Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

A'dan Z'ye Bilinçli İnsan Eğitimi

Ercan Özyürek

A'dan Z'ye Bilinçli İnsan Eğitimi Sözleri ve Alıntıları

A'dan Z'ye Bilinçli İnsan Eğitimi sözleri ve alıntılarını, A'dan Z'ye Bilinçli İnsan Eğitimi kitap alıntılarını, A'dan Z'ye Bilinçli İnsan Eğitimi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
3-6 YAŞ
Çocuklar gördüklerini aynen uygular. Biz farkında olmasak bile, gerekli gereksiz her ayrıntıyı kopyalamaktadırlar. Bunun için, çocuklara güzel pozlar vermeliyiz. Çektiği fotoğraflar güzel olmalı... Çocuk ve Aile Eğitimi Komisyonu, Günümüz Pedagogların Gözüyle Çocuk ve Aile Eğitimi, s.11
O yüzden böyle iyi.
"Kişi arkadaşının dini üzeredir. Herkes arkadaş edindiği kişilere baksın."
Sayfa 149Kitabı okudu
Reklam
"Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır." der Roosevelt.
Peygamberimiz(s.a.v): "Rabbim beni terbiye etti, ne güzel terbiye etti." buyurarak, eğitimin ilahi bağlantısının varlığına değinmektedir.
-Ey Muaz! İnsanlar arasında ne ile hükmedeceksin? -Allah'ın kitabı ile. -Allah'ın kitabından bulamazsan? -Resülünün sünnetiyle hükmederim. -Onda da bulamazsan? -Görüşümle hükmederim. Hz. Peygamber (s.a.v), Muaz'ın verdiği cevaplara sevinerek, "Resülullah'ın elçisini başarılı kılan Allah'a hamdolsun." demiştir.
Reklam
"Yaratan Rabbinin adıyla oku. O; insanı alaktan yarattı. Oku! Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğreten, insana bilmediğini öğretendir." Alak, 1-5
Sayfa 117Kitabı okudu
Sözgelimi; torunları birer yıl arayla doğduklarında, babaları Hz. Ali'ye her defasında isimlerini sorarak, her ikisinde de "harp" olduğunu öğrenince "güzel" ve "güzelcik" anlamlarına gelen Hasan ve Hüseyin koyduğu bilinmektedir. Peygamberimiz, Hz. Ömer'in "Asiye"(isyankar) ismini koyduğu kız çocuğunun adını, anlamlarını hoş karşılamadığı için Cemile ile değiştirmiştir. * 14: İslamda Aile Eğitimi, Dr. Abdullah Nasıh ULVAN
İlk fırsatta Kelime-i Tevhid'i öğretmeli. Zira Peygamberimiz, "Çocuğun ilk öğreneceği kelime 'La ilahe illallah olsun!" buyurmuştur.
"Siz kıyamet gününde kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız, güzel isimler koyunuz."
Reklam
Bir öğretmenin, kendisinden bekleneni başarıyla ortaya koyabilmesi için: 1-Zihinsel yeterliliğe, 2-Karakter ve inanç yeterliliğine, 3-Mesleki alan ve genel kültür yeterliliğine, 4-Öğreticilik yeterliliğine, 5-Uzmanlık yeterliliğine, 6-Rehberlik yeterliliğine, 7-Yöneticilik yeterliliğine, 8-Sosyal yeterliliğe sahip olması gerekir.