Açlık Oyunları #1

8.710 üzerinden
6,4bin Kişi · 519 İnceleme
Puan vermedi
The Hunger Games
Gerçekten çok beğenerek okuduğum sürükleyici müthiş bir fantastik kurgu. Bir yandan Capitol' ün baskısı bir yandan yaşam mücadelesi diğer yandansa Peeta' nın Katniss' e olan gizli aşkı fakat Katniss' a söyliyememesi kitapta merak duygusunun zirvede yaşanmasına sebep olmuş. Serinin diğer kitaplarınıda okumak için can atıyorum. Okumanızı gerçekten tavsiye ederim.
9/10 puan verdi
Serinin ilk kitabı okudum ve bitti. Kabartmalı alaycı kuş simgesi insanı kesinlikle okumaya cezbediyor. Çok beğenerek okuduğum sürükleyici, müthiş bir fantastik kurgu. 12 mıntıkadan seçilen 2'şer kişi olmak şartıyla toplamda 24 kişinin ölümüne savaştığı bir araç var. Sonunda ise tek bir kişi hayatta kalacak ve mıntıkasını rahatlatabilecek. Fakat bunun için yapması gereken tek bir şey var. Aralarında küçük çocukların da olduğu 23 kişinin ölümünü izlemek. Açlık oyunları kitabı filme de uyarlandı. Filmini izlememiş biri olarak. İlk olarak kitabı okumayı yegledim. Kitabı okuyup daha sonra filmini izlemek her zaman önceliğimdir. Bu kitabı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.
9/10 puan verdi
74. Açlık Oyunları Başlasın!
"Geleceğimi elimden almak üzereler. Geçmişte önem verdiğim şeyleri de elimden alamazlar." İlk okuduğumda hayran olduğum bir kitabın incelemesiyle geldim bugün. Tekrar tekrar okumaktan hiç bıkmıyorum ve bıkmayacağım galiba.. Suzanne Collins'in kaleminden çıkan her kurgu mükemmel ve yakın zamanda Gregor serisine tekrar başlamayı
420 syf.
10/10 puan verdi
Suzanne Collins’in Açlık Oyunları serisinin ilk kitabı, distopik bir gelecekte geçen ve hayatta kalma mücadelesi, baskıcı rejimler, insanlık onuru ve direniş gibi derin temaları ele alan bir üçlemedir. Serinin ilk kitabı, Panem adlı totaliter bir ülkede düzenlenen “Açlık Oyunları” yarışmasını konu alır. Bu yarışmada, her yıl farklı bölgelerden seçilen gençler, birbirlerini öldürmeye zorlanarak hayatta kalma mücadelesi verir. Hikaye, 16 yaşındaki Katniss Everdeen’in kız kardeşinin yerine gönüllü olarak yarışmaya katılmasıyla başlar. Katniss’in karakteri, cesareti, güçlü hayatta kalma içgüdüsü ve sistem karşıtı duruşuyla okuyucuları etkilerken, Collins’in kalemi, okuyucuyu adeta bu vahşi dünyaya çekiyor. Kitap, toplumun adalet ve ahlak kavramlarını sorgulatarak, insan doğasının sınırlarını gösteriyor. Bu açıdan, Açlık Oyunları yalnızca bir macera veya genç yetişkin kitabı olmaktan öteye geçiyor; güç, iktidar ve toplum yapısı üzerine düşündürücü bir alegori sunuyor. Aksiyon dolu anlatımı ve distopik öğeleriyle, sadece genç okuyuculara değil, geniş bir okur kitlesine hitap ediyor. Okurken hikaye okudu içine çeken ve sürükleyen bir seri.. Keyifli okumalar..
Açlık OyunlarıSuzanne Collins · Dex Kitap · 202430,1bin okunma
Puan vermedi
Tamamen kurmaca bir dünyada geçen Açlık Oyunları serisinin üç kitabını da ve çok keyifle okumuş biri olarak, romanda anlatılanların, gerçek hayatta bizlere dayatılan ve istesek de istemesek de bir parçası olduğumuz “sistem”den yola çıkarak kurgulanmış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Açlık OyunlarıSuzanne Collins · Pegasus Yayınları · 200930,1bin okunma
472 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.