Kitabı PDF bir şekilde okudum. Almayı düşündüğüm ama fiyat açısından biraz pahalı olduğundan ilk kitabı seversem alacağım bir seriydi. Kitabı gerçekten çok sevdim. Evreni çok iyi bir şekilde anlatan bir kurguydu. Eğer Harry Potter seviyorsanız kesinlikle okumalısınız. Hikayede 2 erkek 1 kız karakter var. Gerçi sonlara doğru aralarda bir kız karakter daha ekleniyor. Arkadaşlıklarının güzelliğinden eridim. Kız karakterin hiçbir gıcık yanına rastlamadım son zamanlarda okuduğum kitaplarda hep gıcık kadın karakter oluyordu ama burada Alex gerçekten kusursuz bir karakterdi diyebilirim. Karakterlerin yaşları kendi yaşıma da yakın olduğundan ekstra keyif alarak okudum. Macera kısmı sonlara doğru artsada yine de güzeldi. Devam kitaplarıyla beraber seriyi alacağım kesinleşti. Yaş sınırı +12 herkese öneriyorum
Romanın en güçlü yanı, Medora evreninin yaratımındaki detaylılık ve özgünlük. Yazar, okuru her sayfada bu dünyaya daha da çekmeyi başarıyor. Fantastik öğelerle dolu, sihirli kapılar ve farklı boyutlar gibi yaratıcı unsurlar, kitaba derinlik katıyor. Aynı zamanda Alex’in Akarnae’deki arkadaşlık ilişkileri ve keşfettiği sırlar, okuru merak içinde bırakıyor.
Kitabın temposu başlangıçta biraz yavaş ilerlese de, ilerleyen bölümlerde aksiyon dolu olaylar ve gizemler açığa çıktıkça okuma deneyimi hızlanıyor. Kitabın akıcılığı ise başından sonuna kadar okura kitaba devam etmesi adına teşvik veriyor.
İlk kitabını alırken tüm seriyi bitiririm alırım diye düsünüyordum ama beklentimin altında kaldı kitap. Dolayısıyla seriye devam etmeyecegim. Yazım hataları var ve yeterince sürükleyici gelmedi. Fantastik unsurlar benim acımdan yok denecek kadar azdı. Yetersiz bir kitap.
Harry Potter’a benzetilen bir seri. Ufak tefek benzerlikleri olsa da asla yerini tutamaz tabi ki. Ama dili akıcı ve konusu merak uyandırıcı. İlk kitap bitti diğer dört kitabı da okuyacağım.
Öncelikle kitap yetişkin fantastik degil. Yani 15 yaş altı da rahat okuya bilir diye düşünüyorum. Anlatımı sade. Seri 4 ana kitaptan oluşuyor. Birde yan kitapları var. Onlar ne zaman çevrilir bakalım
Geçen yıl okuyup bitirdiğim ama geçenlerde kitaplıkta gözüme çarpınca dayanamayıp kendimi yeniden içinde bulduğum Medora Günlükleri serisi hakkında, hazır taze taze tekrar okumuşken genel bir
Tasarımıyla dikkatimi çeken bir kitaptı ve seri olarak aldığım için memnunum. Bir kitap bile bu kadar fazla olayla doluyken beş kitap boyunca neler olur tahmin edemiyorum.
Farklı bir Dünya'da geçen fantastik bir kitap okuyoruz. Benim için fantastik kitaplardaki en önemli şey kendi içinde bir tutarlılığı olması. Fantastik nasıl olsa, istediğimi yazarım değil de olayların o evrenin mantık sınırları içinde bir açıklaması olması önemli. Ve bu kitap kesinlikle benim sevdiğim türden. İmkansız şeyler yaşansa da altı boş kalmıyor.
Ana karakterimizi çok sevdim. Ve olayların bir Kütüphane etrafında dönmesi bir okur için çok hoş.
Kitap sürükleyici, abartı değil ve merak uyandırıcı. Karakterlerin kitaba girme sırası fantastik kitaplarda önemli olan başka bir konu bence. Zaten yeni bir evrenin kurallarına alışırken sürekli bu kimdi diye düşündürmemeli. Ve kitap sizi sıkmadan ya da hikayeyi bölmeden karakterleri detaylandırmakta çok başarılı.
Beğendiğim ve devamını merak ettiğim bir kitap oldu. Tavsiye ederim.
Merhaba, nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Bugün yazarın okuduğum üç kitabından sonra beklentiyle başladığım ama anlayamadığım için yarım bıraktığım bir kitapla geldim. Aslında anlayamadığım değil bazı
Avustralyalı yazar Lynette Noni, kurgu dünyasına girmeden önce üniversitede gazetecilik, akademik yazarlık ve insan davranışı okudu. The Medoran Chronicles, Whisper ikilisi ve The Prison Healer serisinin #1 en çok satan yazarıdır. Bugüne kadar üç ABIA ödülü ve bir Altın Mürekkepli Ödül kazandı ve kitapları dünya çapında 19 ülkede yayınlandı.
Üniversitede gazetecilik, akademik yazı ve insan davranışı okuduktan sonra, Lynette Noni nihayet kurgu dünyasına girdi. Şu anda tam zamanlı bir yazar ve altı kitaplık genç yetişkin fantezi dizisi The Medoran Chronicles'ın #1 en çok satan yazarı, ödüllü YA ikilisi, Whisper ve dünyaca ünlü YA fantezi üçlemesi The Prison Healer.
2019'da Lynette'in kitabı Whisper, Küçük Yayıncıların Yılın Çocuk Kitabı dalında ABIA Ödülü'nü (Avustralya Kitap Endüstrisi Ödülü) ve Altın Mürekkep Ödülü'nü (Avustralya'nın gençlerin seçtiği tek kitap ödülü) kazandı.
En yeni serisi The Prison Healer, 2022 ABIA Büyük Çocuklar (13+) için Yılın Kitabı Ödülü'nü kazandı ve 2022 Bağımsız Kitap Ödülleri için kısa listeye alındı. Aynı zamanda 2022 Audie Ödülleri'nde finalist oldu ve CBCA (Avustralya Çocuk Kitapları Konseyi) Yılın Yaşlı Okuyucular Kitabı dalında önemli bir mansiyon oldu. Hapishane Şifacısı ayrıca 2 için Better Reading Kids'in En İyi 50 listesinde #2022'de oylandı (Harry Potter'ın hemen arkasında). Son olarak, üçlemenin son kitabı The Blood Traitor, 2023 ABIA Büyük Çocuklar için Yılın Kitabı Ödülü'nü kazandı (13+).
Toplu olarak, Lynette'in kitapları 19 farklı ülkede yayınlandı ve artmaya devam ediyor.