İlhan Selçuk
İlhan Selçuk'tan keskin yergilerle insanı şaşırtan sorular eşliğinde yeni ufuklar açan bir tutam yazı: "Gülmek ve ağlamak bir uygarlık sorunudur, çağımızın insanı nerede ve neye güleceğini ya da ağlayacağını bilen insandır, diye bir tanım yapsam yanlış mı olur?" (Arka Kapak)
180 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1982

250 syf.
Puan vermedi
Kitabı bir sahafta görüp beşinci baskısını aldım. Kitaptaki altı çizili cümlelerin benim de altını çizebileceğim güncel cümleler olması hem hoşuma gitti hem de buruk bir şekilde gülümsememe sebep oldu. Kitap deneme-köşe yazısı türünde değerlendirilebilir. İlhan Selçuk, 80’lerdeki Türkiye’nin günlük hayatına ve siyasetine yönelik önemli bilgilerde veriyor bu köşe yazılarında. O günün yaşam koşulları içinde çok değerli yorumlar ve eleştirel sorular barındırıyor bu yazılar. Eleştirilerinden ve değindiği o günkü sorunlardan hareketle o günlerden bugüne toplumsal yönden çok da olumlu gelişme kaydedemediğimizi hatta çoğu yönden gerilediğimizi, hala medeniyet sancıları çektiğimizi gördüm. Yazarın umutla bahsettiği 21. yüzyıl -günümüz- Türkiye’sinin hala aynı umutlarla beklediğini fark ettim ve trajikomik bir sonuçla bugünün tarafsız-eğer kaldıysa- gazetecilerinin de günümüz hakkında aynı satırları belki başka öznelerle yazabileceğini söyleyebilirim.
Ağlamak ve Gülmekİlhan Selçuk · Çağdaş Yayınları · 198558 okunma
180 syf.
7/10 puan verdi
Yazar yazılarında kendi zamanında ki gündeme ışık tutuyor. Kitabın adı diyor zaten durumumuzu. Şimdi bu yazılarda ki durumlara ağlamalı mı yoksa gülmeli mi?
Ağlamak ve Gülmekİlhan Selçuk · Cumhuriyet Kitapları · 200758 okunma

İlhan Selçuk
İlhan SelçukYazar · 20 kitap
İlhan Selçuk, (d. 11 Mart 1925, İstanbul – ö. 21 Haziran 2010, İstanbul) Türk gazeteci, yazar. Düzenli gazetecilik kariyerine 1961'de Akşam'da başladı; aynı yıl Tanin'e oradan Vatan'a geçti; ertesi yıl Nadir Nadi'nin çağrısı üzerine Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. İlhan Selçuk, 12 Mart Muhtırası'ndan sonra "9 Mart Cuntası" içerisinde yer almak savıyla tutuklandı ve Ziverbey Köşkü'nde işkence gördü. 21 Mart 2008 tarihinde saat sabah 04:30 sıralarında Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı ve iki gün sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 21 Haziran 2010 tarihinde ölen yazar, Hacıbektaş ilçesindeki "Yıldızlar Mezarlığı"na defnedildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.