İnci Aral
İnci Aral, ilk öyküleri 1977 yılında dergilerde yayımlanmaya başladığında, dil duyarlığı, gözlem gücü ve atmosfer kurma yeteneğiyle okuyucuların ve edebiyat çevrelerinin dikkatini çekti. Anlattıkları kadın olma durumunun göze pek çarpmayan ayrıntılarıydı. Yazar, kadınları sevgi yükleri ve zayıflıklarıyla ele alırken toplumun kural, gelenek ve bakış açılarını yargılıyor, kimi zaman kadının kadına ettiği eziyeti göz önüne koymaktan da çekinmiyordu, İnci Aral Ağda Zamanı adıyla yayımlanan ilk kitabında topladığı bu öykülerle 1980 Akademi Kitabevi Öykü Başarı Ödülü’nü aldı ve Ağda Zamanı şiiri öyküde dengelemeyi bilen, küçük ayrıntıları büyük bir başarıyla kullanan yeni bir öykücüyü edebiyatımıza kazandırmış oldu. Günümüz usta öykücü ve romancısı İnci Aral’ın dünden bugüne, birkaç kuşaktır eskimeden okunmasının nedenini anlamak isteyenlerle hâlâ okumamış olanlar için…
144 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1979

140 syf.
8/10 puan verdi
"-Kadınlığını bil. Beni iki paralık etme... -Sen kaç paralık adamsın Hüseyin?" İnci Aral'ın ilk kitabı Ağda Zamanı. 17 adet kadınlık hikayesi var içinde. İnci Aral cesur bir yazardı, korkmazdı toplumsal normlardan. Sadece kadına yönelik normlardan... Yazarın kalemine alışkın değilseniz size biraz baştan savma gelecektir kitap. Ama İnci Aral'ın en belirgin özelliklerinden biriside baştan savma gibi gözüken kelimelerini büyük bir titizlikle seçmesi. Türk edebiyatının değerli yazarlarından birisidir İnci Aral. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
Ağda Zamanıİnci Aral · Turkuvaz Kitap · 2008223 okunma
162 syf.
5/10 puan verdi
Kitaba öykü olarak değil de roman olarak baktığım için yanlış bi izlenime kapıldım. Her başlıkta farklı şeyler, birbiriyle bağdaştırmaya çalıştım ve anlam bütünlüğü olmayınca sıkıldım bi' an önce bitsin istedim fakat son hikayelere gelince anlayarak okudum. Güzel bi kitapmış benim hatam dedim. Beğendim naçizane ama şu an 5 veriyorum tekrar okuyacağım bi süre sonra, o zaman roman değil de hikaye olduğunu bilerek okuyacağım. Kitap kadınların hayatlarından ufak kesitler sunuyor. Kadınlığın bir çok hali de diyebiliriz. Anlatım aşırı akıcı, düz ve sade. Sakin, yavaş ve dinlenerek okunmalı, saygılar :)
Ağda Zamanıİnci Aral · Özgür Yayınları · 1994223 okunma
142 syf.
7/10 puan verdi
Öykü okumayı severim. Ve yakın geçmişte yaşanan hikayeleri özellikle seviyorum. Hiç yaşamadığım bir dönem olsa da 70 ler 80 ler o zamanların insanlarından kesitler okumak, çoğunlukla buruk bir tat bıraksa da yaşamın o dönemdeki tasvirini seviyorum. Kitapta bir hikayenin anlatımı dışında rahatsızlık hissettiğim başka bir hikaye olmadı. Gerçeğin ifadesiyle harmanlanmış şiirsel, romantik bir anlatım söz konusu bana göre. Yazarın bir yanını Ayfer Tunç ile bağdaştırsam da gerçekliği ele alış şekliyle ayrım belirginleşiyor. Sanki bu hanımefendi daha çok karakterin içinde kayboluyor. Kahramanın gözünden verdiği detaylı anlatım, hikayenin akışındaki dengeleri değiştiriyor. Ve geniş zaman anlatımında çoğunlukla kendimi bulamasam da zamanda yolcukuk yapmak güzeldir.:)
Ağda Zamanıİnci Aral · Epsilon Yayınevi · 2004223 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.