Ahmet Haşim Estetiği Üzerine Kuramsal Analizler

2 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Modern Türk şiirinin kurucuları arasında yer alan Ahmet Haşim, kendine özgü estetiği, düşünce dünyası ve yaşam pratiğiyle günümüzde de muhtelif incelemelere konu olmayı sürdürmektedir. Haşim'in estetiğini tüm cepheleriyle kavrayabilmek için, şairin sanatını ve fikriyatını şekillendiren kaynakları bütüncül bir yaklaşımla değerlendirmek kaçınılmazdır. Elinizdeki kitap, bu bütüncül yaklaşımın oluşumuna katkıda bulunmak üzere Ahmet Haşim estetiğine ilişkin alternatif okuma/değerlendirme yöntemleri öneren bir içeriğe sahiptir. Bu hedef doğrultusunda çalışma, Ahmet Haşim estetiğini, görme biçimleri kuramından yola çıkarak edebiyattan plastik sanatlara uzanan geniş bir disiplinlerarası yaklaşımla ele almaktadır. Şairin sanat kuramı alanındaki görüşleri, flanör kimliği ve batılı kaynakları da çalışma kapsamında incelenen diğer başlıklar arasındadır.
176 sayfa

Cem Yılmaz Budan
Cem Yılmaz BudanYazar · 6 kitap
Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2009 yılında mezun oldu. Aynı yıl üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans programına kabul edildi ve "Jack London'ın Romancılığı Üzerine Bir İnceleme" başlıklı teziyle 2011 yılında bu programdan mezun oldu. 2011 yılında Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Yeni Türk Edebiyatı Bilim dalında doktora programına kabul edildi. Muhtelif makaleleri, başta Türk Dili Dergisi olmak üzere bu sahada faaliyet gösteren farklı hakemli dergilerde yayımlandı. 2011 yılında kaleme aldığı "Gidenlerin Ardından" adlı roman, Epsilon Yayınları tarafından 2011 yılında neşredildi. Özel dershane ve Milli Eğitim kurumlarında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ve okutmanlık görevlerinde bulundu. Maltepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Türk Dili dersleri vermektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.