Aralık 2022
Nemesis Kitap

Yazarının Gözünden İnceleme - Ahu
2026 1. kitabı
İlk incelemem kendi kitabım olsun istedim. Ahu'yu 16 yaşında,lise öğrencisiyken yazdım ve o dönem basılma ihtimalini hiç düşünmemiştim. Ardından çok sevdiniz ve 2 Milyon okuyucuya ulaştığı zamanlarda raflarda yerini almış oldu. Okul çıkışları eve gelip yazdığım o kısa vakitlerden bu vakte kadar çok süreç atlattı ama sonucunda başucu kitabımız oldu! Konusundan kısaca bahsedeyim. #konu Ahu hayatında yaşadığı zorlukların ardından depresyona girmiş ve bununla mücadele ederken aynı zamanda annesinin yaşama tutunması için çabalayan bir kızdır. Onun bu umutsuz hallerini sınıfına yeni gelen öğretmeni Doğukan fark eder ve ona yardımcı olmaya çalışır. Aynı zamanda Ahu'nun takıntılı aşığı Alparslan onu tehdit etmektedir. Birlikte bir öğretmenin bir öğrencinin hayatını nasıl değiştirebileceğini okuyoruz. Yazım tarzı, olayı ele alışım gibi unsurları elbette sizlerin eleştirmesi daha doğru olur ama özellikle dram seviyorsanız tercih etmeniz gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Benimle bu yolculuğu yaşayan ve bana destek olan herkese çok teşekkürler! AhuAhu
2026 1. kitabı
Kitabın konusuna bayıldım , hem ahu'nun yaşadıkları hem de aşkı gerçekten etkili bir şekilde hissediliyordu . Kitabı çok beğendim ve kitaplığımdaki yerini aldı , yazara çok teşekkür ediyorum bize bu deneyimi yaşattığı için sıradaki kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum . Yolun açık olsun sevgili yazar Büşra YÖRÜK. AhuAhu
·424 syf.·
2026 3. kitabı
Ahu lise son sınıf öğrencisiyken ailesiyle bir trafik kazası geçiriyor. Kazada babası ölürken annesinin ise belden aşağısı felçli kalıyor. Kaza sonrası annesinin tedavi görmesi gerekiyor bu sebeple
2025 3. kitabı
Neden çok fazla okunmadığını anlamış değilim, çok güzel bir kitaptı, sarıyordu ve akıcıydı. Başrollerin arasındaki bağ güzeldi ama, daha fazla konuşursam spoi falan veririm aşdğamxhksx yeter bu kadar ama güzeldi.
2023 18. kitabı
Her şey normal giderken hayatınızın bir anda tepetaklak olduğunu düşünsenize... Ahu 'nun genç yaşında işte boyle bir sarsıntı yaşıyor. Yasanan trafik kazası sonrası babasını kaybediyor. Felç kalan annesinin bakımını yine genç kız üstleniyor. Hayat onun için hiç bu kadar zor olmamıştı. Resmen sessizliğe gömülüyor. Evet okula devam ediyor ama amaçsızca.. şimdi tek hedefi annesini hayatta tutabilmek ve bakımını karşılamak. Bunun için okul çıkışlarında bir kafede çalışmaya başlıyor. Burada tanıştığı Alparslan ise hayatının teklifini yapıyor kendine. Fakat Ahu , hiçbir zaman sıcak bakmıyor bu teklife. Diğer yandan okula yeni atanan edebiyat öğretmeni Doğukan Demir , her öğrencisi gibi Ahu içinde çabalıyor. Ve farklı davranışlarını gördüğü öğrencisine el uzatıyor. Hayat hem Doğukan için hemde Ahu için zor. Kayıpları, umutları ve bu hayata dair beklentileri onları bazen bir araya getiriyor. Doğukan Hoca'nın çabaları ile Ahu hayatına yön verebilecek mi ? Yoksa Ahu , çaresizliğinden dolayı Alparslan 'ın yolundan mı gidecek? Cevap için eseri okumanız lazım Duygu yüklü bir eserdi ..akıcı anlatımını sevdim yazarın. Turu sevenler için guzel bir seçenek olacaktır.
2023 16. kitabı
Merhabalar. Okurken ve okuduktan sonra kendimi ağlamaktan alı koyamadığım bir kitap ile buradayım. Kısaca konusundan bahsedeyim. Olayların tümü Ahu ve çevresi etrafında gelişiyor. Ahu lise son sınıfta olan yaşadığı kötü olaylar sonucunda hayal bile kurmayı bırakan birisi. Ahu ve ailesi bir trafik kazası geçiriyor ve trafik kazasının sonucunda babası ölüyor, annesi ise yatağa bağımlı kalıyor sinirlerinde oluşan bir sorundan dolayı. Annesinin ameliyat olması gerekiyor ve bunun için de yüklü bir miktarda paraya ihtiyacı var. Bu nedenle okulun yanı sıra çalışması da gerekiyor. Hayatı böyle giderken edebiyat öğretmeninin değişmesiyle hayatı da aslında değişmiş oluyor. Yeni öğretmen olan Doğukan Ahu'nun hayatına bir bomba gibi düşüyor. Doğukan cephesi böyleyken takıntılı olan bir karakterimiz var; Alparslan. Bu karaktere okurken çok fazla küfür edeceksiniz çünkü ben ettim. Takıntılı bir sevgiye sahip ve Ahu'nun çok zor durumda kalmasına neden oluyor. Hatta Ahu'ya yaşadığı her şeyden daha kötü bir olay yaşatıyor. Hayat Ahu'yu öyle bir noktaya getiriyor ki ya sevdiği adamla birlikte olup hayatına devam edecek ya da ona takıntılı biriyle evlenip hayatını zindan edecek. Sizce Ahu hangi seçeneği seçecek? Ahu'nun hayatı mutluluğa ulaşacak mı?
2023 3. kitabı
Ahu “Hedefin olmadan başarıya ulaşamazsın,en kısa sürede hedefini belirlemelisin.” - Ahu ailesi ile geçirdiği Trafik kazasında babasını kaybetmiş,anneside sakat kalmıştı. Artık hem annesine bakmak ,hem çalışmak hemde okula devam etmek zorundaydı. Gelecekten bir beklentisi yoktu okula yeni gelen edebiyat hocası Doğukan ile tanışana kadar. Çalıştığı kafede tanıştığı Alparslan isr ona bir teklifte bulundu. Ama karar vermesi gerekiyordu ya Alparslan teklifini kabul edicek yada aşkını tercih edicekti. Ahunun başına neler gelicek? Bir genç kızın zorlu hayat hikayesini,aşkını,acılarını okuyacaksınız. Okuması kolay akıcı bir kitaptı. - Zaten aşk,kusurları kusursuzlaştırmak değil miydi.? - “İyi olan bir şeyi yapmak her zaman zordur.Doğrular onları seçen insanları oldukça sınıyor.”
2025 4. kitabı
Okunma: 05 Mart 2025 16:13
Ahu adında bir karakterle tanıştım. Liseye giden bir öğrenci, akraba ve arkadaşları olmayan, sadece annesine ve kitaplara adamış ve aynı zamanda bütün yük omuzlarına kalmış bir genç kızımız var. Yeni gelen Doğukan öğretmen, "Benlik" diyebilirim. Neden bilmiyorum ama beni disiplin konusunda etkiledi ve ilerleyen sayfalarda Ahu'yu anlayacağımı düşünüyorum. Ahu'nun annesinin durumuna üzüldüm, inşallah iyileşir diye umuyorum. Garsonluk işi tam ideal olmuş çünkü liseye giden bir öğrenci olduğu için garsonluk tam yeri. Bu kısmı sevdim, betimlemeler gayet iyi, okurken gözlerimin önünde canlanıyor. Ahu'nun annesinin iyileşmesi için Alpaslan'ın karşılıklı evlenme teklifi ettiği şey, ne kadar sağlıklı bir sevgi olabilir ki? Rüşvet gibi geldi bana. Doğukan öğretmenin bir gizemliliği olduğunu en başında anlamıştım. Taşındığı evinde neler oldu bilmiyorum ama durup dururken taşınmaz diye düşünüyorum. Ve Doğukan öğretmenin dilinden yazman hoş olmuş, kimin nasıl hayatı olduğunu daha net anlıyorum. Tabii benim görüşüm hep yazarın dilinden anlatılması ama bu bir tercih meselesi, onun için böyle anlatman da benim hoşuma gitti. Rüya meselesi heyecanlıydı, neler yaşadı, neden böyle rüyalar görüyor.. Ahu'nun en sevdiği kitabını öğretmenine vermesi hoşuma gitti ve Doğukan öğretmenin Ahu'nun çalıştığını öğrenmesi de öyle... Çok spoi vermek istemiyorum. Onun için kısa bir inceleme yapmak istedim. Ama sonu çok güzel! Eline sağlık, yazarım.
2024 72. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2024 08:34
Yazarın oluşturduğu kurgu bana fazlasıyla klişe geldi ama yazarın akıcı bir anlatım tarzı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Konu olarak işlenen; öğrenci, öğretmen aşkı ve üstüne bir de takıntılı aşık olayı da eklenince bu üçleme bana hoş gelmedi maalesef. Dram ağırlıklı bir kitap ve bu durum baştan sona bu şekilde devam ediyor. Kitabın içeriğinde bu kadar mutsuzluk barındırıyor olmasını da sevemedim. Ancak ana karakter Ahu'nun annesini sağlığına kavuşturmak ve hayatlarını idame ettirebilmek için verdiği mücadele oldukça etkileyiciydi. Kitap bana hitap etmemiş olsa da bu tarz kitapları okumayı sevenler bir şans verebilirler.
Dikkat, Spoiler olabilir!:)
2024 11. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2024 12:12
Açıkcası lisede bir öğretmen ile bir öğrencinin aşkını okumak bana huzursuzluk verdi. Tam odaklanamadım, onların hislerini hissetmek için çaba sarf edemedim maalesef. Ama kitabın sonunda bir güzel ağladım :) Kitap illaki bir öğrenci ve öğretmen arasında olacaksa keşke üniversitede geçseydi yeni mezun bir öğretmen ve yeni başlayan bir öğrenci arasında olabilirdi. Alparslan'ın tam düğün günü Ahu'nun annesinin ölümüne sebep olacak bir şey yapması bence saçmaydı, istediğini tam elde edecekken böyle bir şeye yol açacağını düşünmemiş olamaz herhalde. Ahu'nun meme kanseri olacağını daha ilk ağrıda tahmin etmiştim, yazarın bu konuya değinmesi güzeldi. Bir de kadın cinayetlerine değinmesi günümüzde her yazarın yapabildiği bir şey değil. En sonlarda baba ve kızın her konuyu konuşması en küçük detaylara bile değinilmesi güzeldi umarım gerçek hayatta da böyle babaların sayısı artar. Yani dediğim gibi aşklarından çok olayların akışına odaklanabildim fark ettiyseniz buraya kadar Doğukan'la ilgili tek kelime yazamadım. Doğukan ile ilgili ne yazmalıyım bilmiyorum, keşke bu kadar tutuk olmasaydı dertlerini sorup öğrenseydi onu dertleriyle bir başına bırakmak yerine, hem ne demişler derdini söylemeyen derman bulamaz.
Alıntı