Kolektif
50 Muhteşem Kısa Hikâye edebiyat tarihinin en iyi yazarlarının yazmış olduğu kısa hikâyelerden oluşan bir seçkidir. Konuları itibariyle bu yazarların dünya görüşleri ve fikirleri hakkında genel olarak bilgi sahibi olabileceğimiz bu hikâyeler, günümüz dünyasında bile karşılaştığımız birçok sorun için kılavuz niteliğindedir. Özenle seçilmiş bu hikâyeler ile hayranı olduğunuz klasik dünya edebiyatı yazarlarının başyapıtları hakkında da bir ön bilgi edinmemiz mümkün olacaktır. (Tanıtım Bülteninden)
432 sayfa

10/10 puan verdi
Hikaye severim diyenlerin, Klasik severim diyenlerin, Büyük keyif alarak okuyacaklarını düşündüğüm bir seçki olmuş. Çehov'un nerdeyse bütün hikayelerini okudum, kitapta Çehov'tan alınan hikayeler en çarpıcı olanları diğer yazarların hikayeleri içinde aynı hassasiyetin gösterildiğini okudukça anlıyorsunuz. Farklı yazarların minyatür eserleri gibi sevdiğiniz yazarları not edip farklı kitaplarını da okuyabilirsiniz. Ben klasik okumak istiyorum ama nereden, hangi yazardan başlayacağımı bilemiyorum diyenler içinde harika bir yol haritası.
Puan vermedi
Merhaba; Ben bu hikaye kitabını her gün 2-3 hikaye okuyarak bir ayda bitirdim. Çünkü bu tarz hikayeleri, öyküleri ve denemeleri bı şekilde okumak çok daha keyifli benim için. Kitabın içerisinde toplamda 50 adet kısa hikaye var. Bir çoğu zaten tanıdığımız, en az bir kitabını okuduğumuz isimler. Fakat aralarında daha evvel okumadığım isimler de vardı, onların kalemleri hakkında da fikir sahibi olmuş oldum. Farklı yazarlardan derleme bir kitap olması bu nedenle çok mantıklı. Hikeye okumayı sevenler zaten bu kitabı mutlaka edinsinler, hikaye okumaya mesafeli olan arkadaşlar ise özellikle farklı yazarlarla tanışacakları için şans verebilirler. İçlerinde tabii ki hiç sevmediklerim de oldu çok sevdiklerimde. Okırlen her hikayeye 10 üzerinden puan verdim kendimce ve 5 in altında puanladığım çok az hikaye oldu. Özellikle Tolstoy'un " Üç Ölüm" ve Pessoa'nın " Anarşist Banker" Hikayelerine bayıldım. Bu kitabın bir de Türk yazarlardan oluşan versiyonu var, onu da ilk fırsatta okurum. Herkese keyifli okumalar dilerim. Youtube kanalım için; youtube.com/channel/UCfOYAd...
398 syf.
7/10 puan verdi
Çok fazla derleme hikâye kitabı okuma alışkanlığım yok. Okuduğumu hatırladığım tek derleme hikâye kitabı, Murathan Mungan’ın seçimiyle yayınlanan “Büyümenin Türkçe Tarihi” isimli kitaptı. Daha sonra edindiğim “Bisiklet Öyküleri” isimli derleme hikâye kitabını ise henüz okuyamadım. “50 Muhteşem Kısa Hikâye” yayınlandığı ilk dönemden bu yana ilgimi
5/10 puan verdi
Ve sonunda bitti. Her gün bir hikaye okuyarak başladım ve bitti. Sizlerin yardımıyla seçtim bir ay, sonrasını kendim okudum. Kitap dünya yazarlarından 50 hikayeyi içeriyor. Bunun Türk yazarlardan olanı da var. Fakat kitabın adındaki gibi hikayeler muhteşem değil. İçinden beni etkileyen de oldu okumadan göz gezdirdiklerim de oldu. Yabancı edebiyatın bana yabancı gelmesini bir kez daha anladım. Ruh uyuşmuyor. Tavsiye eder miyim bilmiyorum. Elinize bir yerden geçerse ben gibi günde bir hikaye okuyabilirsiniz. Yoksa çok zaman harcamanıza sebep olmak istemiyorum.
8/10 puan verdi
Kitabın için de yer alan hikayelerin çoğu seçilmiş ve tanınmış yazarlar tarafından yazılmış güzel hikayeler. Sevdiğim etkilendiğim hikayelerde oldu kaç sayfa kaldı aceba artık bi bitse dediğim hikayelerde. Ama piyasaya bakıldığında hikaye tarzında okunması gereken kitaplardan biridir diye düşünüyorum. Tavsiye edilir ;) ıyi okumalar
Puan vermedi
Sevdiğim yazarların kısa hikayelerini okumak, henüz okumadığım yazarların da kalemleriyle tanışmak için güzel bir fırsat olduğunu düşünerek kitaba başladım. Bu amaca da genel olarak hizmet eden bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Yazar çeşitliliği biraz daha fazla olsaymış belki daha iyi olabilirmiş. Fakat kitabın en büyük probleminin Washington Irving’e ait üç hikayenin çevirisi olduğunu düşünüyorum. Bu çevirilerin aynı kişiye yaptırıldığı belli, çünkü kitapta ne anlattığı anlaşılmayan üç hikaye var, üçü de Irving’e ait. Bunun Irving’in kalemiyle de ilgili olduğunu sanmıyorum. “Arkadaşım kötü talihliydi, amma velakin, büyük bir vurguna varlığını yatırmıştı; üstelik aylar boyunca evlenemedi, ne vakit, aniden bastıran felaketlerin birbirini izlemesiyle, ondan hepsi alınıyordu, üstelik kendisini neredeyse yoksulluğa indirgenmiş olarak buldu.” cümlesi çeviri derslerinde okutulacak cinsten. Kitap kısacası iyi bir fikrin ufak tefek aksaklıklarla hayata geçirilmesi olarak özetlenebilir, bir de iyi çevirinin ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı. Kitabın bir de Türk Edebiyatı temasını içeren baskısı var elimde, çeviri sıkıntısı olmadığı için ondan biraz daha umutluyum.
10/10 puan verdi
Oldukça özenli ve adına yaraşır muhteşemlikte seçilmiş hikayelerin bulunduğu #50muhtesemkisahikaye kitabı muhakkak her kitaplıkta bulundurulması gereken güzel bir eser....Karma eserlerle,farklı kalemlerle keyifli bir okuma sunuyor, kitap ayrıca karşılaştırmalı olarak güzel bir edebi deneyim yaşamamıza vesile oluyor....Kitapta eserleri olan yazarlardan en çok sevdiğim Fransız edebiyatından Guy de Maupassant oldu....Ayrıca Conrad ve Çehov....Elli hikayenin herbiri ayrı ayrı çok güzel,çok derindi....
7/10 puan verdi
Birbirinden değerli yazarların hikayelerini derleyen güzel bir kitap. Kafka, Çehov, Daudet, Tolstoy, Zola vs vs vs. Ülkemizden kimsenin hikayesinin yer almaması üzücü olsa da hikaye seven insanlar için bence çok ideal bir kitap
50 Muhteşem Kısa Hikaye
Tüm dünyanın saygısını kazanmış yetenekli yazarların Birbirinden güzel insanı derinden etkileyen çarpıcı hikayeleri sizi derinden etkileyeçek ve sizi harika yolçuluk yaptıraçak bir kitap Dostoyevski,Tolstoy,Bazac,Çehov,Gogol,Gorki,Kafka,puşkin,ve bir Cok Dünya Edebiyatına Damga vuran Yazarların muhteşem hikayeleri insanı gerçekten büyülüyor.
Puan vermedi
Tefrika Yayınları tarafından Türk ve Dünya Edebiyatı olarak iki ayrı seçkisi basılan kitap, ‘’50 Muhteşem Kısa Hikâye.’’ Franz Kafka, Guy de Maupassant, Alphonse Daudet, Anatole France, Anton Çehov, Fyodor M. Dostoyevski, Edgar Allan Poe, Aleksandr Sergiyeviç Puşkin, F. Scott Fitzgerald, Nikolay Vasilyeviç Gogol, Maksim Gorki, Hans Christian Andersen, Lev Nikolayeviç Tolstoy, Arthur Conan Doyle, Rainer Maria Rilke, Virginia Woolf, Émile Zola, Washington Irving, Panait Istrati, O. Henry, Oscar Wilde, Joseph Conrad, Fernando Pessoa, Stefan Zweig gibi çağına ve kendinden sonra gelecek çağlara iz bırakmış yazarlardan 50 muhteşem hikâye seçkisi. Her hikâyede başka bir yazım gücüne, yeni bir üsluba ve bambaşka bir söyleme geçiş hissi çok keyifliydi. Tekniklere ve yalınlıktan gelen ihtişama hayran olmamak mümkün değildi. Guy de Maupassant, Oscar Wilde ,Anton Çehov ve Franz Kafka’nın hikâyeleri; özellikle etkilendiğim hikâyelerdi. Türk Edebiyatı seçkisini de edinmek için sabırsızlanıyor, tereddütsüz tavsiye ediyorum.

Kolektif
KolektifYazar · 9710 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "
Kelebeğin Rüyası
Kelebeğin Rüyası
" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "
Güzel Yazılar - Şiirler
Güzel Yazılar - Şiirler
" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "
Sivil İtaatsizlik
Sivil İtaatsizlik
" gibi yayınlar.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.