor. Askerlikten edebiyata uzanan bu yolculuk bence çok değerli. Onun disiplinini ve detaylara verdiği özeni kitapta da hissedebiliyorsunuz. 333 yalnızca bir roman değil; içinde mitoloji, semboller ve derin bir anlam arayışı var. Fantastik kurguları sevenler için kesinlikle tavsiye ederim. Gizemli, düşündürücü ve sürükleyici bir yolculuk sunuyor. Özellikle 3, 33 ve 333’ün romana kattığı mistik hava çok özel. En çok da şunu merak ediyorum: Bu girdiği bedenler acaba ikinci kitapta ortak bir paydada buluşacak mı? Aklımda hep bu soru dönüyor ve cevabını öğrenmek için sabırsızlanıyorum.
Puan vermedi
Bu kitap sıradan bir hikâye anlatmıyor, daha çok insanın iç dünyasına açılan kapıları aralıyor. Sayıların, sembollerin ve sessizliğin diliyle yazılmış bir yolculuk gibi. Okudukça kendinizi sorguluyor, geçmişle bugün arasında bir yerde geziniyorsunuz. Bazı bölümler düşündürüyor, bazı cümlelerse kalbe dokunuyor. Mistik havası, sade dili ve akıcı anlatımıyla farklı bir okuma deneyimi sunuyor. Doğanın içinde, suyun sesiyle birlikte okurken sayfalar daha anlamlı geliyor. Ruhun biraz dinlenmeye, biraz da hatırlamaya ihtiyacı varsa 333 tam o zamanlara uygun bir kitap. @elpisyayinlari çıkan #333 Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe ile okudum #333 #tuncayyıldız #elpisyayınları #kitapönerisi #kitapyorumu #okumasevgisi #kitapkokusu #ruhsalyolculuk #mistikkitap #okumazamanı #kitapdünyası #sonbaharkitapları #kitaplaKal #kitapkeyfi #kitapsever #bookstagramturkey #kitapönerim #okumahuzuru instagram.com/p/DQkc3tsjEYS/?...
2025 140. kitabı
Bugün sizlere mistik bir kitapla geldim. @333_ruh_seruveni ’ın yazdığı “333” daha ilk sayfada “bir hikâyeden fazlası geliyor” hissini veren o tuhaf, çekici titreşimi taşıyan kitaplardan biri. Okurken sürekli bir kapının aralandığını hissediyorsunuz; mitolojiyle harmanlanmış semboller, Babil’e uzanan izler, ruhun başka bedenlere sızması ihtimali ve o meşhur 3-33-333 sayılarının oluşturduğu gizem kitabın ruhuna çok yakışmış . Bir yandan fantastik, bir yandan mistik, hatta zaman zaman metafizik bir atmosfer bile var ama dili öyle sade akıyor ki hiç yorulmadan ilerliyorsunuz. Yazar, Yusuf’un hikâyesine mitolojik dokunuşları öyle doğal yediriyor ki “bu nasıl olacak?” diye merak ederken bir bakıyorsunuz sayfalar su gibi geçmiş. Kurgu boyunca hem bilinmeyenin çekiciliği hem de insanın içindeki uyanış ihtimali birlikte sürüyor. Ben en çok, sembollerin ve mitolojik göndermelerin hikâyenin anlamını büyütmesine bayıldım. Bir detay sadece detay olarak kalmıyor; karakterlerin yaşadıklarına, ruhun ilerleyişine dokunuyor. Zaten kitabın bir serinin ilki olarak konumlanması da bu dünyada daha fazla kalmak isteyenler için güzel haber. Kısacası 333, hem gizemi hem merakı hem de o ince ruhsal tınıyı sevenler için çok doğru bir kitap. İyiki ve kitapla kalın.