Tefrika Yayınları tarafından Türk ve Dünya Edebiyatı olarak iki ayrı seçkisi basılan kitap, ‘’50 Muhteşem Kısa Hikâye.’’ Franz Kafka, Guy de Maupassant, Alphonse Daudet, Anatole France, Anton Çehov, Fyodor M. Dostoyevski, Edgar Allan Poe, Aleksandr Sergiyeviç Puşkin, F. Scott Fitzgerald, Nikolay Vasilyeviç Gogol, Maksim Gorki, Hans Christian Andersen, Lev Nikolayeviç Tolstoy, Arthur Conan Doyle, Rainer Maria Rilke, Virginia Woolf, Émile Zola, Washington Irving, Panait Istrati, O. Henry, Oscar Wilde, Joseph Conrad, Fernando Pessoa, Stefan Zweig gibi çağına ve kendinden sonra gelecek çağlara iz bırakmış yazarlardan 50 muhteşem hikâye seçkisi.
Her hikâyede başka bir yazım gücüne, yeni bir üsluba ve bambaşka bir söyleme geçiş hissi çok keyifliydi. Tekniklere ve yalınlıktan gelen ihtişama hayran olmamak mümkün değildi. Guy de Maupassant, Oscar Wilde ,Anton Çehov ve Franz Kafka’nın hikâyeleri; özellikle etkilendiğim hikâyelerdi. Türk Edebiyatı seçkisini de edinmek için sabırsızlanıyor, tereddütsüz tavsiye ediyorum.