Aforizmalar

Franz Kafka
İki ayrı bölüm halinde yayımlanan Aforizmalar'ı Franz Kafka, Ekim 1917 ile Şubat 1920 arasında, kısa süren iki yaratıcılık döneminde yazmıştı. O tarihlerde Kafka'nın iç dünyası büyük yıkımlarla karşı karşıyaydı. Bu aforizmaların yazımına gösterdiği özenden, onların rasgele şekillenmiş düşünceler değil, aksine Kafka'nın zihninde belirli bir bütünlüğe sahip oldukları ve hatta belki de onları yayımlamayı düşündüğü anlaşılıyor. Kafka'nın yaşam ve ölüm, iyi ve kötü, ve sanatın işlevi üzerine düşüncelerini açıkça ortaya koyan bu aforizmalara hâkim olan hava bize Hölderlin, Rilke ve Heidegger gibi romantik ve post-romantik yazarları anımsatıyor.
Author:
Translator:
Osman Çakmakçı
Osman Çakmakçı
Estimated Reading Time: 2 hrs. 50 min.Page Number: 100Publication Date: 23 May 2002First Publication Date: 1931Publisher: Bordo Siyah Yayınları
ISBN: 9789758688043Country: TürkiyeLanguage: TürkçeFormat: Karton kapak

Comments and Reviews

100 syf.
Not rated
AFORİZMALAR Aslında bu kitap hakkında öyle uzun uzadıya anlatacağım çok bir şey yok. Kafka’nın hayata dair sorgularını içeren yazılar mevcut içerisinde. Hepsini sevmesemde bir kaçını sevdim sadece. Bunun yanında sayfaların bomboş olmasını cidden israf olarak görüyorum. Resmen kağıt israfıydı. 1 satır yazı için koca bir sayfa hiç oldu. O yüzden bu hoşuma gitmedi. Benim için okusamda olur okumasamda olur bir kitaptı. Bu yüzden uzun uzadıya yorum yapmayacağım.
Aforizmalar
AforizmalarFranz Kafka · Bordo Siyah Yayınları · 200229.5k okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.